Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αποσυμβολισμός
Μη-Θέληση!
Avaris:
--- Παράθεση από: El Morya στις Ιουνίου 02, 2007, 02:12:52 ---
ω! μη - θεληση!
--- Τέλος παράθεσης ---
Σποραδικά, συναντάω αυτό τον όρο - έννοια και νοιώθω πως είναι ένα σημαντικό τμήμα της "Εσωτερικής Ανάπτυξης" του ατόμου δηλαδή,
ένα "κομβικό σημείο της Εσωτερικής Ατραπού".....
Δεν το έχω καταννοήσει όμως ώστε να μπορώ να το στηρίξω σαν θέμα....
Θα παρακαλέσω λοιπόν τον αγαπητό El Morya που δείχνει να έχει δουλέψει το θέμα, καθώς και όποιον άλλον γνωρίζει το "Γνωστικό αυτό
αντικείμενο", να το στηρίξει και να μας βοηθήσει να το γνωρίσουμε......
Εαν όντως είναι ένα πολύτιμο "Εσωτερικό Πετράδι" καθώς δείχνει να είναι, είναι κρίμα να μην το "δουλέψουμε" σαν θέμα......
El Morya:
Γειά σου Αvaris
Ορισέ μου την θέληση και θα σου δείξω τι είναι κατά την άποψη μου η μη-θέληση.
Avaris:
--- Παράθεση από: El Morya στις Ιουνίου 18, 2007, 18:56:35 ---Γειά σου Αvaris
Ορισέ μου την θέληση και θα σου δείξω τι είναι κατά την άποψη μου η μη-θέληση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Την "Θέληση" την αισθάνομαι ως μια "Εσωτερική Ορμή και τάση " να πράξω κάτι.
Εαν δεν υπάρχει (η Εσωτερική Ορμή και Τάση) , τότε δεν υπάρχει θέληση να πράξω κάτι...και δεν θα γίνει ποτέ αυτό το "κάτι".....
Εαν είναι "χλιαρή", τότε τα αποτελέσματα της "πράξης" μου θα είναι αμφίβολα...
Εαν είναι "έντονη" και "δυνατή" , τότε τα αποτελέσματα θα είναι "ευοίωνα"....
Εαν όμως είναι "πανίσχυρη" , τότε τα αποτελέσματα θα είναι "εντυπωσιακά" και πέραν κάθε "λογικής προσμονής"......
El Morya:
Ωραία το έθεσες φίλε μου.
Μέσα μας όμως υπάρχουν χιλιάδες φωνές που όλες ζητάνε κάτι από εμας. Η μια μπορεί να θέλει καλύτερες συνθήκες εργασίας,η άλλη να θέλει να βρεί την φώτιση, η άλλη να κυριαρχήσεις των παθών σου,η άλλη μπορεί να θέλει να κατακτήσεις μια γκόμενα. Για μένα δεν τίθεται θέμα ανώτερης και κατώτερης φωνής. Το κοινό σημείο τους είναι οτι όλες κάτι θέλουν, όλες θέλουν να εκπληρώσουν έναν σκοπό. Ισως τελικά αυτή η "εσωτερική φωνή" να μην είναι και τόσο εσωτερική.Εσύ όμως πιστευεις οτι όλες προέρχονται από εσένα, οτι είναι δικές σου.
Η πίστη όμως είναι το υλικό με το οποίο η θέληση ενεργοποιείται. Για να πραγματοποιηθεί έχει ανάγκη το αστρικό φως. Όμως η πίστη απο μόνη της δεν μπορεί να φτάσει εκεί. Είναι αναγκαία η χρήση μιας άλλης δυνάμεως που ονομάζεται Φαντασία. Το θέμα είναι να μάθεις να θέλεις. Αυτή είναι και η δουλειά των δυτικών εσωτερικών ταγμάτων κατα 90 %.
H θέληση λοιπόν είναι η ικανότητα να εξουσιαζεις τις δυνάμεις τις φύσης, οι οποίες θεωρούνται απο όλον τον δυτικό εσωτερισμό αλλά και την επιστήμη, ως τυφλές δυνάμεις (χωρίς ηνίοχο). Ο μαθητής απλά καλείται να κυριαρχήσει πάνω στην βουληση του και να την απαλλάξει από την δουλικότητα που έχει στον αστρικό όφη ή όπως θα μάθεις να συγκρατήσει μπροστά στο απολλώνιο βέλος τον ακτινοβόλο άγγελο(λογική & ανάγκη).
Για να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει θέμα μέσης οδού.Μόνο τα άκρα. Τι είναι όλο αυτο; Είναι η ατραπός της Δύναμης που τόσο πολύ αγαπά η Δύση.
Τί είναι λοιπόν η μη-θέληση;
Τα αντίθετα από αυτά που θα μάθεις.
Γιατι αλήθεια η ατραπός της Δύναμης όσο μακρια και να βγάζει, δεν οδηγεί ποτέ στα χνάρια της Αυτολύτρωσης, στην ατραπό της Σοφίας όπως την ονομάζουν στην ανατολή. Ο δυτικός εσωτερισμός αγκάλιασε οτι τον βόλευε από τον ανατολικό μυστικισμό κλείνοντας τα αυτιά του στην παραπάνω προιδοποιηση. Ετσι πιστευουμε οτι υπάρχει ελεγκτης και ελεγχόμενο, υπάρχει σκοπός και κάποιος που μπορεί να τον πραγματοποιήσει, οτι υπάρχει εμείς και άλλοι, μαυρο και άσπρο, οτι το φως είναι δυνατότερο από το σκοτάδι.Μια ζωη ξένοι ως προς τις εμπειρίες μας. Και η αλήθεια είναι οτι εμείς όλα αυτα τα πραγματώσαμε μέσω της θέλησης.
Η maya παίζει το πιο όμορφο παιχνίδι της. Και η samsara της θέλησης συνεχίζεται.
Αvaris, οτι και να διάβασες, ξεχασε το φίλε μου κράτα το πρώτο κομμάτι και όχι την κριτική μου, αυτό θα είναι και το πιο χρήσιμο για την πορεία σου. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο.
Ευχαριστώ.
Eleni:
Γιατί να μην επεκταθείς αγαπητέ El morya?
Ερευνούμε, κρίνουμε και αποφασίζουμε...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση