'Αρθρα Εσωτερισμού > Αρχαία Ελλάδα και Εσωτερισμός

Η Λευκή Αδελφότητα είναι η Ψυχή της Αυθεντικής Ελληνικότητας

<< < (3/4) > >>

etidorhpa:

--- Παράθεση από: Rose στις Δεκεμβρίου 02, 2009, 00:07:27 ---

Με άλλα λόγια, οι Ναοί και τα αγάλματα στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν τα περισσότερα χρωματισμένα, και ΞΕΒΑΨΑΝ?  ;D Ούτε δηλαδή, οι Ιερουργοί ήταν Λευκοντυμένοι, και όλα αυτά περί Αρχαίας Ελληνικής Λευκότητας, αποτελούν μία αυταπάτη?
Αυτό που αποδεικνύεται και από την έρευνα, (μια και είναι γνωστό και ιστορικά) είναι πως σε κάποια σημεία στόλιζαν με χρώματα, είτε τους Ναούς, είτε τον ρουχισμό τους, αλλά το επικρατέστερο χρώμα ήταν το ΚΑΤΑΛΕΥΚΟ.

παρεθεσα καποια link και το κειμενο του Εθνικου Αρχαιολογικου Μουσειου....[προσωπικα δεν ειμαι ειδικος στο θεμα,αλλα το οτι ηταν χρωματιστα τα αγαλματα ειναι κατι που το ξερουν και οι πρωτοετεις στην Αρχαιολογια... ;)]

+n-
--- Τέλος παράθεσης ---

Ορφέας:

--- Παράθεση από: etidorhpa στις Δεκεμβρίου 02, 2009, 12:09:32 ---
δεν νομιζω πως υπαρχει κανεις Ελληνας,που δεν νοιωθει Ελληνας,οπως δεν υπαρχει Τυνησιος,που να μην νοιωθει Τυνησιος,Αραβας που να μην νοιωθει Αραβας κ.ο.κ.Δεν στεκει κατι τετοιο... Απλα ο καθενας το εννοει με τον δικο του τροπο και αυτο ειναι κατι που πρεπει να γινει αποδεχτο. Αν δηλαδη καποιος θεωρει οτι ο πραγματικος Ελληνας πρεπει να καταννοει την Ιστορια του με ενα μονο συγκεκριμενο τροπο,τοτε εγω μαλλον δεν ειμαι,γιατι εχω την δικη μου ερμηνεια...


--- Τέλος παράθεσης ---

    Ατυχώς πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν κάτι διαφορετικό από Έλληνες. :-\

    Αδελφέ μου, πολλά δείγματα της στάσης και συμπεριφοράς σου δεν δηλώνουν νεοέλληνα!!!! Δεν φθονείς και δεν κατακρίνεις όποιον προχωράει, δεν επαίρεσαι ως ο μοναδικός, δεν "πουστεύεις", δεν "γαμοσταυρίζεις", δεν..., δεν...., τόσα "δεν" τα οποία συνηγορούν ότι μάλλον "Δεν" είσαι νεοέλληνας.... Το μόνο στοιχείο που σε διασώζει  είναι το γεγονός ότι ερμηνεύεις τα πάντα με μια δική σου προσωπική ερμηνεία, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την Ελληνικότητά σου, καθότι είμαστε το μοναδικό έθνος παγκόσμια, όπου ο καθένας κατέχει μία τουλάχιστον, ξεχωριστή και τελείως διαφορετική ερμηνεία των φαινομένων και συμβάντων.

    Έτσι ερμηνεύεται γιατί δύο Έλληνες δεν δύναται να συμφωνήσουν, ενίοτε δε ο Έλληνας ούτε με τον εαυτό του συμφωνεί, καθώς πολλάκις έχει δύο τουλάχιστον ξεχωριστές και αντικρουόμενες απόψεις - ερμηνείες.

    Μπορούμε όμως να συγκεράσουμε τις απόψεις και τότε - κατά κανόνα - δημιουργούμε θαύματα....

etidorhpa:

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Δεκεμβρίου 02, 2009, 13:25:13 ---Έτσι ερμηνεύεται γιατί δύο Έλληνες δεν δύναται να συμφωνήσουν, ενίοτε δε ο Έλληνας ούτε με τον εαυτό του συμφωνεί, καθώς πολλάκις έχει δύο τουλάχιστον ξεχωριστές και αντικρουόμενες απόψεις - ερμηνείες.

--- Τέλος παράθεσης ---

...διαφωνώ!!
 ;D ;D ;D

+n-

Rose:

--- Παράθεση από: etidorhpa στις Δεκεμβρίου 02, 2009, 14:22:59 ---...διαφωνώ!!
 ;D ;D ;D

+n-
--- Τέλος παράθεσης ---

'Ημουν σίγουρη...   :D

Η Διαφωνία, (ο Ελληνικός Διάλογος), φέρνει την Κάθαρση των Ιδεών... έτσι ώστε να γίνουμε Κατάλευκοι  ;)

Διαφωνείτε γιατί χανόμαστε!  :D

Rose:
http://www.youtube.com/watch?v=0UtGQ4sQZx0

Το καθαρότερο πράγμα της δημιουργίας
(ποίηση: Νικηφόρος Βρεττάκος, 1912-1991)

Δεν ξέρω, μα δεν έμεινε καθόλου σκοτάδι.
Ο ήλιος χύθηκε μέσα μου από χίλιες πληγές.
Και τούτη τη λευκότητα που σε περιβάλλω
δε θα τη βρεις ούτε στις Άλπεις, γιατί αυτό ο αγέρας
στριφογυρνά ως εκεί ψηλά και το χιόνι λερώνεται.
Και στο λευκό τριαντάφυλλο βρίσκεις μια ιδέα σκόνης.
Το τέλειο θαύμα, θα το βρεις μοναχά μες στον άνθρωπο:
λευκές επεκτάσεις που ακτινοβολούν αληθινά
στο σύμπαν και υπερέχουν. Το πιο καθαρό
πράγμα λοιπόν της δημιουργίας δεν είναι το λυκόφως,
ούτε ο ουρανός που καθρεπτζεται μες στο ποτάμι, ούτε
ο ήλιος πάνω στης μηλιάς τ άνθη. Είναι η αγάπη.

Ὁ Νικηφόρος Βρεττάκος (1912-1991), γράφει ὁ Μιχαὴλ Περάνθης, εἶναι «Ποιητὴς τῆς ἐλεύθερης φαντασίας, ἀφήνεται σὲ λυρικὲς ὀνειροπολήσεις, ἄλλοτε στοὺς κανόνες τῆς μετρικῆς καί, συχνότερα, σὲ ρυθμικὴ διαδοχὴ στίχων. Ἰδιοσυγκρασία εὐαίσθητη, φύση συναισθηματικὴ καὶ γνησίως λυρική, τυλίγει τὰ γραπτά του μὲ μιὰ διάχυση τρυφερότητας, δινοντὰς τοὺς τὸ ἅπλωμα, τὸ γύρισμα καὶ τὴν ἐλαστικότητα τῆς φαντασίας του».

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση