'Αρθρα Εσωτερισμού > Αρχαία Ελλάδα και Εσωτερισμός

"Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα

<< < (2/2)

Rose:
Δημόσια Καταγγελία κατά της Φωτεινής Κακόγιαννου, για κλοπή Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

https://www.facebook.com/marina.tonti/posts/443873302451405?pnref=story

Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ Fotini Kakogiannoy,....

https://www.facebook.com/groups/470126496422582/permalink/669570613144835/

Fotini Kakogiannoy
Τα καβείρια μυστήρια η αρχή της Καμπάλα.

Μια σημαντική πληροφορία σε σχέση με τα Καβείρια, μας έχει διασώσει ο Χριστιανός συγγραφέας Ιππόλυτος τον 2ο αιώνα.
«Διότι οι Σαμοθράκες» έγραψε, «σαφώς ονομάζουν τον τιμώμενο παρ' αυτών εις τα μυστήρια, τα οποία επιτελούν, τον Αδάμα τον αρχικόν άνθρωπον.
Υπάρχουν δε εις το ιερόν της Σαμοθράκης δυο αγάλματα γυμνών ανθρώπων, εχόντων και τας χείρας τεταμένας άνω προς τον ουρανόν και τους φαλλούς εστραμένους προς τα άνω, όπως έχει και το εν Κυλλήνη άγαλμα του Ερμού, τα προειρημένα αγάλματα είναι εικόνες του αρχανθρώπου και του αναγενωμένου πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος είναι κατά πάντα ομοούσιος προς εκείνον τον άνθρωπον..»

Αδάμας όμως είναι λέξη Ελληνικότατη για το διαμάντι και όχι βέβαια τυχαία, αντιστοιχεί καμπαλιστικά στην σεφίρα «Κέτερ», δηλαδή στον Πλούτωνα. Ακόμα, ένα όνομα που ξεπηδά συνέχεια όταν ερευνούμε για τα Καβείρια, είναι το όνομα «Κάδμος», ο οποίος φέρεται και ως ιδρυτής των Καβειρίων μυστηρίων στην Θήβα της Βοιωτίας. Παράλληλα, ένας από τους Καβείρους αποκαλείται «Καδμίλος», όνομα που παραπέμπει σε υποκοριστικό του «Κάδμος».
Ο Κάδμος, εκτός από οικιστής της Θήβας, στην μυθολογία έμεινε και ως ο πρώτος άνθρωπος που στον γάμο του με την Αρμονία παρευρέθηκαν οι θεοί.
Σημειωτέον ότι ο ιερός γάμος, η «ιερογαμία» είναι βασικό στοιχείο στα Καβείρια μυστήρια και ακόμα, η Αρμονία είναι κόρη της Ηλεκτριόνης, θυγατέρας του Άτλαντα, του γιού του Ποσειδώνα.
Άτλαντας όμως είναι ο ακομμάτιαστος και είναι συνώνυμος με τον Άδμητο, έναν άλλον ήρωα που έμεινε ξακουστή η γαμήλια περιπέτειά του.

Ξαναγυρίζουμε στον Αδάμα, τον αρχικό άνθρωπο των Καβειρίων, ο οποίος ουσιαστικά είναι δύο, ένας γηραιός και ένας νεαρός, όπως εικονίζονται στα ευρήματα του Καβειρίου των Θηβών.
Ο γηραιός ερμηνεύεται ως ο Πλούτωνας, ενώ ο νεαρός ως ο Διόνυσος.
Ως τέλειος και ολοκληρωμένος παρουσιάζεται ο Πλούτωνας, ενώ ο Διόνυσος Λόγος, όντας ομοούσιος του πρωταρχικού αρχετύπου, διασπάστηκε καθιστάμενος ο ίδιος κόσμος και η πνευματική του ουσία διαμελίστηκε σε σχεδόν άπειρους σπινθήρες, που είναι οι ψυχές των ανθρώπων.
Αυτό είναι ουσιαστικά το κυρίαρχο δόγμα της Καμπαλά, όπου αναφέρεται ο πρωταρχικός μακροπρόσωπος από όπου εκπορεύθηκαν όλοι οι θεοί και ο μικροπρόσωπος, από τον οποίο γεννήθηκε ο κόσμος.

Για τον Αδάμα, ο πρώτος Αλχημιστής, ο Ζώσιμος ο Πανωπολίτης έγραψε:
«Τον πρώτο άνθρωπο που στην Αίγυπτο αποκαλείται Θωθ, οι υπόλοιποι λαοί τον αποκαλούσαν ΑΔΑΜ, όνομα που πάρθηκε από την γλώσσα των Αγγέλων.
Τον ονόμασαν έτσι εξαιτίας της συμβολικής αξίας των τεσσάρων γραμμάτων, δηλαδή των τεσσάρων στοιχείων που αντιστοιχούν στα σημεία του ορίζοντα σε ολόκληρη την σφαίρα.
Το Α- Ανατολή, Δ- Δύση, Α – Άρκτος (βορράς) και Μ- Μεσημβρία (Νότος), αντιστοιχώντας επίσης το καθένα και σε ένα από τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο.
Επομένως ο σαρκικός ΑΔΑΜ αποκαλείται Θωθ, όσον αφορά το εξωτερικό του σχήμα.
Ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στον ΑΔΑΜ – ο πνευματικός άνθρωπος – αυτός έχει ένα ιδιαίτερο όνομα και ένα κοινό όνομα. Το ιδιαίτερο όνομα δεν το γνωρίζω. Μόνον ο Νικόμαχος ο κρυφός γνωρίζει τέτοια πράγματα. Το κοινό του όνομα είναι ΦΩΣ».


Από τον δεύτερο ΑΔΑΜ προήλθε μετά από διάσπαση (απόσπαση) η θηλυκή φύση η οποία αποτέλεσε την πρωταρχική μητέρα του κόσμου.
Από τον Λόγο Φάνητα που αντιστοιχεί στην σφαίρα του Ουρανού, προήλθε η Μητέρα θεά Ρέα, θηλυκή όψη της πλανητικής σφαίρας του Κρόνου – Χρόνου.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία προάγει και η Καμπαλιστική φιλοσοφία, η οποία όμως παρανοήθηκε από τους εβραίους και ιουδαιοχριστιανούς καμπαλιστές που πάσχισαν να συνταιριάξουν την απλουστευμένη παρουσίαση της απόσπασης της θήλεας φύσης, της πρώτης μητέρας του κόσμου Εύας, από το πλευρό του κοιμισμένου πρωταρχικού ανθρώπο ΑΔΑΜ.

Περιττό βέβαια να πούμε ότι η Καμπαλιστική θεωρία των εκπορεύσεων, προσπαθεί να ακολουθήσει επακριβώς την Ορφική θεογονία και κοσμογονία, υποπίπτοντας όμως σε δύο σημαντικά σφάλματα στο καθοδικό τόξο των εκπορεύσεων.
Το ένα είναι ότι απουσιάζει παντελώς η Τρίτη σεφίρα από το Καμπαλιστικό ιερόγλυφο, και το άλλο είναι ότι έχει αντιστραφεί η σειρά εκπόρευσης στο ζευγάρι Ερμής – Αφροδίτη και έχει γίνει σκοπίμως Αφροδίτη – Ερμής.

Φαίνεται ότι οι Εβραίοι και οι ιουδαιοχριστιανοί Καμπαλιστές, δεν άντεχαν να έχουν στο δεξί μονοπάτι μια σεφίρα γνώσης, όπως είναι ο Ερμής, αλλά προτιμούσαν μια σεφίρα πίστης, όπως η Αφροδίτη.
Μένοντας στην Μεγάλη Μητέρα θεά που αντιστοιχεί στην Ρέα – Κρόνο, η οποία σε πολλές μυθολογικές εκδόσεις αναφέρεται ως Δήμητρα, ερχόμαστε σε επαφή με ένα από τα πιο σκοτεινά μυστήρια του εσωτερικού μύθου.
Η Μεγάλη Μητέρα προέρχεται από τον Φάνητα Διόνυσο, είναι αυτή όμως που τον ξαναγεννά, όπως μαρτυρεί το απόκρυφο ρήμα των Ελευσινίων, «Βριμώ έτεκεν Βριμόν», η φοβερή γέννησε τον φοβερό, όπου η Δήμητρα γεννά τον Διόνυσο.
Αιώνες αργότερα ο Δάντης στην θεία Κωμωδία, στο εσωτερικό αυτό σύγγραμμα όπου αναλύεται γνωστικά η Καμπαλιστική και Ροδοσταυρική σοφία, ξαναθέτει το μυστήριο όταν γράφει, «Παναγία μητέρα του θεού, κόρη του Υιού σου».

Καμπαλιστικά, τρεις είναι οι Μητέρες θεές, οι οποίες αντιστοιχούν στην Ρέα – Κρόνο, στην Ηρα – Άρη και στην Αφροδίτη και παραπλήσια, τρεις είναι και οι Υιοί και συνάμα σύζυγοι των Μητέρων.
Ο Λόγος ως Διόνυσος, ο Στοχασμός ως Δίας και ο λόγος – ρήμα ως Ερμής.

Έτσι η Ουράνια θεά Μητέρα Ρέα, αναλογεί σε μια Μητέρα Φύση υλοποιημένη, σε μια Γήινη Μητέρα Αφροδίτη.
Η Μεγάλη Μητέρα παύει να γεννάει όταν μυθολογικά ο Κρόνος αποκόπτει τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και παραμένει έκτοτε παρθένος, μετά την Γέννηση του Διόνυσου, ενώ η Γήινη Μητέρα Φύση, η Αφροδίτη, συνεχίζει εσαεί να ερωτεύεται και να γεννά.

Καμπαλιστικά αναφέρεται η ουράνια θεά Μητέρα, η ουράνια θάλασσα - mare, Μητέρα του Υιού άσπιλη και η γήινη Μητέρα, η γήινη θάλασσα-mare, μητέρα της ζωής.

Με λίγη παρανόηση και πολύ σκοπιμότητα, η Καμπαλιστική μητέρα mare – Μαρία, έγινε η παναγία ως πλατυτέρα των ουρανών, εικόνα της Ρέας, Κυβέλης, Συμέλης, Ίσιδας, Πρακρίτι κλπ και η γήινη mare – Μαρία, έγινε η Μαγδαλινή η πόρνη, εικόνα της Αφροδίτης.

Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση είναι ότι, οι λέξεις Κάβειροι, Κυβέλη, Καμπαλά, όπως και Καφίρ που σημαίνει άπιστοι και αποδίδεται στους Καλλάς του Αφγανιστάν λόγω της πίστης τους σε μια μορφή πολυθεϊσμού, έχουν κοινά τα σύμφωνα Κ, Β ή Φ ή ΜΠ και Ρ, Λ, όπου Ρο και Λάμδα γράφονται με το ίδιο σύμβολο και στην Γραμμική Β, αλλά και στην ιερογλυφική γραφή.

Έχει επικρατήσει να λέγεται ότι Καμπαλά σημαίνει παράδοση από στόμα σε αυτί. Αυτή είναι μια αστεία ερμηνεία, για τον λόγο ότι, κάθε απόκρυφη διδασκαλία, είναι παράδοση από το στόμα του διδασκάλου στο αυτί του μαθητή.
Σε καμιά γλώσσα από τις ιστορικές δεν προκύπτει μια ερμηνεία της λέξης Καμπαλά, ώστε να στέκει κάπως ικανοποιητικά. Όμως αν αναζητήσουμε μιαν ερμηνεία στην Γραμμική γραφή, στην Κρητομυκηναϊκή γραφή, τότε ανακαλύπτουμε ότι η συλλαβή ΚΑ, έχει συλλαβόγραμμα το μέχρι σήμερα συμβολισμό της Γης, ένας κύκλος με έναν ισοσκελή σταυρό εσωτερικά, το οποίο έχει φωνητική αξία, ΚΑ ή ΓΑ ή ΧΑ, συλλαβόγραμμα και συλλαβή η οποία απαρτίζει και ολόκληρη λέξη, την λέξη ΓΗ.

Το Μπα επίσης στην Γραμμική Β’ έχει μόνο του έννοια, καθώς αναπαριστά την λέξη που αποδίδεται στον βίο ως ενέργεια ζωτικότητας και το Λα ή Ρα, συλλαβόγραμμα που συμβολίζει το φως και κατ’ επέκταση την Γνώση.

Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι το ιερόγλυφο της καμπαλά, αναγνωσμένο με τα σύμβολα της Γραμμικής, αποδίδεται ως «η ύλη της ζωής και της γνώσης» και επειδή το ιερόγλυφο ομοιάζει με δέντρο, το δέντρο της Καμπαλά θα μπορούσε να λέγεται το δέντρο της ζωής και της γνώσης, όπως ακριβώς έχει διασώσει η εσωτερική παράδοση ότι αποκαλείται.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ορφέας Λαμπρόφως Η παραπάνω ανάρτηση είναι το τελευταίο τμήμα από την ομιλία μου στο Θεοσοφικό συνέδριο της Σαμοθράκης το 2009.

Παρακαλώ, ας γίνεται μνεία της προέλευσης των παραθέσεων, έστω του τόπου όπου αυτές έχουν πρωτοδημοσιευθεί.

Παρατίθεται κάτωθι η διεύθυνση ολάκερης της ομιλίας....

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.msg10611.html#msg10611

Fotini Kakogiannoy αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω

Ορφέας Λαμπρόφως .............................................................
Fotini Kakogiannoy: "αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω"
14 ώρες · Μου αρέσει!
.......................................................................................

Νόμισα ότι παρουσιάσατε ένα κείμενο απλά "ξεχνώντας" να αναφέρετε την πηγή του.

Με αυτό που γράφετε όμως - Fotini Kakogiannoy: "αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο ΜΟΥ...." διακρίνω μιαν ανήθικη, ανέντιμη και παράνομη προσπάθεια οικειοποίησης της εργασίας άλλου.

Τις εργασίες μου κ. Fotini Kakogiannoy δεν τις εκμεταλλεύομαι χρηματικά εκδίδοντας τες, αλλά μεγάλο μέρος αυτών δημοσιοποιείται και έχει ο καθένα το δικαίωμα να τις αναμεταδίδει ελεύθερα, ενώ το υπόλοιπο μέρος παραδίδεται "εσωτερικά" δωρεάν, τα συμπεράσματα των οποίων δύναται ο κάθε κοινωνός να μεταδίδει.

Ουδόλως με ενοχλεί αν ο καθένας τις αναμεταδίδει, ακόμα και "ξεχνώντας" να αναφέρει την πηγή τους, με ενοχλεί όμως η ανηθικότητα και η ανεντιμότητα στην οποία ξεπέφτουν οι λίγοι πονηροί, όταν προσπαθούν να οικειοποιηθούν την εργασία των άλλων.

Παραθέτω ξανά την δημοσίευση που έκανε η σύζυγος μου στο φόρουμ της ΑΜΡΑ,

Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 29, 2009, 19:29:22 »

όπου η παραπάνω κατάθεση που δημοσιεύσατε, είναι το τελευταίο μισό από το δεύτερο μέρος της δημοσίευσης στην ΑΜΡΑ, εργασία που παρουσιάστηκε στο ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - «Καβείρια Μυστήρια» 26-27-28/6/2009 παρουσία πολλών παρισταμένων και μαγνητοσκοπήθηκε παράλληλα και σύντομα θα αναρτηθεί το συγκεκριμένο βίντεο.

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.msg10611.html#msg10611


Rose:
Λυπούμαστε ειλικρινά, όταν βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές. Ατομα που διατυμπανίζουν τον Ελληνισμό τους, και τελικά, εκπλησσόμαστε, από αυτά που γινόμαστε μάρτυρες.

Είναι σημαντικό όμως ο κόσμος, να έχει το θάρρος, να καταγγέλλει την Αλήθεια, έτσι ώστε άπαντες να γνωρίζουμε,
πόσο δρόμο έχουμε ακόμα, μέχρι να ασπαστούμε τον Ελληνισμό στην ψυχή μας...

____________________________________________________________________________________________________

Fotini Kakogiannoy   1 Ιουλίου 11:41 μ.μ.
αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω
____________________________________________________________________________________________________

https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/391851094354551
έσβησε τα προηγούμενα σχόλια μας και συνέχισε...

Marina Tonti Fotini Kakogiannoy: "αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω" - Το κείμενο είναι, απόλυτη αντιγραφή, κατά λέξη, από τον Ορφέα, και έχει δημοσιευθεί Ιούνιος 29, 2009, 19:29:04 στο φόρουμ της ΑΜΡΑ... Απαιτούμε μία δημόσια συγνώμη, και την αποκατάσταση της Αλήθειας, άμεσα...
Χθες στις 4:22 μ.μ.

Fotini Kakogiannoy τα κειμενα μου ειναι νομικα κατοχυρωμενα στην συμβολαιογραφο αθηνων παναγιωτα νασοπουλου της οποιας το τηλεφωνο ειναι 210 6928850 αχαιας 45 και πανορμου τκ 11524 αθηνα . Και αν νομιζετε οτι μπορειτε να κερδισετε στειλτε εξωδικο και παρακαλω να μη λαβω καμια ενοχληση διοτι ξερω τι γραφω και ποιοι κρυβονται πισω απο εσας παρα μονο απο αυτην του δικηγορου σας γιατι τα αλλα ειναι απλα διασυρμος και θα σας καταγγειλω για συκοφαντικη δυσφιμηση της οποιας η αποζημιωση ειναι 30.000 χιλιαδων ευρω ευχαριστω πολυ !!
3 ώρες · Τροποποιήθηκε
________________________________________________________________________________________________________________

Μετά τις προσωπικές προσβολές που δέχτηκα όταν της ζήτησα, πως έχει καθήκον να πει την Αλήθεια, για την πηγή του κειμένου,
καθώς επίσης, να ζητήσει δημόσια συγνώμη, δημοσίευσε ένα συκοφαντικό κείμενο εναντίον μου προσωπικά.

____________________________________________________________________________________________________________________

https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/392549710951356?pnref=story

Η εν λογω κυρια Marina Tonti με εσβησε απο το facebook γιατι ηξερε οτι δεν μπορει να με αντιμετωπισει διοτι ξερει οτι αυτα που λεει ειναι αναληθη και στρεφονται εναντιον της επιτυχιας μου . Τα κειμενα των βιβλιων μου ειναι κατοχυρωμενα σε συμβολαιογραφο προ δεκαετιας οταν ξεκινησα την ερευνα μου . Επισης ειμαι συγγραφεας σχολικων βιβλιων πραγμα που σημαινει οτι ποτε δεν θα μπορουσα να αντιγραψω γιατι αυτα ελεγχονται απο το υπουργειο παιδειας και απο το ιεπ (ινστιτουτο εκπαιδευτικης πολιτικης)
Ευχαριστω τους δικους μου ανθρωπους και τους φιλους που με στηριζουν σε αυτην την δυσκολη μαχη και ελπιζω να μην ξανα επαναληφθει !! Σας ευχαριστω μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου !!
____________________________________________________________________________________________________________________

Και μετά την τηλεφωνική μας, επικοινωνία, εξηγώντας πως θα προβούμε σε νομικές ενέργειες,
παραδέχτηκε πως το κείμενο που δημοσίευσε δεν ήταν δικό της, αλλά πνευματική ιδιοκτησία του Ορφέα, της ΑΜΡΑ, και του Ροδόκηπου.

https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/392576734281987

Εξηγούμαι γιατί εχει πολύ γέλιο αυτο το θέμα το κείμενο για το οποιο η κυριά διαμαρτύρεται είναι απο Ένα site
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.0.html
και δημοσιεύτηκε στο Facebook που οποιοσδήποτε, μπορεί να δημοσιεύσει είτε είναι άρθρο είτε κείμενο είτε φωτογραφία, δηλαδή αν έβαζα ενα κείμενο του Νιτσε, θα σηκωνόταν από τον τάφο του να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα; Είμαστε Ελληνες και η αλήθεια πρέπει να φαίνεται σε όλο τον κόσμο και όχι να υπάρχουν αντιπαραθεσεις λαϊκιστικες του τυπου ΄<< ο κλέψας του κλέψαντος>> Ποτέ δεν ανέφερα εγώ αυτό το κείμενο οτι ειναι δικό μου, δεν εχει καμία σχέση, και το κείμενο που ακολουθεί είναι η ομιλία μου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, το κείμενο αυτό περιέχει πλούσια βιβλιογραφία η οποία αυτή και όλα τα βιβλία μου είναι νομικά κατοχυρωμένα σε συμβολαιογράφο κανένα βιβλίο μου δεν αποτελεί αντιγραφή, αντίθετα πολλές φορές έχω επιτρέψει και χωρις να αναφέρεται το όνομα μου να αντιγράψουν εμένα σε πολλά άρθρα site και ομάδες του Facebook. Τοποθετούμαι ως ένας μη εριστικός άνθρωπος, και ανταγωνιστικός πιστεύοντας ότι η γνώση είναι ενιαία και επίσης δεν έχω μιλήσει ποτέ με άσχημο η απειλητικό τόνο σε κανένα και απλά παραθέτω νόμους που προστατεύουν τα συγγραφικά μου δικαιώματα
ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!
___________________________________________________________________________________________________

Περιττό να πω, τις καταγγελίες που δέχτηκα, με προσωπικά μηνύματα, εναντίον της "κυρίας",
για κλοπή και οικειοποίηση ξένων κειμένων, και παρουσίαση τους, ως δικά της,
το οποίο χρήζει έρευνας και απόδειξης, και πραγματικά όποιος άλλος θίγεται θα πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Το λυπηρό της υπόθεσης, είναι πως όλα αυτά, συμβαίνουν από άτομα, που παρουσιάζονται Ελληνοπρεπείς, και λάτρες της πατρίδας.

Rose:
Μετά την φρίκη της η Φωτεινή, που εκτέθηκε δημόσια... ξανά άλλαξε γνώμη και είναι δικό της πάλι το κείμενο...

Μάλιστα ένα παιδαρέλι επ' ονόματι Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, φαίνεται αυτός την πήρε στο λαιμό του, γιατί της μάζευε τα κείμενα από το διαδίκτυο...
τα καταθέτουμε πριν τα σβήσουν πάλι...

https://www.facebook.com/marina.tonti/posts/443030509203119?pnref=story

Αποκατάσταση της Αλήθειας, για το κείμενο της ΑΜΡΑ, ""Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα", Πνευματική Ιδιοκτησία του Ορφέας Λαμπρόφως, το οποίο είχε παρουσιάσει η κ. Fotini Kakogiannoy, ως δικό της κείμενο, και στη προσωπική της σελίδα αλλά και σε διάφορες φιλοσοφικές και εσωτερικές ομάδες στο φβ, καθώς και στο προσωπικό της blog. Η έρευνα μας θα συνεχιστεί, αν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις οικειοποίησης δικών μας κειμένων, στα βιβλία της "κυρίας".

Marina Tonti Οπως βλέπουμε δεν παρουσιάζει την πηγή του κειμένου, που έχει δημοσιεύσει και σε προσωπικό της blog
http://arsinoi2012.blogspot.gr/2015/06/800x600-normal-0-false-false-false-el-x.html

Marina Tonti Mόλις με απείλησε τηλεφωνικά πως θα στείλει αλβανούς και θα με γαμ... ουν... χεχε... Εύγε... Φωτεινή μου... Δείξε μας το Ελληνικό σου πνεύμα...
5 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Τις καταγγελίες που δέχομαι με προσωπικά μηνύματα, για την "κυρία", είναι απίστευτες... Μετά από έρευνά μας, θα δημοσιοποιηθούν...
5 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Fotini Kakogiannoy εισαι σοβαρη ;; πας καλα κοπελα μου ; ποιος σε απειλησε εσυ μας απειλησες και εχω και ηχογραφημενες της συνομιλιες σου που μας απειλεις και λες εσυ η ιδια οτι θα μας γαμ@@@ ντροπη σου και αισχος να διασυρεις μια διακεκριμενη συγγραφεα ουτε ενα like δεν εχεις κανεις δεν ασχολειτε μαζι σου τι να σου πω ... να σου συστησουμε εγω και η ομαδα μου εναν ειδικο αλλα τι να περιμενεις η οποια δεν εχει προσωπικη ζωη και ασχολειτε με τους αλλους σε χλευαζω και σε οικτιρω κανε οτι θες εγω παω να πιω καφε με την παρεα μου !!! emoticon smile
5 ώρες

Marina Tonti Λυπάμαι Φωτεινή, αλλά κάποια στιγμή, έρχεται και η ώρα της Δικαιοσύνης... emoticon wink
5 ώρες · Μου αρέσει!

Marina Tonti Από εδώ και στο εξής, να γνωρίζεις, πως πρέπει να σεβόμαστε την Πνευματική Ιδιοκτησία του άλλου, την οποία εμείς, την γνώση, τη μοιράζουμε δωρεάν...
40 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος ΠΑΡΕ Κ ΤΟΝΤΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΙ ΧΑΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΜΕ ΜΠΟΛΚΑΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΙΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ Κ ΚΑΚΟΓΑΙΝΝΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ...
5 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος 1. Bernard Williams, "Πλάτων- η επινόηση της φιλοσοφίας’’, μτφ
Μ.Σκαρά,Ενάλιος, 2001,σ.σ 412. Taran . L. "The creation myth in Plato's Timaeus" in Anton J.P. and
2.Kustas G.. L.*-Essays ih ancient Greek philosophy-N. York 1971,σσ372.

3. Φρανσουά Νταγκονιέ: ‘’ Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και η φιλοσοφία τους’’,μτφ
Μ.Τριανταφύλλου,εκδόσεις Μελάνι,Αθήνα 2007,σ.σ 28.

4. Μonique Dixsaut : " philosophes Platon Le desir de comprendre". ,Libraire philosophique J.Vrin, 2003, σσ115 200.

5.“ Metaphysics and Epistemology, Collection of critical essays,Edited by G.Vlastos,Anchor books, Doublepay and company, Garden city ,New York,1971 ,σ.σ 166 -180

6. Paul Kucharski Aspects de la a specoulation platonicienne, Ruplications de la Sorbonne serie “etudes” Tome 1,1971, σ.σ 300-301.

7. . Ούλριχ φον Βιλαμόβιτς :Πλάτων,η ζωή και το έργο του (νεότητα ,ώριμα χρόνια,γήρας), εκδόσεις ΚάκτοςΑθήνα 2005, σ.σ 517-680

8. Platonism and Phythagorism, by Paul-Elmer More,Green wood press publishers , New York, 1969 , σ. 248.
9. [Wildelband, W.–Heimsoeth, H., Εγχειρίδιο Ιστορίας της Φιλοσοφίας4, Α΄ Τομ., (μτφρ. Ν. Μ. *Σκουτερόπουλος), ΜΙΕΤ, (Αθήνα 2001)

10. Burnet J. (ed.) Plato. Platonis Opera, Oxford University Press. (Oxford 1903)

11. Bywater, J, (ed), Aristotle's Ethica Nicomachea, Clarendon Press, (Oxford 1894)
Herodotus, (transl. A. D. Godley), Harvard University Press, (Cambridge 1920)

12.Homer, The Odyssey, (transl. A.T. Murray). Cambridge, MA., Harvard University Press; William *Heinemann, Ltd, (London,. 1919)
Homer, Homeri Opera in five volumes, Oxford University Press, (Oxford 1920)

13.Liddell H. G. - Scott R., A Greek-English Lexicon, Clarendon Press, (Oxford 1940)

14. W.K.C. Guthrie: “Orpheus and the greek relirion,,London ,1952,σ.σ.216-221.

΄

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1.Πλάτωνος Φαίδων,113d-114 εκδόσεις Πάπυρος

2. Πλάτωνος Πολιτεία Α,330 D-331a.

3. Πλάτωνος , Πολιτεία V III 517 **c , εισαγωγή,μτφ,σχόλια Ν.
Σκουτερόπυλος,Πόλις,2002, σ.σ 209.* Πλάτων «Πολιτεία» XXI, σ.σ 415

4. Πολιτικός 83 b-c.Πβ. Κρατύλος 400 c, και «Πολιτεία» βιβλίο Β΄ 336 a-b, 363 c-d., όπου καθορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η αυτοκτονία, ωστόσο μόνο με τον θάνατο μπορεί η ψυχή να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από τα δεινά του σώματος. Η ψυχή πηγαίνει σε έναν κόσμο υπερούσιο,όπου θα ευτυχήσει ή θα τιμωρηθεί ανάλογα με το αν μυήθηκε στα υπέρτατα μυστήρια της ύπαρξης και αν έζησε μία δίκαιη ζωή.

5.Κατσαρός Β. (εισ.), Λεξικό Σουΐδα, Θύραθεν, (Θεσσαλονίκη 2002)

6.Κων/νος Ράντης : « Φύσις και Πνεύμα- από τους προσωκρατικούς στην κριτική θεωρία» Πολύτροπον , Αθήνα 2008, σ. 48. «…. Η αντίληψη των πυθαγορείων για την ψυχή είναι στενά συνυφασμένη με την αντίληψή τους για τον κόσμο, τον οποίο αντιλαμβάνονται όπως οι Ίωνες φιλόσοφοι ως ζωντανό όν. …Κατ’ουσίαν δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ της ανθρώπινης πνοής, της ανθρώπινης ζωής και της πνοής του σύμπαντος.Ο κόσμος είναι απέραντος ,αιώνιος και ένας. Οι πυθαγόρειοι από το υλοζωιστικό πρωταρχικό στοιχείο , θεωρούν ότι γεννάται ένα αντιθετικό ζεύγος, που αποτελείται από ψυχή και σώμα.Η ενότητα του κόσμου παριστάνεται τώρα δυιστικά και ο φυσικός κόσμος θεωρείται ότι είναι υποδεέστερος μίας υπερβατικής πραγματικότητας….»
5 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος Η εισαγωγή, που φέρει τον γενικό τίτλο "Ο Πυθαγόρας, οι Πυθαγόρειοι και ο Πυθαγορικός τρόπος του Ιάμβλιχου", αποτελείται από έξη μέρη. Τα πρώτα τρία αναφέρονται στον βίο του Πυθαγόρα, στη Σχολή του -το φημισμένο ομακοείο- και στον πυθαγόρειο τρόπο της θεωρίας και της πράξης, ενώ τα υπόλοιπα στον βίο και τον Πυθαγορικό τρόπο του Ιάμβλιχου, τη σχέση του με τον Νεοπλατωνισμό και τον Χριστιανισμό, στο έργο του Σύριου "Περί της Πυθαγορικής αιρέσεως", αλλά και στα υπόλοιπα έργα του.

9. ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΑ ΩΣ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
α) ‘’Το φυσικόν’’στο έργο αυτό παρουσιάζεται η τριμερής διάκριση της ψυχής
σε επιθυμητικό θυμοειδές και νοητικό σώμα και η τριμερής διάκριση του σύμπαντος σε υλικό αιθερικό και ουράνιο νοητικό.
β) ‘’ Το παιδευτικόν’’ για την ηθική εκπαίδευση του λαού ιδιαίτερα των νέων.
γ) ‘’ Το πολιτικον’’ για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, από το οποίο έχει έντονα επηρεαστεί ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης.
Για τα τρια παραπάνω βιβλία κάνει λόγο ο Διογένης ο Λαέρτιος, ο οποίος διασώζει ελάχιστα αποσπάσματά τους.

ΠΗΓΕΣ

1. Αέτιος
2. Αθήναιος
3. Αίλιανος
4. Αλέξανδρος Πολυίστωρ
5. Anonymous Londiniensis
6. Απολλόδωρος
7. Αριστοτέλης
8. Γαληνός
9. Caelius Aurelianus
10. Caesar Julius
11. Διογένης Λαέρτιος
12. Διόδωρος Σικελιώτης
13. Δίων Κάσσιος
14. Εύδημος
15. Εύκλείδης
16. Ευστάθιος
17. Fragmenta Historicum Graecorum (FHG)
18. Fragmenta von Vorsokratiker (DK)
19. Ηρόδοτος
20. Θεόφραστος
21. Θέων Σμυρναίος
22. Ιάμβλιχος
23. Ιεροκλής
24. Ιπποκρατική Συλλογή
25. Ιππόλυτος
26. Ιουστίνος
27. Ίων Χίος
28. Macrobius
29. Πίνδαρος
30. Πλάτων
31. Πλούταρχος : έκδοση Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Αθήνα.
32. Πορφύριος
33. Πρόκλος
34. Σιμπλίκιος
35. Σουίδα
36. Στοβαίος
37. Stoicorum Veterum Fragmenta (SVF)
38. Σχόλια Ανώνυμα
39. Φαίδρος
40. Κρατύλος
41. Συμπόσιο
42. Γοργίας
43. Αξίοχος
44. Μένων
45. Πολιτεία Β
46. Νόμοι β
47. Κριτίας
48. Φαίδων
49. Λάσκαρις 632
50. Τίμαιος
51. Αλκιβιάδης τομ.122
52. Δημήτριος
53. Περι του El τομ. 142
54. Σύλλας τομ. 191
55. Αριστείδης τομ. 197
56. Ηθικά (Συμπόσιον των εφτά σοφών) τομ. 178
57. Ηθικά (Παραμυθικός προς την ιδιαν γυναίκα) τομ. 143
58. Ηθικά (Λακωνικά αποφθέγματα) τομ. 143
59. Κάμιλλος τομ 18
60. Ηθικά (Περι Ίσιδος και Οσίριδος ) τομ.141
61. Σολων τομ. 17
62. Ρωμύλος τομ. 19
63. Θήβιος τομ 19
64. Αλέξανδρος τομ 204
65. Περικλής τομ.121
66. Παυσανίας 9.30.5 Μαλτέζος 38.
67. Τσούντας 159
68. Αλεξάνδρου Ανάβαση Α, XI, 2.
69. Πυθαγορικός βίος 243 σελ. 171.
70. Εις Πλατ . Πολιτ. 11 169, 25.
71. Πυθαγ. Β . 28
72. Πρόκλος Θεολ. Π λ. 16. 44 Τ 250.
73. Ορφικά Α, Ιστ. 8 Λάσκαρις 658
74. Αργοναυτικά στ. 664 σελ 160
75. Πρόκλος Πλάτωνος Πολιτεία 11,338 Ανδριανόπουλος 90.
76. Ηρόδοτος 11,22
77.Ηθικά Συμπόσιο των εφτά Σοφών XVI.
78. Εμπεδοκλ.καθαρμ. σελ. 440,447 και Σακελαρίου,Πυθαγόρας 1976 Τευχ 2 σελ 18.
79. Θεογονία 726. 811-814.
80. Ιλιάδα, Θ 15, Μ 134.
81. Εγκ/κο λεξικό Ηλίου\
82. Βλ Πλάτων ,Τιμαίος και Κριτίας
83. Ευριπίδης Fr 475.12
84. Πορφύριος περί αποχής εμψ. 19. Προτρεπτ. 12
85.Αποφθέγματα Λακώνων 224. Ε
86. Orph Fragment σελ 150, ιεροί λόγοι κ.λπ. Κουρτίδης 113.
87. Πλούταρχος στο Ανθολόγιο Στοβαίου 4, 107.
88. Ευριπίδης, Ιππολυτος 953.
89. Orph Fragm Καθαρμοί σελ 20 Κουρτίδης 20.
90. Αργοναυτικά στ 38 σελ 135.
91. Βάτραχοι στ. 145 κ.ε
92. Παυσαν Ι.32 Κουρτίδης 112.
93. Αργοναυτικά στ 43-44 σελ.135.
94. Διόδωροςμ 3,65.
95. Λεκατσάς, ψυχή 461
5 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΜΛΟΚΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ PUBLIC ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ?
4 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος Η ΚΥΡΙΑ ΕΦΗ ΚΑΦΡΙΤΣΑ Φωτεινή μου, λόγω της εμπειρίας μου από το ΙΕΠ, ξέρω ότι όλα τα βιβλία που μας φέρνουν εκεί - μέσω του ΥΠΟΠΑΙΘ - ελέγχονται για την επιστημονική τους αρτιότητα!!! Άρα, αγνόησε κάθε αρνητικό σχόλιο!! Εύχομαι να έχεις ένα ξεκούραστο και ταυτόχρονα δημιουργικό καλοκαίρι!!
4 ώρες

Marina Tonti Γκρινιάζει πως θα τον μπλοκάρω, και έχει μπλοκαριστεί μόνος του... χεχε...
1 ώρα · Μου αρέσει!

Marina Tonti Θοδωρής Θεοδωρόπουλος ΠΑΡΕ Κ ΤΟΝΤΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΙ - Πιθανότατα είναι ο μικρός που της μαζεύει τα κλεμένα κείμενα από το διαδίκτυο. Πιάσαμε λαυράκι... Να δημοσιεύσω λοιπόν τα αρχικά σχόλια, που μου έστειλαν...
26 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Σχόλια που στάλθηκαν σήμερα: πολυ γελιο, μεγαλη απατεωνας, οτι εχει παρουσιασει ειναι αντγραφες απο αλλους, δεν καταλαβαινει τιποτα, εχω φαει βρισιδι εγω απο αυτην, εχει κλεψει και εργασιες γιατρων ομοιοπαθητικων, ολα οσα εκδωσει ειναι απο αλλους, ειχε βαλει ατομο που τα μαζεωε απο το ιντερνετ, εν γνωση της οστριας, ενα search sto google na kaneis, αν την κράξετε σε μερικά γκρούπ θα δεις πόσοι θα πεταχτούν, δεν υπάρχει κάτι που έχει γράψει η ίδια την ξερω 10 χρόνια όταν δεν άντεξα αυτό που κάνει και τηε είπα γιατί δεν γράφεις κατι δικό σου με εβρισε και με εκανε μπλοκ, μέχρι τώρα έχω ενημερώσει πάνω από 5 άτομα που τους πηρε υλικό αλλά δεν κάναν τίποτα οπότε συνεχίζει
56 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Νέα Σχόλια: ΑΑΑΑΑΑ... ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.. ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΗΣ...
ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ... ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ....
56 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti Συνέχεια π.μ. - H απάντηση της Φωτεινής - Αρσινοη επισης προς γνωσι και συμμορφωσι δεν υπαρχε cory rigt στο διαδικτυο.ΕΙδάλλως οι ίδιες οι σελίδες και οι διαχειριστές τους θα με ειχαν ενοχλεισει. Εσυ τι ρόλο βαρας του υψιστου κριτη" μαλακισμενο και αμορφωτο κοριτσακι. ΑΝ ΗΞΕΡ Α ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΘΑΑ ΕΙΧΕΣ ΛΑΒΕΙ ΕΞΟΔΙΚΟ
6 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ... ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ...
53 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti Συνέχεια π.μ. - καταρχην η βιβλιογραφεια στα βιβλια της εινα ψευτικη, ειναι απο αλλου, ουτε παραπομπες δεν εχει, και δεν ξερει αγγλικα ουτε γερμανικα ουτε γαλλικα, μιλαμε για μεγαλη απατη και εχει ρηξει πολλα λεφτα
5 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Συνέχεια σχολίων: τα δυο πρωτα βιβλια που εκδωσε της τα μαζεξε ενα παλικαρι, απο το ιντερνετ και τα εκανε κολαζ, μετα τα πηγε στον εκδοτη κ εφρηξε αυτος, και τα εδωσε σε ενα καθηγητη να τα μαζεψει λιγο και τα εβγαλε, μεχρι και απο εμενα εχει κλεψει κειμενο απο την ιστοσελιδα μου
37 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti http://4lyk-kerats.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/PROJECT/KOSKINAS/H%20GENNHSH%20THS%20EYKLEIDIAS%20GEOMETRIAS.pdf
36 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?TOPIC_ID=1277&ARCHIVE
36 λεπτά · Μου αρέσει! · Αφαίρεση προεπισκόπησης

Marina Tonti http://fotinikakogiannou.gr/shop/%CF%80%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1/

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ | Φωτεινη Κακογιαννου
36 λεπτά · Μου αρέσει! · Αφαίρεση προεπισκόπησης

Marina Tonti Τους Αλβανούς, πότε θα τους στείλετε? Να ξέρω να τους περιμένω, να κεράσω και καφέ... :)

Marina Tonti Τελικά είστε πιο καθάρματα, από ότι περίμενα... Παραδέχεστε πως κλέψατε το κείμενο, και τώρα το γυρίζετε πάλι... Εχετε ξευτελιστεί, μπροστά σε όλο τον κόσμο...
http://arsinoi2012.blogspot.gr/2015/06/800x600-normal-0-false-false-false-el-x.html

Marina Tonti Αυτό το παιδαρέλι "Θοδωρής Θεοδωρόπουλος", Φωτεινή σε πήρε στο λαιμό του? Αυτός είναι ο κλέφτης κειμένων, που δημοσιεύεις, ως δικά σου? Σαν δεν ντρέπεστε ΑΛΗΤΕΣ.

Rose:
Αυτός ο Πέππας ποιος είναι, και ο ίδιος ισχυρίζεται, πως είναι κείμενό του? Για να ξέρουμε ποιον ακόμα θα κυνηγήσουμε για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ.
Το να βάλεις μία βιβλιογραφία, αποδεικνύει πως είναι κάποιου άλλου κείμενο?

Για την μόνη τέχνη που παρατηρούμε πως εξασκείτε άριστα, είναι η τέχνη της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ, και ειδικά της αντιγραφής (copy/paste) από το διαδίκτυο.
(Τους έχει πιάσει πανικός, δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν...)   :)

https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/392603284279332

ΠΑΡΕ Κ ΤΟΝΤΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΙ ΧΑΧΑ

1. Bernard Williams, "Πλάτων- η επινόηση της φιλοσοφίας’’, μτφ
Μ.Σκαρά,Ενάλιος, 2001,σ.σ 412. Taran . L. "The creation myth in Plato's Timaeus" in Anton J.P. and
2.Kustas G.. L.*-Essays ih ancient Greek philosophy-N. York 1971,σσ372.
3. Φρανσουά Νταγκονιέ: ‘’ Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και η φιλοσοφία τους’’,μτφ
Μ.Τριανταφύλλου,εκδόσεις Μελάνι,Αθήνα 2007,σ.σ 28.
4. Μonique Dixsaut : " philosophes Platon Le desir de comprendre". ,Libraire philosophique J.Vrin, 2003, σσ115 200.
5.“ Metaphysics and Epistemology, Collection of critical essays,Edited by G.Vlastos,Anchor books, Doublepay and company, Garden city ,New York,1971 ,σ.σ 166 -180
6. Paul Kucharski Aspects de la a specoulation platonicienne, Ruplications de la Sorbonne serie “etudes” Tome 1,1971, σ.σ 300-301.
7. . Ούλριχ φον Βιλαμόβιτς :Πλάτων,η ζωή και το έργο του (νεότητα ,ώριμα χρόνια,γήρας), εκδόσεις ΚάκτοςΑθήνα 2005, σ.σ 517-680
8. Platonism and Phythagorism, by Paul-Elmer More,Green wood press publishers , New York, 1969 , σ. 248.
9. [Wildelband, W.–Heimsoeth, H., Εγχειρίδιο Ιστορίας της Φιλοσοφίας4, Α΄ Τομ., (μτφρ. Ν. Μ. *Σκουτερόπουλος), ΜΙΕΤ, (Αθήνα 2001)
10. Burnet J. (ed.) Plato. Platonis Opera, Oxford University Press. (Oxford 1903)
11. Bywater, J, (ed), Aristotle's Ethica Nicomachea, Clarendon Press, (Oxford 1894)
Herodotus, (transl. A. D. Godley), Harvard University Press, (Cambridge 1920)
12.Homer, The Odyssey, (transl. A.T. Murray). Cambridge, MA., Harvard University Press; William *Heinemann, Ltd, (London,. 1919)
Homer, Homeri Opera in five volumes, Oxford University Press, (Oxford 1920)
13.Liddell H. G. - Scott R., A Greek-English Lexicon, Clarendon Press, (Oxford 1940)
14. W.K.C. Guthrie: “Orpheus and the greek relirion,,London ,1952,σ.σ.216-221.
΄
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1.Πλάτωνος Φαίδων,113d-114 εκδόσεις Πάπυρος
2. Πλάτωνος Πολιτεία Α,330 D-331a.
3. Πλάτωνος , Πολιτεία V III 517 **c , εισαγωγή,μτφ,σχόλια Ν.
Σκουτερόπυλος,Πόλις,2002, σ.σ 209.* Πλάτων «Πολιτεία» XXI, σ.σ 415
4. Πολιτικός 83 b-c.Πβ. Κρατύλος 400 c, και «Πολιτεία» βιβλίο Β΄ 336 a-b, 363 c-d., όπου καθορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η αυτοκτονία, ωστόσο μόνο με τον θάνατο μπορεί η ψυχή να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από τα δεινά του σώματος. Η ψυχή πηγαίνει σε έναν κόσμο υπερούσιο,όπου θα ευτυχήσει ή θα τιμωρηθεί ανάλογα με το αν μυήθηκε στα υπέρτατα μυστήρια της ύπαρξης και αν έζησε μία δίκαιη ζωή.
5.Κατσαρός Β. (εισ.), Λεξικό Σουΐδα, Θύραθεν, (Θεσσαλονίκη 2002)
6.Κων/νος Ράντης : « Φύσις και Πνεύμα- από τους προσωκρατικούς στην κριτική θεωρία» Πολύτροπον , Αθήνα 2008, σ. 48. «…. Η αντίληψη των πυθαγορείων για την ψυχή είναι στενά συνυφασμένη με την αντίληψή τους για τον κόσμο, τον οποίο αντιλαμβάνονται όπως οι Ίωνες φιλόσοφοι ως ζωντανό όν. …Κατ’ουσίαν δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ της ανθρώπινης πνοής, της ανθρώπινης ζωής και της πνοής του σύμπαντος.Ο κόσμος είναι απέραντος ,αιώνιος και ένας. Οι πυθαγόρειοι από το υλοζωιστικό πρωταρχικό στοιχείο , θεωρούν ότι γεννάται ένα αντιθετικό ζεύγος, που αποτελείται από ψυχή και σώμα.Η ενότητα του κόσμου παριστάνεται τώρα δυιστικά και ο φυσικός κόσμος θεωρείται ότι είναι υποδεέστερος μίας υπερβατικής πραγματικότητας….»
7.«Πλάτων- Φαίδων ,προλεγόμενα Τ.Φ.Αρβανιτάκης,εισαγωγή,μτφ,θέματα,ερωτήματα για επεξεργασία,Θ. Γ.Μαυρόπουλος,Ζ ήτρος,Θεσσαλονίκη,σ.σ 54.
Πλάτωνος Φαίδων 106 b- 107 b : « ει μεν το αθάνατον και ανώλεθρον εστίν, αδύνατον ψυχή, όταν θάνατος επ’αυτήν ίη απόλλυσθαι….επιόντος άρα θαναάτου επι τον άνθρωπον το μεν θνητόν ως έοικεν αυτού αποθνήσκει, το δ’αθάνατον σών και αδιάφθορον οίχεται απιών υπεκχωρήσαν τω θανάτω….παντός μάλλον άρα,έφη, ω Κέβης, ψυχή αθάνατον και ανώλεθρον ,και τω όντι έσονται ημών αι ψυχαί εν Άιδου.»
8. Πυθαγόρας Τ. Φ .Αρβανιτάκης, εισαγωγή ,μτφ, θέματα, ερωτήματα για επεξεργασία, Θ.Γ.Μαυρόπουλος ,Ζήτρος,Θεσσαλονίκη σ.σ 54.
Το "Περί του Πυθαγορικού βίου" είναι το πρώτο από τα 10 βιβλία που έγραψε ο Ιάμβλιχος σχετικά με τον πυθαγορισμό. Ο Ιάμβλιχος προτείνει ένα καινούργιο πρόγραμμα φιλοσοφίας, το οποίο υποστηρίζεται από τις αρχές και τον τρόπο του βίου των Πυθαγορείων, έτσι όπως παρουσιάζεται μέσα από τη ζωή και τη διδασκαλία του Πυθαγόρα και των μαθητών του. Η σημασία του κειμένου είναι μεγάλη καθώς, ενώ γράφεται σε μιαν εποχή με έντονο φιλοσοφικό και θρησκευτικό χαρακτήρα -αυτήν της ύστερης Αρχαιότητας (4ος αιώνας μ.Χ.)- αναφέρεται στον Πυθαγόρα και τον αρχαίο πυθαγορισμό (6ος αιώνας π.Χ.). Η προσωκρατική σκέψη, η πλατωνική και η αριστοτελική φιλοσοφία, η ελληνιστική περίοδος, η χριστιανική διδασκαλία και ο νεοπλατωνισμός, είναι το πέρασμα που συνδέει την εποχή του Πυθαγόρα με την εποχή της διδασκαλίας και του συγγραφικού έργου του Ιάμβλιχου. Πέραν των βιογραφικών πληροφοριών, η σημασία των αριθμών, των συμβόλων και της μουσικής, οι τέσσερις λόγοι του Πυθαγόρα στην Κρότωνα, το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και η πολιτική του στάση, η σοφία, η δικαιοσύνη, η σωφροσύνη, η ανδρεία και η φιλία, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που συνθέτουν το έργο του Ιάμβλιχου.
Η εισαγωγή, που φέρει τον γενικό τίτλο "Ο Πυθαγόρας, οι Πυθαγόρειοι και ο Πυθαγορικός τρόπος του Ιάμβλιχου", αποτελείται από έξη μέρη. Τα πρώτα τρία αναφέρονται στον βίο του Πυθαγόρα, στη Σχολή του -το φημισμένο ομακοείο- και στον πυθαγόρειο τρόπο της θεωρίας και της πράξης, ενώ τα υπόλοιπα στον βίο και τον Πυθαγορικό τρόπο του Ιάμβλιχου, τη σχέση του με τον Νεοπλατωνισμό και τον Χριστιανισμό, στο έργο του Σύριου "Περί της Πυθαγορικής αιρέσεως", αλλά και στα υπόλοιπα έργα του.
9. ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΑ ΩΣ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
α) ‘’Το φυσικόν’’στο έργο αυτό παρουσιάζεται η τριμερής διάκριση της ψυχής
σε επιθυμητικό θυμοειδές και νοητικό σώμα και η τριμερής διάκριση του σύμπαντος σε υλικό αιθερικό και ουράνιο νοητικό.
β) ‘’ Το παιδευτικόν’’ για την ηθική εκπαίδευση του λαού ιδιαίτερα των νέων.
γ) ‘’ Το πολιτικον’’ για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, από το οποίο έχει έντονα επηρεαστεί ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης.
Για τα τρια παραπάνω βιβλία κάνει λόγο ο Διογένης ο Λαέρτιος, ο οποίος διασώζει ελάχιστα αποσπάσματά τους.
ΠΗΓΕΣ
1. Αέτιος
2. Αθήναιος
3. Αίλιανος
4. Αλέξανδρος Πολυίστωρ
5. Anonymous Londiniensis
6. Απολλόδωρος
7. Αριστοτέλης
8. Γαληνός
9. Caelius Aurelianus
10. Caesar Julius
11. Διογένης Λαέρτιος
12. Διόδωρος Σικελιώτης
13. Δίων Κάσσιος
14. Εύδημος
15. Εύκλείδης
16. Ευστάθιος
17. Fragmenta Historicum Graecorum (FHG)
18. Fragmenta von Vorsokratiker (DK)
19. Ηρόδοτος
20. Θεόφραστος
21. Θέων Σμυρναίος
22. Ιάμβλιχος
23. Ιεροκλής
24. Ιπποκρατική Συλλογή
25. Ιππόλυτος
26. Ιουστίνος
27. Ίων Χίος
28. Macrobius
29. Πίνδαρος
30. Πλάτων
31. Πλούταρχος : έκδοση Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Αθήνα.
32. Πορφύριος
33. Πρόκλος
34. Σιμπλίκιος
35. Σουίδα
36. Στοβαίος
37. Stoicorum Veterum Fragmenta (SVF)
38. Σχόλια Ανώνυμα
39. Φαίδρος
40. Κρατύλος
41. Συμπόσιο
42. Γοργίας
43. Αξίοχος
44. Μένων
45. Πολιτεία Β
46. Νόμοι β
47. Κριτίας
48. Φαίδων
49. Λάσκαρις 632
50. Τίμαιος
51. Αλκιβιάδης τομ.122
52. Δημήτριος
53. Περι του El τομ. 142
54. Σύλλας τομ. 191
55. Αριστείδης τομ. 197
56. Ηθικά (Συμπόσιον των εφτά σοφών) τομ. 178
57. Ηθικά (Παραμυθικός προς την ιδιαν γυναίκα) τομ. 143
58. Ηθικά (Λακωνικά αποφθέγματα) τομ. 143
59. Κάμιλλος τομ 18
60. Ηθικά (Περι Ίσιδος και Οσίριδος ) τομ.141
61. Σολων τομ. 17
62. Ρωμύλος τομ. 19
63. Θήβιος τομ 19
64. Αλέξανδρος τομ 204
65. Περικλής τομ.121
66. Παυσανίας 9.30.5 Μαλτέζος 38.
67. Τσούντας 159
68. Αλεξάνδρου Ανάβαση Α, XI, 2.
69. Πυθαγορικός βίος 243 σελ. 171.
70. Εις Πλατ . Πολιτ. 11 169, 25.
71. Πυθαγ. Β . 28
72. Πρόκλος Θεολ. Π λ. 16. 44 Τ 250.
73. Ορφικά Α, Ιστ. 8 Λάσκαρις 658
74. Αργοναυτικά στ. 664 σελ 160
75. Πρόκλος Πλάτωνος Πολιτεία 11,338 Ανδριανόπουλος 90.
76. Ηρόδοτος 11,22
77.Ηθικά Συμπόσιο των εφτά Σοφών XVI.
78. Εμπεδοκλ.καθαρμ. σελ. 440,447 και Σακελαρίου,Πυθαγόρας 1976 Τευχ 2 σελ 18.
79. Θεογονία 726. 811-814.
80. Ιλιάδα, Θ 15, Μ 134.
81. Εγκ/κο λεξικό Ηλίου\
82. Βλ Πλάτων ,Τιμαίος και Κριτίας
83. Ευριπίδης Fr 475.12
84. Πορφύριος περί αποχής εμψ. 19. Προτρεπτ. 12
85.Αποφθέγματα Λακώνων 224. Ε
86. Orph Fragment σελ 150, ιεροί λόγοι κ.λπ. Κουρτίδης 113.
87. Πλούταρχος στο Ανθολόγιο Στοβαίου 4, 107.
88. Ευριπίδης, Ιππολυτος 953.
89. Orph Fragm Καθαρμοί σελ 20 Κουρτίδης 20.
90. Αργοναυτικά στ 38 σελ 135.
91. Βάτραχοι στ. 145 κ.ε
92. Παυσαν Ι.32 Κουρτίδης 112.
93. Αργοναυτικά στ 43-44 σελ.135.
94. Διόδωροςμ 3,65.
95. Λεκατσάς, ψυχή 461.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση