Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Μυστικισμός - Αποκρυφισμός

Περί αγγέλων, στοιχειακών, πνευμάτων, φαντασμάτων και αιθερικών...

<< < (2/6) > >>

Avaris:

Το ερώτημα παραμένει αμείλικτο:

"....Υπάρχουν άλλες Οντότητες?...."

Trithemius:
Σε πρόσφατο, ανεπίσημο "φόρουμ", καταλήξαμε στο εξής:

Οι οντότητες που περιγράφονται ως φαντάσματα, στοιχειακά, πνευματα, δαίμονες, άγγελοι κλπ. δεν είναι τίποτε άλλο παρά ισχυρές και έντονες προβολές του νου μας. Ακόμα και τα χαρακτηριστικά της τελετουργικής μαγείας, όπως τα ανέφερα πιο πάνω, σχετικά με επικλήσεις, χρήση υλικών και συμβόλων, ώρες και μέρες κατάλληλες για επικλήσεις, κύκλους προστασίας και τρίγωνα υλοποιήσεων, έχουν να κάνουν με ένα πολύπλοκο σύστημα-διαδικασία ενεργοποίησης κεκρυμμένων δυνάμεων του ανθρώπου, που ως αποτέλεσμα έχουν την εκδήλωση του εσώτερου εαυτού μας υπό μορφήν υλοποιήσεων πνευμάτων, εκτοπλασμάτων και άλλων ψυχικών εκδηλώσεων όπως η βίαιη μετακίνηση αντικειμένων (βλ. poltergeist).

Σχετικά με τις περιπτώσεις των φαντασμάτων, των στοιχειακών κλπ, ισχύει τόσο η ανωτέρω εκδήλωση του νου μας αλλά επιπλέον σχετίζεται και με εκδηλώσεις του παρελθόντος που εντυπώνονται στην κοσμική βιβλιοθήκη που ονομάζεται Ακασικό πεδίο. Αυτές ακριβώς οι εκδηλώσεις σχετίζονται με ειδικές συνθήκες ενεργοποίησης (η φύση αυτών των συνθηκών είναι υπό έρευνα) και ως παραδείγματα έχουμε τα "στοιχειωμένα" σπίτια ή τους Δροσουλίτες της Κρήτης...

Trithemius:
Γιατί αν δεν τις "ενοχλήσουμε" δεν θα μάθουμε τίποτα περί αυτού του τμήματος της μυστικής γνώσης...

Trithemius:
Νομίζω πως έχει να κάνει με το πόσο είσαι διατεθημένος να δώσεις στον εαυτό σου μια απάντηση για το ζήτημα αυτό. Πάντως εγώ δεν συμφωνώ με την άποψη πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτά τα (επικίνδυνα) πράγματα. Σίγουρα ισχύει η φράση αν κοιτάς επίμονα την άβυσσο, κάποια στιγμή θα κοιτάξει κι εκείνη εσένα..., όμως το θέμα είναι αν πρέπει να βάζουμε όρια στην αναζήτηση.

Επίσης γιατί λες "ποιός είμαι εγώ που θα...". Δηλαδή σε τι υστερείς εσύ από κάποιους άλλους που αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα; Σίγουρα, η ολοκληρωμένη έρευνα πρέπει να περιλαμβάνει και πνευματισμό, επικλήσεις κλπ, όμως το να στερούμαστε πλήρως απόψεων, ε δε νομίζω να είναι και το καλύτερο. Άλλωστε μην ξεχνάς πως κάθε γνωστικό αντικείμενο δεν είναι "μονωμένο". Επικοινωνεί με άλλα "γειτνιάζοντα ζητήματα σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Επομένως, η ενασχόληση, έστω και σε "light" επίπεδο με αυτό το ζήτημα, ίσως σου δώσει κάποιο "φως" για να κατασταλάξεις σε κάποια άλλα ζητήματα.

Trithemius:
Να σημειώσουμε και κάτι ακόμα (με την παραδοχή πως οι "οντότητες" αυτές είναι αυθύπαρκτες και αυτόνομες).

Αν πράγματι δεν ήθελαν να τις "ενοχλήσουμε", ήδη θα είχαν βρει τρόπους να μείνουν εξ' αρχής παντελώς άγνωστες στους ανθρώπους. Ο άνθρωπος έχει αυτή την "αρρώστια" να ψάχνει οτιδήποτε του κινεί την περιέργεια. Κατά συνέπεια, αν όντως ήθελαν να μην τι ς"ενοχλήσουμε", θα φρόντιζαν να παραμείνουν για πάντα άγνωστες στους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς θα αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξή τους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση