'Αρθρα Εσωτερισμού > Καμπαλά
Κλιφώθ Καμπαλά
Ορφέας:
--- Παράθεση από: Ιεροφάντης στις Ιανουαρίου 14, 2011, 17:57:14 ---
Διαφωνώ ως προς τους Βρυκόλακες σαν "συμβολισμό" . Οι βρυκόλακες είναι μια μετουσίωση της ζωής, παλεύουν για την ζωή απλά εις βάρος άλλων όντων. Εξάλλου τα πάντα στο σύμπαν κινούνται εις βάρος κάποιου αλλου σε μια αγαστή συνεργασία. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η μυθολογία των βρυκολάκων έγκειται στην νοήμον μετεξέλιξη της ζωώδους φύσεως των ανθρώπων σε μια κατάσταση απόλυτης στατικότητας και πολικότητας ως προς τον κόσμο της Σάρκας...Οπότε ταυτοποίηση τους με τον Κόσμο των Κλιπώθ θα ηταν λάθος κατ εμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είχαμε αναφέρει ότι,
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 14, 2011, 16:12:40 ---
Η ιδέα για τα Κλιφόθ ανευρίσκεται πρώτιστα στην αρχαιοελληνική Μεταφυσική, εκλαϊκευμένη αλλά και παρανοημένη στην νεοπλατωνική Φιλοσοφία. Πέραν του υλικού σώματος, η Αληθινή Ψυχή εγκαταλείποντας τον γνωστό κόσμο, αφήνει πίσω της και άλλους φορείς κενούς ψυχής, οι οποίοι περιγράφονται ως άδεια κελύφη. Επειδή οι Νόμοι είναι Συμπαντικοί, είναι προφανές ότι αναλογικά ισχύουν και στο επίπεδο των ζωντανών όντων και φυσικά και για τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να υφίστανται υπολείμματα λεπτών ουσιών – φορέων μετά τον θάνατο των ανθρώπων (και όχι μόνον). Πάνω στην λανθασμένη αυτήν ερμηνεία για τα Κελύφη, αναπτύχθηκε ο Πνευματισμός και μια μορφή Δαιμονολογίας (Λυκανθρωπία, Βαμπιρισμός κλπ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξανατονίζουμε την πρόταση: «Πάνω στην λανθασμένη αυτήν ερμηνεία για τα Κελύφη, αναπτύχθηκε ο Πνευματισμός και μια μορφή Δαιμονολογίας (Λυκανθρωπία, Βαμπιρισμός κλπ)».
Προφανώς η Λυκανθρωπία και ο Βαμπιρισμός δεν σχετίζονται καθόλου με τα «Κλιφόθ». Με την ευκαιρία, χρήσιμο είναι να δούμε μία περιγραφή των Λυκανθρώπων και των Βαμπίρων, ώστε να προσπαθήσουμε σε πρώτη φάση να δείξουμε με τι ΔΕΝ ομοιάζουν τα «Κλιφόθ».
Η Λυκανθρωπία είναι φαινόμενο που ερευνά ο αποκρυφισμός, φαινόμενο κατά το οποία το «αιθερικό διπλό» ζωντανού αλλά σε «ενεργή υπνοβασία», προβάλλεται μακράν του υλικού φορέα. Ο δε Βαμπιρισμός, ανάγεται στις λειτουργίες του αστρικού φορέα, αποκομμένες όμως οι αστρικές μορφές από κατώτερους φορείς, ζητούν εναγωνίως θύματα για να απομυζήσουν την απαραίτητη ζωικότητα, ζωικότητα η οποία όμως δεν λαμβάνεται από υλική ουσία όπως λανθασμένα διαιωνίσθηκε ότι δήθεν προσλαμβάνεται από αίμα, αλλά από το αιθερικό ρευστό του υποψήφιου θύματος. Η «Μαύρη Τελετουργία» του Βαμπιρισμού, βρήκε πρακτική εφαρμογή ως αλλοιωμένη και ξεπεσμένη όμως τεχνική, στην μουμιοποίηση στην αρχαία Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι, καταντώντας να πιστεύουν σε μία και μοναδική ενσάρκωση, πολύ νωρίς ξεκίνησαν να πασχίζουν για παράταση της ζωής και για λεγόμενη αθανασία, καθώς είχαν λάθρα ακούσει από την Μεταφυσική των Αρίων ότι ο αστρικός φορέας των ζώντων όντων είναι αθάνατος. (Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται σε μια λακωνική φράση του αινιγματικού Φιλοσόφου Ηράκλειτου: «Η ψυχή για μεν τους ανθρώπους είναι αθάνατη, για δε τους θεούς θνητή», επειδή απλά «ζει» πολύ περισσότερο από τα υλικά σώματα των οργανισμών).
Αυτά τα αστρικά κελύφη μερικοί λανθασμένα συνδύασαν με τα κοσμικά Κελύφη, τα γνωστά με το όνομα «Κλιφόθ». Για την Εσωτερική Επιστήμη λοιπόν, καμία σχέση δεν έχουν οι Λυκάνθρωποι και οι Βαμπίροι με τα Κλιφοθικά εξαμβλώματα….
Υ.Γ: Καλή χρονιά θα έχουμε!!!!
προμηθέας:
Εχω διαβάσει αποσπασματικά Μπαλάνο, και ρωτώ εάν εχει σχεση με το θέμα ,το βιβλίο του "κάτι που έρπει σαν σκιά".
ΔΙΟς ΑΕΤΟς:
Συγχωρήστε μου την ερώτηση μα μπερδεύτηκα ίσως με την αναφορά σας σε ''κελύφη'' και παρακαλώ θερμά απαντήστε μου,έχουν σχέση αυτά τα Κλιφόθ,με τα συμχαμφόρας των εβραίων που επικαλούμαστε μέσω κάποιων στίχων των ψαλμών για μαγικές διεργασίες ή τα'χω κάνει σούπα?(θέλω πολύ διάβασμα ακόμα...) :-X
Ορφέας:
--- Παράθεση από: προμηθέας στις Ιουλίου 29, 2011, 13:28:36 ---Εχω διαβάσει αποσπασματικά Μπαλάνο, και ρωτώ εάν εχει σχεση με το θέμα ,το βιβλίο του "κάτι που έρπει σαν σκιά".
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Μπαλάνος, στο βιβλίο που αναφέρεσαι, πλέκει το έργο του βασισμένος πάνω στην μυθολογία Κθούλου του Λάβκραφτ. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, "«Λογοτεχνική αδεία» θα μπορούσαμε να δείξουμε τον απόκοσμο Κθούλου, με μεγάλη επιφύλαξη βέβαια ως παράδειγμα για προϊδεασμό περί Κλιφόθ". Με την έννοια αυτήν, ναι, το βιβλίο "κάτι που έρπει σαν σκιά", του Μπαλάνου, έχει κάποια έμμεση σχέση με τα "Κλιφόθ"....
Ορφέας:
--- Παράθεση από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Ιουλίου 29, 2011, 18:54:53 ---Συγχωρήστε μου την ερώτηση μα μπερδεύτηκα ίσως με την αναφορά σας σε ''κελύφη'' και παρακαλώ θερμά απαντήστε μου,έχουν σχέση αυτά τα Κλιφόθ,με τα συμχαμφόρας των εβραίων που επικαλούμαστε μέσω κάποιων στίχων των ψαλμών για μαγικές διεργασίες ή τα'χω κάνει σούπα?(θέλω πολύ διάβασμα ακόμα...) :-X
--- Τέλος παράθεσης ---
Και ναι και όχι....
Τα σεμχαμφοράς ή θεϊκά ονόματα, προκύπτουν από τρεις προτάσεις του βιβλίου "Εξοδος", οι προτάσεις 19, 20 και 21, του 14ου κεφαλαίου οι οποίες και οι τρεις έχουν από 72 γράμματα. Από κάθε πρόταση λαμβάνεται ένα γράμμα και σε συνδυασμό δίνουν εβδομηνταδύο τριάδες, οι οποίες - υποτίθεται - παρουσιάζουν τα θεϊκά ονόματα ή τα ονόματα αγγέλων του Ιεχωβά (ΙΗVΗ). Τα θεϊκά ονόματα λοιπόν αντιστοιχούν στο τετραγράμματο, από τρεις τριάδες στα γράμματα I και V και από εννιά τριάδες στα δύο H....
Το τετραγράμματο σε κατακόρυφη διάταξη, δίνει το σκαρίφημα "ανθρώπου" (ο άνθρωπος κατ' εικόνα θεού). Αν στη βάση είχαμε καθρέφτη, το είδωλο που φυσικά θάταν ανεστραμμένο, θα μας αποκάλυπτε τα 72 ονόματα των δαιμόνων. Η σκιά του μεγάλου όντος IHVH είναι ο Κλιφοθικός χώρος.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση