Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Μυστικισμός - Αποκρυφισμός

Υγιής Εσωτερισμός

(1/2) > >>

Avaris:
Επανειλλημένα έχουμε ακούσει για επικίνδυνες καταστάσεις στον χώρο του Εσωτερισμού......

Ομάδες που εκμεταλλεύονται τα μέλη τους.....

"Κατ' ευφημισμόν" Εσωτερικές Ομάδες που ιδρύθηκαν απο Εγωϊστές που βιάζονται να γίνουν Δάσκαλοι........

Προσανατολισμένες στο "αίμα" και την Λαγνεία Εσωτερικές Ομάδες εντασσόμενες (ορθά ή λαθεμένα) υπό τον όρο "Αριστερό Μονοπάτι"......

Ομάδες που δυστυχώς προάγουν την χρήση παραισθησιογόνων...........

Ομάδες και "Συστήματα - Τεχνικές" που υπόσχονται "ταχεία ανέλιξη" στην Ατραπό αλλά που οδηγούν δυστυχώς στο Ψυχιατρείο......

Η ίδια η βιασύνη και η "θολούρα" του Νεοφώτιστου, ο ενθουσιασμός του Αρχάριου, η άγνοια και η ευπιστία, η ίδια η βιασύνη να "πιαστούν απο κάπου" , είναι τα κυρίως καύσιμα κάθε κακοδαιμονίας στον Εσωτερισμό.....

Αυτά όμως δεν είναι και τόσο "νέα φρούτα".......

Απο αιώνες υπήρχε και ευδοκιμούσε το φρούτο του "Τσαρλατανισμού" και των "Επικινδύνων".....

Ταυτόχρονα όμως γίνονταν και σοβαρή δουλειά.......

Γι' αυτό άλλωστε κάνουμε λόγο για Σοβαρούς Χώρους (Τάγματα) στον Εσωτερισμό και για μη σοβαρούς χώρους.......

Παντού και πάντα όμως, προέκυπτε ιστορικά το ίδιο πρόβλημα........

Της Διάκρισης........

Πως θα κάνει την Διάκριση αυτών των χώρων ο Νεοφώτιστος, ο Αρχάριος, ο Ευπαθής, Ενθουσιώδης, Εύπιστος, Νέος Ζηλωτής?

Πως θα προσδιορίζαμε λοιπόν

............Τον Υγιή Εσωτερισμό?

Trithemius:
Πάνω σε αυτό που ρωτάς, υπάρχει ένα παλιό λαϊκό ρητό:

Όλον τον κόσμο ρώτα, τον εαυτό σου πρώτα...

Στο συγκεκριμένοι θέμα, όπως έχω γράψει και αλλού, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε άμεσα σημαντική πληροφόρηση για τα διάφορα τάγματα. Αν και όπως έχουμε κατά καιρούς δει, σε ορισμένες περιπτώσεις οι απόψεις μεταξύ των "μέσα" και των "έξω" δυΐστανται, πάραυτα όποιος ψάξει όσο μπορεί "εξωτερικά" ένα τάγμα, μπορεί να σχηματίσει μια αρχική άποψη.

Βασικός (κι εδώ) κανόνας κατά τη γνώμη μου είναι η εσωτερική μας φωνή, ή αν θέλετε η φωνή της καρδιάς μας. Μιλώντας για τον εαυτό μου, θα έλεγα πως σε πολλές περιπτώσεις προσπαθώ να ηρεμήσω, να αφουγκραστώ αυτή την εσωτερική σιγή, να διαλογιστώ πάνω στο ζήτημα αυτό και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να βγάλω ένα συμπέρασμα για το τι εντύπωση μου προκαλεί το ένα ή το άλλο τάγμα. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις διδασκαλίες του τάγματος.

Παράλληλα πιστεύω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διάκρισης πέραν της έμπρακτης συμμετοχής σε ένα τάγμα. Αυτό που χαρακτηρίζω ως παγκόσμιο νόμο, το "try and error" έχει κι εδώ την εφαρμογή του.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως καμία συμμετοχή σε τάγμα δεν είναι απόλυτα επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Πραγματικά μπορεί από τη μία περίπτωση που δείχνει καλή να φυτρώσουν αγκάθια ενώ από την άλλη που δείχνει ή προκύπτει αποτυχημένη, τελικά να ανθίσουν ρόδα.

Who knows ::)

Eleni:
Και να μην ξεχνάμε την λογική μας , την απλή κοινή λογική.
Αν κάτι μας ενοχλεί και μας προκαλεί σύγκρουση σημαίνει οτι δεν είναι αρμονικό με εμάς ...άρα δεν μας κάνει.
Ας μην εθελοτυφλούμε μπροστά στα οφθαλμοφανή, οτι κι αν υπόσχονται.

Ingmar:
Σωστόν.Δεν αρκεί η...διαδικτυακή πληροφόρηση (ή "πληροφόρηση",άραγε;),οι ...αφίσσες ;D ή τα διάφορα επεξηγηματικά φυλλάδια και βιβλιαράκια...Πρέπει να πέσει και μιλητό(πάρα πολύ-έως εξαντλήσεως...)!

Βέβαια,αν γνωρίζεις φίλο ή συγγενή ήδη ενταγμένο σε εσωτεριστικό Τάγμα-ακόμα καλύτερα! Πιθανόν. Ή ίσως, θα πείτε. Εξαρτάται βέβαια. Πολλοί οι παράγοντες και τα δεδομένα σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα. Οπωσδήποτε εδώ δε χωρούν η βιασύνη & η επιπολαιότητα...

Τώρα, αν είσαι μόνος (δηλ.δίχως τις...σχετικές γνωριμίες) και ελκόμενος από το περιεχόμενο (αισθητικό-φιλοσοφικό-παρουσιαστικό-κ.τ.λ.)μιας ιστοσελίδας ή ενός περιοδικού/βιβλίου που διαφημίζει κάποια ομάδα/τάγμα, και αποφασίσεις να επικοινωνήσεις μέσω εμάιλ ή ταχυδρ.επιστολής, τότε...ναι-υπάρχει το ρίσκο. Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι που το πράττουν  :D( :-\)(μη με θάψετε ,παρακαλώ) κάνουν το...σταυρό τους ευχόμενοι να πέσουν πάνω σε θετικά και καλοπροαίρετα άτομα,σοβαρά και με επιμέλεια στο (εσωτεριστικό) έργο τους και ουχι σε...φραγκοφονιάδες απατεώνες! ;D

Η δική μου γνώμη -για όποιον πρωτοξεκινάει και επιθυμεί να ακολουθήσει την Ατραπό; Να μη φοβηθεί/να τολμήσει. Βέβαια,ας το ψάξει πολύ καλά πρώτα! Υπομονή,πρίν απ όλα.Αν δε γουστάρεις-φεύγεις. Χιλιοειπωμένο; Ε, τι άλλο παραπάνω να προσθέσω σε κάτι...ήδη αυτονόητο(μάλλον);??? ;D ;D ;D

Trithemius:
Εγώ πάντως, σχετικά με το AMORC, η πρώτη προσέγγιση ήταν κάτι σαν ραντεβού στα τυφλά ;D ;D
Δεν φοβήθηκα, τόλμησα και όλα πήγαν καλά :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση