Σχόλια > Η Στοά.΄. της Τέχνης

Ασιμος Νικολας_ο_εσωτερισμος_που_δεν_ξεπεφτει...

<< < (3/4) > >>

Kαζαντζακικός:

--- Παράθεση ---Τονιζω για να μην παρεξηγηθω...δεν κρινω αρνητικα τον Ασιμο...θεωρω οτι ειναι στο σωστο μονοπατι,αλλα -εκφραστικα-στην αρχη του..

..............απλως η αποψη μου αδελφε μου...χωρις να σημαινει οτιδηποτε....

--- Τέλος παράθεσης ---

σαφως αδερφε μου σαφως, δεν τιθεται ζητημα παρεξηγησης η οτιδηποτε αλλο....
αυτη ειναι η ουσια αυτου του φορουμ, η ελικρινης διατυπωση των αποψεων και η τριβη μας με το διαφορετικο για να συνθεσουμε μια ακομη γνωμη και αληθεια αν θελεις για το οτιδηποτε μας βασανιζει...

--- Παράθεση ---[ ΑΣΙΜΟΣ,   ΕΔΙΔΑΞΕ   ΚΑΤΙ   ΠΟΛΥ   ΣΠΟΥΔΑΙΟ.....

---ΜΗΝ    ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ   ΠΟΤΕ.....ΤΟ   ΚΑΘΑΡΟ     ΜΕ   ΤΟ   ΒΡΩΜΙΚΟ....  ΓΙΑΤΙ    ΤΟ   ΚΑΘΑΡΟ,   ΘΑ   ΒΡΩΜΙΣΕΙ!!!

/quote]τα ειπε ολα παλι...
--- Τέλος παράθεσης ---

Kαζαντζακικός:
αν και το ιδανικο αδερφε μου Ιππολυτε θα ηταν να τα μπερδευαμε αλλα το βρωμικο να καθαριζε...

Rose:

--- Παράθεση από: kazantzakikos στις Ιουλίου 25, 2009, 02:19:44 ---αυτη ειναι η ουσια αυτου του φορουμ, η ελικρινης διατυπωση των αποψεων και η τριβη μας με το διαφορετικο για να συνθεσουμε μια ακομη γνωμη και αληθεια αν θελεις για το οτιδηποτε μας βασανιζει...
--- Τέλος παράθεσης ---

Εύγε! αδελφέ μου...

--- Παράθεση από: etidorhpa στις Ιουλίου 24, 2009, 11:30:05 ---Οσο για το 'Εσωτερισμος'.....,μηπως συγχεουμε τους κοινωνικους αγωνες με τον Εσωτερισμο?
Θελω να πω,πως σιγουρα σε καποιο σταδιο,ο Εσωτεριστης νοιωθει την αναγκη να αγωνισθει κοινωνικα,αλλα δεν σημαινει πως καθε κοινωνικος αγωνιστης εχει ασχοληθει και με τον Εσωτερο εαυτο του....
--- Τέλος παράθεσης ---

Εσωτερισμός σημαίνει να διακρίνουμε μία βαθύτερη ουσία, πίσω από την επιφάνεια που κάποιοι ονομάζουν πραγματικότητα. 

Είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλοί αρκετά ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, που κάποιοι από αυτούς καταλήγουν σε κοινωνικούς αγώνες, χωρίς καν να έχουν γνωρίσει την ύπαρξη των Ελληνικών Μυστηρίων, την ύπαρξη πάσης φύσεως μυητικών σχολών, και όλου του παρακυκλώματος γύρω από την υγιή ανάγκη να γνωρίσουμε τα βαθύτερα μυστήρια του ύπαρξης μας και του περιβάλλοντος κόσμου.

Υπάρχουν επίσης δήθεν εσωτεριστές που δεν φτάνουν ποτέ σε κοινωνικούς αγώνες διότι, βρίσκονται στον εσωτερισμό, για να μάθουν "μυστικά" προς ιδιοτελείς στόχους...

'Ομως ο Αυθεντικός Εσωτεριστής είναι ταυτόχρονα και κοινωνικός αγωνιστής, ένας διανοούμενος ευαισθητοποιημένος, που γνωρίζει πως κανείς μόνος του δεν μπορεί να σωθεί, και πως το 'Αγιο Έργο του Σύμπαντος Κόσμου, προϋποθέτει την σωτηρία του συνόλου.  'Ετσι εργάζεται για το σύνολο, γνωρίζοντας πως έτσι εργάζεται και για την ψυχή του...

Επίσης ο Αυθεντικός Εσωτερισμός, δεν είναι μόνο κοινωνικός αγώνας... αλλά συμπεριλαμβάνει μία Ολιστική Μόρφωση, που αξιώνει τον άνθρωπο ως θεό ανάμεσα σε θεούς.

Rose:

--- Παράθεση από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Ιουλίου 24, 2009, 14:59:46 ---O   A S I M O S ....ΞΕΚΙΝΗΣΕ   ΟΠΩΣ  ΚΑΙ  Α Ρ Κ Ε Τ Ο Ι   ΑΛΛΟΙ.....

ΑΠΟ  ΤΗ   Μ Π Ο Χ Α -ΒΡΩΜΑ....ΤΟΥ   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ....ΣΕ   ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ   ΕΠΙΠΕΔΟ...

ΠΕΡΑΣΕ....ΟΜΩΣ   ΣΕ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΠΟΥ  ΚΑΙ  Ο  ΙΔΙΟΣ,   ΔΕΝ  ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕ...

ΑΛΛΑ...Ο Ρ Α Μ Α Τ Ι Ζ Ο Τ Α Ν . 

[...]

ΕΑΝ   ΔΕΝ   ΤΟ   ΣΚΟΡΠΙΖΕ.....ΑΛΛΑ   ΤΟ   ΕΞΕΤΑΖΕ   ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ   ΤΟ.....ΘΑ   ΥΠΗΡΧΕ   ΩΣ   ΑΛΛΗ   ΠΟΡΕΙΑ.

ΑΥΤΟ   ΤΟ   ΕΙΧΕ   ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....ΟΤΑΝ   ΠΛΕΟΝ   ΗΤΑΝ .....  Α Ρ Γ Α . 

--- Τέλος παράθεσης ---

Και εδώ ακριβώς συμβάλλει ο Υγιής Εσωτερισμός, διότι όταν ένας ψυχισμός, που έχει τα φόντα μιας Διάνοιας, έχει περάσει την διαδικασία της ενδοσκόπησης και ενδο-τακτοποιήσης τότε η Διάνοια λάμπει ως ένα Αστέρι, και το "σκοτεινό" εξαφανίζεται...

Κάθε ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, κάθε άνθρωπος, κρύβει στον ψυχισμό του, πλήθος από τραύματα και κόμπλεξ, τα οποία αν δεν θεραπευτούν, φέρουν την καταστροφή, αν όμως υποστούν μετάλλαξη, Αλχημιστική Μεταστοιχείωση... κάθε εσωτερικό μετάλο, θα έχει γίνει χρυσός... και ο κάθε άνθρωπος, ένας Χριστός, χρήσιμος για την κοινωνία του.

Kαζαντζακικός:
αγαπητη μου rose....
ακριβως ετσι νιωθω, οπως τα περιγραφεις...
αδερφια ενασχουλομενα με τον εσωτερισμο..μπορει να βλεπουν μπορει λιγο παιδικα τα ζητηματα που θετει καποιος νεοκοπος νεοφυτος οπως εγω,
μα να ρωτησω κατι, γιαυτο δεν ταχθηκαμε σε αυτον τον δρομο?
να νιωθουμε εφηβοι δηλαδη οπως τοτε που οριζαμε εαυτον ως νοητους αξονες του συμπαντος, οπου γνωριζαμε θετικα την παντοδυναμια του ανθρωπου?
τοτε που οι σαλοι εκαναν την καρδια και το μυαλο μας να μουγκριζει....
πνευματικα ενηλικος θεωρω πως ειναι ο φερων καρδια και διανοια εφηβου και πραξεις πολυζωισμενου και πολυταξιδεμενου σεβαχ...
αδερφια πρεπει να το καταλαβουμε ολοι καλα...ειμαστε σε μια βαρκα στην ,μεση του ωκεανου και οι καπετανιοι μας δεν γνωριζουν αστρονομια να μας πανε στο γλυκο φως του οριζοντα, δεν ονειρευονται ιθακες και ταξιδια, και καποιοι λιγοι που ακουν και ξερουν να αφουγκραζονται βαπτιζονται τρελοι και μειοψηφιες...ειμαστε μειοψηφια αδερφια και δεν συμφερει κανεναν μας η διαμαχη και η διαφωνια....
γνωριζω με απολυτη βεβαιοτητα πως μια μερα θα μας αναθεσουν οχι απο επιλογη η ελυθερη βουληση αλλα απο επιτακτικη αναγκη να αναλαβουμε αυτο το χαμενο πλοιαριο...και τοτε θελω ολα τα αδερφια μας να βαστανε αυτο το πηδαλιο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση