Ομολογώ αδέλφια ότι κάποιες θέσεις στα προηγούμενα posts με εκπλήσουν λίγο... έως με σοκάρουν πολύ!
Βέβαια τις σέβομαι απόλυτα, ΤΟΝΙΖΩ ότι ΔΕΝ είμαι σε θέση να τις κρίνω, ούτε είναι της φιλοσοφίας μου να το κάνω...
Επαναλαμβάνω, εκπλήσομαι και σοκάρομαι!
Απλά, γιατί είναι θέσεις που δεν περίμενα να βρω μπροστά μου μέσα σε αυτή την "κοινωνία" που έχουμε φέρει στη ζωή "εδώ μέσα".
Και εξηγούμαι:
1. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτή την εσωτερική κοινωνία "εδώ μέσα", σχετικά με την χορτοφαγία, δεν είναι η ΜΟΔΑ που έχει στηθεί στον δυτικό κόσμο, αλλά η φιλοσοφία και η "σκέψη" που υπάρχει πίσω από αυτήν. Νομίζω ότι αυτή η μόδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σχέση με την Ινδουιστική στάση ζωής που έχει βαθιές θρησκευτικές ρίζες, τις οποίες ΠΡΕΠΕΙ να σεβόμαστε και όχι να διακωμωδούμε και χλευάζουμε με τέτοιο τρόπο:
ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΑΧΑΜ-ΤΑΧΑΜ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ...... Κ Ρ Ι Μ Α .
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ...η" ΤΑ ΞΥΛΑΚΙΑ... ΟΠΟΤΕ, ΝΑΙ-ΝΑΙ, ΝΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΑΧΜΑΝΟΙ- ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ...
ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΣ....Ο,ΤΙ ΕΝΑΣ ΓΚΑΝΤΙ ΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ....
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ....
ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ...ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ....ΘΑΥΜΑΣΙΑ...
ΚΑΜΑ-ΣΟΥΤΡΑ....ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ....ΚΑΙ ΒΡΑΧΜΑΝΙΣΜΟΣ....ΤΕΛΕΙΑ.
Ο αληθινός αναζητητής δεν έχει την ανάγκη να προσβάλει οποιονδήποτε λαό, πολιτισμό ή παράδοση. Μόνο ένας βαθιά δογματικός νους, βυθισμένος στην άγνοια μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι ΜΟΜΦΗ αυτό αδελφέ μου και δεν θέλω να το εκλάβεις ως τέτοια, (είπα από την αρχή ότι ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ κανέναν εδώ μέσα αλλά καταθέτω τις απόψεις μου όπως όλοι) είναι αυτό που πιστεύω.
Κατ'αρχήν είδατε παραπάνω ότι μιλάω για ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ στάση ζωής. Ας μην γενικεύουμε το θέμα σε όλη την Ανατολική φιλοσοφία γιατί η "φιλοσοφία" της χορτοφαγίας δεν αγγίζει άλλες σχολές σοφίας της ανατολής. Ας δούμε λοιπόν γιατί οι Ινδοί (και αυτοί όχι όλοι βέβαια) έχουν αυτη τη στάση ζωής.
α. γιατί ασπάζονται το νόμο της ΜΗ-ΒΙΑΣ:Είναι ο νόμος της Ahinsa (μη βία). Είναι ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα των Ινδουιστών για την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους υποχρεώσεων απέναντι στο Θεό τους σύμφωνα με τις Βεδικές Γραφές.
β. λόγω της Καρμικής Επίπτωσης:Πιστεύουν ότι κάθε ενέργεια του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του φαγητού του, έχει καρμική επίπτωση. Εμπλεκόμενος κάποιος σε έναν κύκλο πρόκλησης βίας, πόνου και θανάτου -ακόμα και έμμεσα- τρώγωντας άλλα πλάσματα, στο μέλλον θα υποφέρει κάτι ανάλογο με τον πόνο που προκάλεσε.
γ. για πνευματικούς λόγους:Πιστεύουν πως ότι τρώμε, επειδή επηρρεάζει την σωματική χημεία, επηρρεάζει την συνείδηση, τα συναισθήματα και τα βιωματικά μας πρότυπα. Εάν κάποιος θέλει να ζει σε μια υψηλότερη κατάσταση συνείδησης δεν πρέπει να τρώει κρέας.
Γιατί τώρα θα πρέπει εμείς, ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ πνευματικά άνθρωποι, να έρθουμε και να τους χλευάσουμε για αυτά που πιστεύουν και να τα κρίνουμε ως ΗΛΙΘΙΑ είναι κάτι που μου προκαλεί, τουλάχιστον ΑΠΟΡΙΑ! Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο.
Για να καταλάβουμε όμως τι ακριβώς χλευάζουμε, εμείς οι "προχωρημένοι" που δεν ΧΕΖΟΥΜΕ στους δρόμους αλλά στις πολυτελείς μας λεκάνες, παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο
Ορφέας και Ελληνική Θρησκεία του διακεκριμένου Καθ. W.K.C. Guthrie που εκδόθηκε το 1935. Σελ. 196:
...Πλάτωνας (απόσπασμα): "Οι άνθρωποι απείχαν από τη σάρκα, υπό την έννοια ότι ήταν ασεβές να την τρώνε ή να σπιλώνουν τους βωμούς των θεών με αίμα."
Κατά το Ρωμαίο ποιητή Οβίδιο, ο Πυθαγόρας είχε πει: «Εφ' όσον συνεχίζει να είναι το άτομο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζωντανών όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία ή ειρήνη. Για όσο κατασφάζουν οι άνθρωποι τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπέρνει το σπόρο της δολοφονίας και του πόνου δεν μπορεί να θερίσει χαρά και αγάπη.»
Χορτοφάγοι στην Ευρώπη ακόμα και μετά τα αρχαία χρόνια ονομάζονταν «Πυθαγόρειοι» λόγω του μαθηματικού και φιλοσόφου Πυθαγόρα, ο οποίος μαζί με τους ακολούθους του απείχε από το κρέας κατά τον 6ο αιώνα πΧ.
Μία αναφορά στο «Δειπνοσοφισταί» που συνδέεται με το φιλόσοφο του 6ου αιώνα Εμπεδοκλή, προτείνει ότι οι Πυθαγόρειοι πιθανόν να επινόησαν εναλλακτικές λύσεις για τις θυσίες ζώων, μέσω κατασκευής ομοιωμάτων ζώων από φυτικές ύλες.
Αυτοί οι άνθρωποι ακολουθούσαν χορτοφάγο διατροφή για θρεπτικούς λόγους, για να κρατήσουν τις τέσσερις ιδιοσυγκρασίες του σώματος σε ισορροπία και για λόγους ηθικής. Ο Πυθαγόρας απέφευγε επίσης την κατανάλωση οσπρίων, θεωρώντας ότι επηρεάζουν την σκέψη. Wikipedia.
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι για κάποιον "περίεργο λόγο" ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ άνθρωποι όπως ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλούταρχος και άλλοι που δεν έχει έννοια να ανεφέρουμε... ήταν χορτοφάγοι.
Υποσημειώση για να καθαρίσω και τη σκόνη: ΔΕΝ είμαι χορτοφάγος. Παρ' όλα αυτά σέβομαι απόλυτα αυτούς που είναι, για να μην πω ότι τους ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ και τους ΖΗΛΕΥΩ. Θα ήθελα πολύ να είμαι και εγώ ένας από αυτούς, αλλά ακόμα είμαι "αδύναμος" να ξεπεράσω αυτό το μειονέκτημα που ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι έχω και να ανέβω σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.
2. Ενημερώνω τους αδελφούς ότι:
ακόμα τα κάνουν όπου τους βολεύει
ναι, ακόμα τρώνε με τα χέρια
ναι, ακόμα κυκλοφορούν ελεύθερες αγελάδες στους δρόμους
ναι, πωλούν τα παιδιά στα πορνεία
και "χαίρομαι" που εμείς μέσα από την ανωτερότητα και την αλαζονεία μας:
δεν έχουμε καμία ιδέα και αντίληψη της σκληρής πραγματικότητας της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...
δεν σεβόμαστε μία πανάρχαια θρησκεία που δικοί μας ΣΟΦΟΙ του παρελθόντος (τους βλάκες) ταξίδευαν μήνες για να μπορέσουν να μελετήσουν...
στιλιτεύουμε την πράξη της εκπόρνευσης των παιδιών όταν καθόμαστε μπροστά στους υπολογιστές μας με τα μάτια γουρλωμένα και τα σάλια να τρέχουν από το στόμα, θαυμάζοντας παιδάκια στο internet να βιάζονται και να ασελγούν επάνω τους με τον χειρότερο τρόπο, να... να... να... τι να αρχίσω να λέω τώρα...
Δία μου!
Εύγε μας! και εις ανώτερα...