Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές
Ισχύει τελικά ο νόμος της ανταπόδοσης;
Ορφέας:
Είναι λογικό να βρίσκεται στην ενότητα που αναφέρει ο Anon, καθότι αποτελεί "μέρος" του νόμου του αντιπεπονθότος (ανταπόδοσης - κάρμα).
Σαν εξαίρεση μόνον και ως εξειδικευμένη προσέγγιση, θα ήταν δυνατόν να "σταθεί" το θέμα και μόνο του....
Avaris:
Έχει δίκαιο ο Anon ...και φυσικά εκφράζω την λύπη μου που δεν είδα το θέμα του προτού βάλω το δικό μου περί "Θείας Δίκης"......αλλά μου
διέφυγε δυστυχώς..... :-[
Ας αποφασίσει η Διαχείριση λοιπόν τι πρέπει να γίνει.....
Η πρότασή μου είναι πως το δίκαιο είναι να μεταφερθεί όλο το topic "Θεία Δίκη" στο αντίστοιχο topic που άνοιξε ο Fr. Anon και να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση....
Trithemius:
Παιδιά να μην το κάνουμε και μέγιστο θέμα. Είπα να πάρω για λίγο κι εγώ τα ηνία του θεματοθέτη στο φόρουμ κι έφαγα πόρτα! :D :D :D
Ο διαχειριστής μας, πιο γρήγορος κι απ' το φως, "σύρραψε" τα δύο θέματα 8)
Συνεχίζοντας λοιπόν, παρατηρώ, όπως προανέφερα πως γενικότερα υπάρχει μία αδικία στον κόσμο μας. Κάποιοι πράττουν συνεχώς το κακό και τη γλυτώνουν και κάποιοι άλλοι που πράττουν συνεχώς το καλό, τρώνε διαρκώς "σφαλιάρες" από τη ζωή.
Άραγε ποιά είναι τα κριτήρια επέμβασης της θείας δίκης; Μήπως τελικά ο Ροδοσταυρικός νόμος της ανταπόδοσης έχει χάσει λίγο την εφαρμογή του; (τώρα με πιάσανε τα εσώτερα δαιμόνια της αμφιβολίας :o)
Κανένας:
--- Παράθεση από: Anon στις Μαΐου 30, 2007, 15:56:23 ---Κάποιοι πράττουν συνεχώς το κακό και τη γλυτώνουν και κάποιοι άλλοι που πράττουν συνεχώς το καλό, τρώνε διαρκώς "σφαλιάρες" από τη ζωή.
Άραγε ποιά είναι τα κριτήρια επέμβασης της θείας δίκης; Μήπως τελικά ο Ροδοσταυρικός νόμος της ανταπόδοσης έχει χάσει λίγο την εφαρμογή του; (τώρα με πιάσανε τα εσώτερα δαιμόνια της αμφιβολίας :o)
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν πράγματι υπάρχει «Θεία Δίκη», θα ήτανε δύσκολο να λειτουργήσει στα όρια της φυσικής μας ζωής. Διότι, για παράδειγμα, αν κάποιος μας σκοτώσει, η ζωή μας θα τελειώσει. Πως θα μπορέσει να αποδοθεί η «Θεία Δίκη»? Άρα λοιπόν, ΑΝ υπάρχει, θα πρέπει να ισχύει για το σύνολο των μετασαρκοσεών μας.
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, κάποιος μπορεί να αδικείται συνέχεια για πολλά χρόνια. Ίσως για όλη του τη ζωή. Σε κάποια ζωή, θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
Trithemius:
Άρα τελικά, να εκλάβω κάτι τέτοιο ως απάντηση στο πιο πάνω ερώτημά μου; (Έχει εφαρμογή αυτός ο νόμος μόνον στο υλικό-κοσμικό-γήινο επίπεδο ή μήπως τελικά ακολουθεί την ψυχή και μετά την ανθρώπινη υπόσταση;)
Χμμ, δεν το βρίσκω απίθανο, είναι και "συμβατό" με τη γενικότερη Ροδοσταυρική κοσμοθέαση. Όμως, πιστεύω πως αν εφαρμοζόταν κι εδώ, σ' αυτή τη ζωή ο νόμος της ανταποδοτικότητας (και πρέπει να εφαρμοστεί γιατί είναι... νόμος), θα ήμασταν σαφώς πιο εξελιγμένοι πνευματικά ::)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση