Σχόλια > Χώρος κατάθεσης απόψεων μελών

ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

<< < (3/5) > >>

Ορφέας:

Ο Δοκιμαστής, πούναι ο Δοκιμαστής; ’α, καλά....Μπορεί να ξεχάστηκε "έξω" δοκιμάζοντας τα κρασιά!!!!

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
NAI....EXEIS   ΔΙΚΙΟ....

---ΜΟΥ   Ξ Ε Φ Υ Γ Ε ....ο   ατιμουλης.....--τωρα   που  μιας  και  το  ανεφερες....να  δεις...τωρα  εξηγειται..

---ηταν  π α ν τ α ,   ΠΡΩΤΟΣ....στο   τραπεζι.....ναι,   ειδες....τι   σου  ειναι....η   π α λ ι ο σ ε ι ρ α ...ναι....

Kαζαντζακικός:
τι ειναι ο δοκιμαστης??
ειναι καποιος τιτλος?? η ειναι αυτος που δοκιμαζει το φαι του αυτοκρατορα??

συγχωρηστε μου την περιεργεια, αλλα κατι καλο λετε εσεις οι δυο.....

Kαζαντζακικός:
αδερφη ροουζ,

αυτο δεν ειναι τεκτονισμος,
ειναι ασφαλιστικη εταιρεια....

ειλικρινα, λυπαμαι....
την ειχα πλασει αλλιως την εικονα της μασωνιας
αλλα δυστηχως η πραγματικοτητα χαλασε τις ιδεοληψιες μου...
ειλικρινα, θλιβομαι....

Ορφέας:

--- Παράθεση από: kazantzakikos στις Αυγούστου 31, 2009, 16:25:17 ---τι ειναι ο δοκιμαστης??
ειναι καποιος τιτλος?? η ειναι αυτος που δοκιμαζει το φαι του αυτοκρατορα??

συγχωρηστε μου την περιεργεια, αλλα κατι καλο λετε εσεις οι δυο.....

--- Τέλος παράθεσης ---

Δοκιμαστής: "Αξιωματικός" στην τεκτονική στοά του Σκωτικού τύπου. Μετά την τελευταία αναθεώρηση με τους 33 βαθμούς και την απεικόνηση - κατά "Πάικ" - της Στοάς ως το Καμπαλιστικό δέντρο, ο "Δοκιμαστής" είναι αμέσως μετά τον Β' Επόπτη και Καμπαλιστικά αναφέρεται στην σφαίρα του ’ρη. Στην μύηση του α' βαθμού έχει πολύ σημαντικό ρόλο, ενώ ενεργός είναι και στο άνοιγμα και κλείσιμο του τυπικού της Στοάς. Το επίθετο "Δοκιμαστής" το χρωστά στην λειτουργία του στην μύηση, όπου είναι αυτό που οδηγεί τον μυούμενο στις "δοκιμασίες". Στον εσωτερικό μύθο, είναι μια πολύ σημαντική λειτουργία, αλλά δυστυχώς έχει λησμονηθεί από τον σημερινό τεκτονισμό, με αποτέλεσμα η δράση του να αλλοιωθεί και η ερμηνεία να περιορισθεί σε φληναφήματα και αμπελοφιλοσοφίες, οι οποίες, καθώς απώλεσαν το πνεύμα του μυστηρίου, απέβησαν τελικά φτηνές τελετές τυπολατρικού χαρακτήρα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση