Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές
Ισχύει τελικά ο νόμος της ανταπόδοσης;
Κανένας:
Το θέμα της συγχώρεσης το είχαμε ξανασυζητήσει:
--- Παράθεση από: Κανένας στις Μαΐου 04, 2007, 20:25:06 ---Περίπτωση 1: Ένα παιδάκι 3 χρονών παίρνει φόρα και μας χτυπάει με όλη του τη δύναμη. Θα το συγχωρέσουμε? Πιστεύω ότι όλοι θα το συγχωρούσανε. Μάλιστα θα ανυσηχούσαμε μήπως πόνεσε το χέρι του παιδιού από το χτύπημα.
Περίπτωση 2: Ένας μεγαλόσωμος πυγμάχος μας δίνει ένα πολύ δυνατό χτύπημα. Θα τον συγχωρέσουμε? Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δε θα τον συγχωρούσανε.
Γιατί αυτή η διαφορά στη συμπεριφορά μας? Μήπως είμαστε ρατσιστές εναντίων των πυγμάχων και μεροληπτούμε μονίμως υπέρ των παιδιών?
Μήπως η διαφορά δε βρίσκεται τόσο στον εξωτερικό παράγοντα, αλλά στον εσωτερικό? Μήπως στην πρώτη περίπτωση νιώθουμε δυνατοί και ασφαλείς. Άρα μπορούμε να αγαπάμε και να συγχωρούμε τον «εχθρό» μας. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση νιώθουμε ανασφάλεια? Και σαν αποτέλεσμα καταλαμβανόμαστε από μίσος, εκδικητικότητα και άλλα ένστικτα και συναισθήματα τα οποία έχουν στόχο την αυτοσυντήρηση?
Το ερώτημα της συγχώρεσης μοιάζει πολύ με το ερώτημα της αγάπης. Αν πιέσουμε τον εαυτό μας να αγαπάμε και να συγχωρούμε, πάμε ενάντια στη φύση μας. Ο σωστός δρόμος είναι να προσπαθούμε να εξελισσόμαστε. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.
[AMORC Ελλάδας > Θέματα Ροδοσταυρισμού > Ροδοσταυρικές Τεχνικές > "Αγάπη" : άραγε επιτυγχάνεται εσκεμμένα?]
http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,74.msg470.html#msg470
--- Τέλος παράθεσης ---
suida:
Φωνες.....δυνατες.., περιελουζαν... τον Μικρο χ ω ρ ο .... του ΥΠΟΓΕΙΟΥ Καφενειου.....
Ο Καπνος....εφτιαχνε ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ....ατενιζοντας το Ταβανι.....Καπου εκει ....ανταμωναν το Συννεφο....
Κ Α Π Ο Υ .....εκει.....
ΘΟΛΕς οι Φιγουρες.... στο Μικρο Φως των Παραθυρων....ΟΙ φωνες....αχ! αυτες οι φωνες...δεν...
ξ ε χ ω ρ ι ζ ο υ ν .....ΔΕΝ.....ας Ε Ι Ν Α Ι ....
ΜΙΑ φ ω ν η ....ο ι κ ε ι α ....ΜΕΣΑ ΜΟΥ...διεκοψε ΑΠΟΤΟΜΑ....το Τ Α Ξ Ι Δ Ι μου....
-" αδελφε μου...., ΜΗΝ ....κανεις..., Τ Ι Π Ο Τ Α .....ΜΗ....ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....θα τα καταστρεψεις....Ο Λ Α .."..
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ .... να απαντησα.....δεν....νομιζω, να ε ι π α κ α τ ι ....οχι....Σιγουρα....οχι....
ΕΞ" ΑΛΛΟΥ ...ειμασταν Συνομηλικοι.....ΤΙ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.....ΝΑ Π Ω ....!!
ΤΟ Μεγαλο Ρ ο λ ο ι .... του τοιχου....εδειχνε ....Σ Ω Σ Τ Α ...!?!?!.....ποιος ξερει....θαπρεπει....ΝΑΙ...
Η Ρ Θ Ε ....Η Ω Ρ Α .....Η Ρ Θ Ε ....Κ α ρ δ ι α μου.. !! ..κ α ρ δ ι α μου...!!.....καρδια μου...
μην Π Ο Ν Α Σ ....ακουσε με....μη... σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ....ΜΗ ...ΜΗ ...ΜΗ....ΜΗ....ΜΗ...ΜΗ....ΜΗ...
το σαγονι τ ρ ε μ ε ι ....ΔΑΚΡΥΑ....ανεβαινουν....μη ,...οχι...ο χ ι ....οχι....οχι....
- ΣΤΟ Δ Ι Α Ο Λ Ο .....Η ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ.... ΣΤΟ Δ Ι Α Ο Λ Ο ....ΝΑ ΠΑΤΕ....Μ' ΑΚΟΥΤΕ.... ΣΤΟ Δ Ι Α Ο Λ Ο --
--- ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.....ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ....ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ....ΕΛΕΕΙΝΟΙ.... ΣΤΟ Δ Ι Α Ο Λ Ο ....----
--ΣΚΑΣΕ.....ΚΑΙ ΣΥ...Σ Κ Α Σ Ε ....ΜΙΑ Ζ Ω Η ... Α Η Δ Ι Ε Σ ....ολα καλα θα πανε....ολα καλα....ε λ ε γ ε ς ..
ΝΑ....ΚΟΙΤΑ....ΤΟ ΚΑΛΑ ....Φ Α Τ Ο .... Η Λ Ι Θ Ι Ε ... ΣΚΑΣΕ....ΜΗΝ ξαναμιλησεις....Μ Η Ν ...---
Ε Ν Α Σ Π Ο Ν Ο Σ .....ΑΦΟΡΗΤΟΣ....Ε Σ Κ Ι Ζ Ε ....ΤΗΝ Κ Α Ρ Δ Ι Α .....ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ Μ Υ Α Λ Ο ....
--ΤΙ ΚΟΙΤΑΤΕ...ΡΕ....Ε!! ΤΙ ΚΟΙΤΑΤΕ....ΤΑ Ι Δ Ι Α ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.....ΤΑ ΙΔΙΑ....--
--ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ Α Γ Α Π Η ΜΟΥ Π Ι Σ Ω ....ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ Δ Ι Κ Ι Ο ΜΑΣ.... αγαπημενη μου....
αγαπημενη μου.....Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η ΜΟΥ ..... ---
.....επιτελους εφθασα.... Ε Φ Θ Α Σ Α .....
ΝΙΚΑΙΑ....ΤΡΙΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.....ΤΑ Π Ο Δ Ι Α ΜΟΥ....ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.....κατι εχουν ....κατι εχουν....
νοιωθω....να ειμαι χωρις αυτα....χωρις.....
ξ ε ρ ω .....ξερω....ημουν....ενας β ρ ω μ ι α ρ η ς .....ενας τ ι π ο τ α....μα υπεφερα.....Υ Π Ε Φ Ε Ρ Α ....!!!!
ΜΙΑ Σ Κ Ε Ψ Η ....ΕΙΧΑ....ΜΙΑ....ΝΑ Σ Κ Ο Τ Ω Σ Ω .....ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ.....το ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ.......
ΤΟ Δ Ι Κ Ι Ο ΜΟΥ.....
ΑΥΤΟς.....Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.....ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ....ΤΑΧΑ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ....Ο .Π..... ΓΑΜΩΤΟ....Γ Α Μ Ω Τ Ο .....
ΑΝ ΑΥΤΟΣ.....ΔΕΝ Υ Π Η Ρ Χ Ε ....ΑΝ..,,..ΟΛΑ ΚΑΛΑ.....ΟΛΑ ΚΑΛΑ....ΘΑ ΗΤΑΝ Τ Ω Ρ Α ....
Ο Λ Α Κ Α Λ Α ......
--ΣΟΥ Ζ Η Τ Ω .....Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η .....ΚΑΛΗ ΜΟΥ.....Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η .....δεν Μ Π Ο Ρ Ε Σ Α .....
Δ Ε Ν Μ Π Ο Ρ Ε Σ Α .....
ΓΙΑΤΙ ........ Σ " Α Γ Α Π Ω ......ΤΟΣΟ.....ΠΟΥ Δ Ε Ν Μ Π Ο Ρ Ε Σ Α .....α γ α π η μ ε ν η μου....
σ υ γ ν ω μ η ...... Σ υ γ ν ω μ η ......
Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η ........
Rose:
Αγαπητέ Suida,
για ακόμα μια φορά, είναι συγκλονιστικό το μοίρασμά σου... Ο φόνος ποτέ δεν είναι λύση... ούτε η βία... απλά χρειάζεται προβληματισμός, και Ψυχική Δύναμη, έτσι ώστε να μην ξαναγίνει ποτέ, ξανά, το ίδιο λάθος...
Διότι αν ξαναγίνει το ίδιο λάθος, είμαστε συνυπεύθυνοι...
Trithemius:
Βλέπω πως το θέμα πήρε την οδό της... συγχώρεσης! ;D
Αν και πιο πάνω στο ίδιο θέμα έχω παραθέσει τις απόψεις μου, πολύ συνοπτικά σας αναφέρω τα εξής δύο πράγματα:
1. Η συγγνώμη κατά τη γνώμη μου αποτελεί μία αμιγώς ιδιοτελή πράξη. Αν χρειαστεί, σας το αναλύω περισσότερο.
2. Η συγγνώμη για τον εσωτεριστή αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την άσκηση του ανθρωπισμού και της (υπο)βοήθησης προς έναν συνάνθρωπό μας ώστε αυτός να εξελιχθεί μέσα από δυσμενείς καταστάσεις. Αν και στην καθημερινότητα, η απόδοση συγγνώμης (εφόσον ζητηθεί) αποτελεί μονόδρομο, θεωρώ πως η οπτική του εσωτεριστή σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σοκάρει με την εφαρμογή της. Εννοώ πως κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αν και θα κληθούμε να δώσουμε τη συγγνώμη μας προς κάποιον που έσφαλλε, ίσως τελικά αποφασίσουμε να μην τον συγχωρήσουμε αν κρίνουμε πως η άρνηση της συγγνώμης θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από τη συνηθισμένη (και κατά πολλούς δεδομένη) συγχώρεση... Κι αυτό μπορεί να αναλυθεί περισσότερο εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Ορφέας:
--- Παράθεση από: Trithemius στις Δεκεμβρίου 19, 2008, 19:50:00 ---... Κι αυτό μπορεί να αναλυθεί περισσότερο εφόσον κριθεί αναγκαίο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κρίνεται αναγκαίο....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση