Σχόλια > Θρησκεία και Κοινωνία

Γκρεμίζοντας το Μύθο του Ιησού – Ένα Ιστορικό

<< < (6/17) > >>

frivolousatheists:
Rose,
Εσύ αντί να πεις "ό,τι πιο νοσηρό" (...) δεν θα μπορούσες κάλλιστα να πεις "είμαι κάθετα αντίθετη με αυτόν (τον Χριστιανισμό);;... Ζητάς και ρέστα όμως. Αυτό είναι δίκαιο;
Σχετικά με τις "καταγγελίες" που λες, γνωρίζω  ::) ... Όποιος ξέρει την αλήθεια δεν τις θεωρεί άξια λόγου.
Έτσι για πληροφορία η Π.Δ. δεν έχει πρόβλημα με τους Έλληνες ως Έλληνες! Το ίδιο θα έγραφε π.χ. για τους Αμερικανούς (ως εξουσία και κουλτούρα/ειδωλολατρεία κτλ.) σήμερα.
Τέλος, και πολλά είπα, αν δεν δεις τα γεγονότα τις Βιβλου από το πρίσμα ότι είναι αποκαλυμμένη αλήθεια (ως δόγμα) από Τον Θεό, τότε πολλά είναι παρεξηγήσιμα. Πιθανολογώ ότι δεν θα εκτιμήσεις αυτή τη πρόταση όσο θα ήθελα. Αλλά τέλος πάντων.
Μετά λες:

--- Παράθεση ---"αυτή η συμπεριφορά δεν δηλώνει χρηστότητα, ούτε Ελευθερία Πνεύματος.  Επισημαίνουμε για τελευταία φορά, πως έχουμε δικαίωμα (βάση Νομοθεσίας) ως Ελεύθεροι πολίτες σε μία Ελεύθερη Κοινωνία να σχολιάζουμε ακόμα και καυστικά, θέσεις, απόψεις, θεωρίες, αντιλήψεις, πεποιθήσεις, και δοξασίες, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να συκοφαντούμε, να βρίζουμε, να κατακρίνουμε και να ευτελίζουμε τους φορείς και τους εκφραστές."
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσπαθείς να ρίξεις την μομφή πάνω στα λόγια μου ενώ τα δικά σου κράζουν μίσος. Έτσι, αυτά που γράφεις εσύ έχουν σχέση με χρηστότητα και ελευθερία πνεύματος, ενώ αυτά που γράφω εγώ όχι. What a twist. Περί χρηστότητα και ελευθερία πνεύματος, θα πω ότι στον Χριστιανισμό της Βίβλου όχι κάποιον ανθρώπων, δεν έχουν σχέση με υποκρισία, συμνοτυφία, αδικία, κατάχρηση εξουσίας, μένος, κάλυψη του ενόχου και των κινήτρων του, και άλλα της κατηγορίας. Ένα δείγμα:
Λευιτικό 19:17  Δεν θέλεις μισήσει τον αδελφόν σου εν τη καρδία σου· θέλεις ελέγξει παρρησία τον πλησίον σου και δεν θέλεις υποφέρει αμαρτίαν επ' αυτόν.
Λουκάς 17:3  Προσέχετε εις εαυτούς. Εάν δε ο αδελφός σου αμαρτήση εις σε, επίπληξον αυτόν· και εάν μετανοήση, συγχώρησον αυτόν.

Δεν θα σχολιάσω άλλο, το αφήνω στον κόσμο. Όλοι κρινόμαστε.

Δεν έχω καμία διάθεση για φιλονικία Rose. Περαστικός ήμουν. Θα σου σώσω έτσι πάλι τον τελευταίο λόγο να πεις ό,τι "νιώθεις" σε αντίθεση χωρίς αντίλογο.

Nyx:
Την εποχή εκείνη, 40 σημαντικοί ιστορικοί δεν απομνημονεύουν την ύπαρξη του Χριστού.

Apollonius
Appian
Appion of Alexandria
Arrian
Aulus Gellius
Columella
Damis
Dio Chrysostom
Dion Pruseus
Epictetus
Favorinus
Florus Lucius
Hermogones
Justus of Tiberius
Juvenal
Lucanus
Lucian
Lysias
Martial
Paterculus
Pausanias
Persius
Petronius
Phaedrus
Philo
Phlegon 
Pliny Elder
Pliny Younger
Plutarch
Pomponius Mela
Ptolemy
Quintilian
Quintius Curtius
Seneca
Silius Italicus
Statius
Suetonius
Theon of Smyrna
Valerius Flaccus
Valerius Maximus.

Ο ιστορικός Ιώσηπος, πιστός σε Ιουδαϊκή παράταξη δίνει μια μικρή παράγραφο για έναν Ιησού, η οποία βέβαια θεωρείται μεταγενέστερη προσθήκη από τον Χριστιανό Ευσέβιο Καισάρεια.

Αν υπήρχε ο Χριστός που ασπάζονται οι Ναζωραίοι, απο τον Βασιλιά των Εβραίων και τον βασιλιά Δαβίδ, τότε λογικά είχε την απαίτησή για τον θρόνο του βασιλεία των Ιουδαίων και έκανε έναν Γάμο, για να συγχωνεύσει δυο βασιλικές γραμμές αίματος δημιουργώντας ενα πολίτικο έθνος με πιθανή δημιουργεία ενα νόμιμο δικαίωμά για τον θρόνο και την διαδοχή των βασιλιάδων μετά τον Σολομώντα. Ένας αυθεντικός Μαύρος Μάγος ο οποίος κατάφερε και έφερε σκοτάδι και θάνατο σε όλη την ανθρωπότητα για 2000 χρόνια και συνεχίζει ακόμα.

frivolousatheists:
Nyx,
γνωστή η "φανφάρα" λίστα του Ρεμβεργκ για εντυπωσιασμό στους αμαθείς. Διάβασε στο Shattering The Christ Myth σελίδα 87-94 όπου ασχολείται με όλους αυτούς έναν-έναν. Μερικοί από αυτούς αναφέρθηκαν στον Χριστό(!), και από τους υπόλοιπους ελάχιστοι ήταν ιστορικοί και από άλλα μέρη. Πολλά μπορούμε να πούμε εδώ. Διάβασε το βιβλίο.

Nyx:
Γνωρίζουμε ότι άνθρωπος με το όνομα Χριστός δεν υπήρχε, το ότι δεν απομνηνεύουν την ύπαρξη του ονόματος τέτοιου ανθρώπου 40 ιστορικοί παραπάνω, είναι γεγονός.

Στην τότε εποχή χιλιάδες άνθρωποι σταυρωθήκαν...

Επίσης οι Εβραίοι σταυρώσαν έναν Βασιλιά τους (σύμφωνα με τον ιστορικό Mara Bar), κανένας όμως απο τους ιστορικούς δεν αναφέρει για κάποιον Χριστό.

Το άτομο το οποίο πιστεύουν οι Χριστιανοί, πιθανών να υπήρχε ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά όχι με το όνομα που του δίνουν οι πιστοί του, γιατί κανένας από αυτούς τους ιστορικούς δεν το απομνημονεύει.

Στην πραγματικότητα ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία η οποία βασίζεται σε σκοτεινές δυνάμεις, και αυτόν τον οποίο πιστεύουν οι οπαδοί του, αν υπήρχε ως ιστορικό πρόσωπο τι άλλο θα μπορούσε να ήταν εκτός από έναν αυθεντικό Μαύρο Μάγο;

Και έμπαση περίπτωση για πες σε εμάς τους αμαθής ποιος από τους 40 Ιστορικούς παραπάνω αναφέρει ότι υπήρχε άνθρωπος με όνομα χριστός; :D

Πολλοί αναφέρουν για έναν Ιησού, πασίγνωστο όνομα στην τότε εποχή διότι το είχαν πολλά άτομα, όπως έχουν και τώρα το Γιώργο στην σημερινή εποχή.

frivolousatheists:
Nyx (στα γρήγορα), γράφεις:

--- Παράθεση ---Και έμπαση περίπτωση για πες σε εμάς τους αμαθής ποιος από τους 40 Ιστορικούς παραπάνω αναφέρει τον άνθρωπο με όνομα χριστό; :D
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Πλίνιος ο νεώτερος(δες σχόλιο μου στον Ορφέα "Απάντησησ 11" 6η παράθεση/εισαγωγικά κάτω), ο Λουκιανός, (και πιθανόν/συζητιέται) ο Σουητόνιος κ.ά.
Ξέρω ήδη την διαφωνία σου σχετικά, κάπου την διάβασα νομίζω. Δεν καλύφθηκα με βαση αυτά που ξέρω.
Οι περισσότεροι (από τους 40) είναι εκτός θέματος. Το γιατί δες το βιβλίο, δεν προλβαίνω. Σόρη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση