'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > ΡΕΙΚΙ

Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?

<< < (2/16) > >>

giannis9:
φιλε μου την χαρα δεν την εχω ξεχασει \ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Rose:
Αγαπητή Ελένη,

μπορείς να εκφράζεις τις απόψεις σου, ιδεολογικά, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να γίνεσαι επιθετική και προσβλητική, κατά των μελών αυτού του φόρουμ, διότι παραβιάζεις τον κανονισμό...

Λυπάμαι για τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφεις απέναντί μου, αλλά γνωρίζεις πως να ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙΣ από αυτά, επικαλώντας τον Θεό της Καρδιάς σου...    ;)

--- Παράθεση από: try στις Απριλίου 09, 2009, 14:17:20 ---προπαγανδίζεις ασύστολα , ανευ λογου και αιτίας, κατά ενος συστήματος που ειτε δεν το ξέρεις  η περασες και δεν αγγιξες

[...]

Δεν ειμαι ρεικι μαστερ....
--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ όμως κατέχω το βαθμό του Ρέικι μάστερ, αγαπητή Ελένη, και νομίζω πως έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου... Δεν διαφώνησα ως προς το προσευχητικό κομμάτι της Ενεργειακής θεραπευτικής του Ρέικι, (το οποίο φυσικά, δεν είναι copyright του Ρέικι, το διεκδικεί και η Χριστιανική Εκκλησία, και όχι μόνο)...

...διαφώνησα, ως προς την απαίτηση πληρωμής, και ως προς την ασχετοσύνη των Ρεϊκατζήδων, είτε περί πνευματικών θεμάτων, είτε περί ενεργειακής θεραπευτικής, είτε περί παθολογίας, είτε επίσης περί ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτικής, που επίσης τολμούν να εξασκούν δυστυχώς, βάζοντας σε κίνδυνο αρκετούς αφελείς που τους εμπιστεύονται...

Τώρα αν έχουν σύλλογο, δεν σημαίνει πως δεν είναι παράνομοι... και φυσικά αποδεικνύεται εύκολα... με τα αυτόφωρα που θα ακολουθήσουν, αν συνεχίσουν την απάτη τους...

--- Παράθεση από: try στις Απριλίου 09, 2009, 14:17:20 ---Οταν συντηρούμε απατεώνες , τοτε ναι , ειμαστε αξιοι της μοίρας μας , .....οταν δρούμε παρορμητικά ανευ λογικής και νοημοσύνης αλλα μονο ερμαια του συναισθήματος ..καθε τοσο ολο και κάποιος θα μας ξεγελάει..οπου και να ειμαστε....

[...]

Ειμαι μελος του Amorc και εχω τον δευτερο βαθμο ρεικι. Τα σέβομαι και τα αγαπάω και τα δυο το ιδιο και παρατηρω οτι εχουν πολλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ομοιοτητες οσον αφορα τον σκοπό .
--- Τέλος παράθεσης ---

Φυσικά το Amorc και το Ρέικι, "εχουν πολλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ομοιοτητες οσον αφορα τον σκοπό", μια και ο σκοπός και των δύο, είναι η Απάτη...  ;D

... και για να σε προλάβω Ελένη μου, δεν επιτεθόμαστε σε κάποιον επειδή έχει μία διαφορετική άποψη, (αν δεν θέλουμε να χαρακτηριστούμε έρμαια των συναισθημάτων μας), αλλά του ζητούμε να μας την τεκμηριώσει... ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, και όχι με γνώμονα τα "έτσι μου αρέσει"...

giannis9:
Ναι καλη μου κρυβοσαστε απο τους ιδιους σας τους εαυτους  περιμενετε να γινετε καλητεροι ανθρωποι βαζοντας τα χερακια σας πανω σας και περιμενετε να λουστειτε απο ενεργεια και να λυσετε ολα τα προβληματα σας και να φωτιστειτε .

δεν ειναι μια πλασματική κατασταση αλλα κατι που οντως το αισθάνονται ολοι και μαλιστα το περιγραφουν με τον ιδιο τρόπο.

Δεν μου λεει τιποτα αυτο που μου περιγραφεις .πως θα ξεχωριζες μια πλασματικη κατασταση????

Ομως εσενα τι σε ενοχλεί αν οι αλλοι χαμογελούν και πως κρίνεις οτι ειναι ψέυτικοι.
Με ενοχλει η υποκρισια.......
 εκρινα συμφωνα με αυτα που διαπιστωσα........απο την στιγμη που δοκιμαζω κατι εχω καθε δικαιωμα να το κρινω γιατι αυτο αυτοματα εκτιθετε στην κριτικη μου αποψη οπως και στην δικη σου ετσι αν δεν μπορω να κρινω εγω δεν μπορεις να το κρινεις ουτε και εσυ και να πεις οτι ειναι καλο η κακο.εκτος και αν θελετε να ακουτε μονο τα καλα και να χαιδευουμε τα αυτια μας

Πραγμα αναμενόμενο αφου η διδασκαλια ειναι μια και η αυτή ανα τους αιώνες κα αυτο που διαφερει ειναι απλώς οι τρόποι προσέγγισης.

Εσυ εχεις βρεις τον τροπο που θα ακολουθησεις??
οταν δρούμε παρορμητικά
μηπως δρας παρορμητικα?

Οπως γνωρίζεις απο την τεχνική της αυθυποβολής , αυτη στηρίζεται στον επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδητου μεσω του κοσμικού απο τον ανωτερο εαυτό μας

Εκτος απο την αυθυποβολη υπαρχει και η υποβολη η υποβολη ειναι πιο ευκολο να γινει απο την αυθυποβολη.αρα πως ξερεις οτι δεν σε εχουν υποβαλει αντι να αυθυποβληθεις?

Συγνωμη αν σας ζαλισα .

Κανένας:
Κάποτε μου είχαν δώσει την πρώτη μύηση στο Ρέικι, αλλά δε θυμάμαι τίποτα, δεν του έδωσα πολύ σημασία.  Δε μπορώ να ξέρω λοιπόν πολλά για το Ρέικι.  Έχω ασχοληθεί όμως και έχω μεγάλη εμπειρία στην ενεργειακή θεραπεία.

Οι βασικές αρχές που κατάλαβα είναι οι εξής:

1)   Η ενέργεια πηγάζει από μέσα μας.  Δε μας τη στέλνει ούτε ο Χριστός, ούτε κανένα άλλο Βουδιστικό / Γιαπωνέζικο / Οθωμανικό σύμβολο.  Το υποσυνείδητό μας χρησιμοποιεί το νευρικό μας σύστημα για να παράγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.  Αυτή είναι που ζεσταίνει τα χέρια μας και μπορούμε να κάνουμε άμεση θεραπεία σε κάποιον.  Μία τέτοια θεραπεία κάποιος εκπαιδευμένος μπορεί να την κάνει χωρίς συναίσθημα (χωρίς να αγαπάει τον ασθενή), οπότε μπορεί να το κάνει και με πληρωμή.

2)   Συναίσθημα (αγάπη προς τον πάσχοντα).  Είναι απαραίτητο για θεραπεία από μακριά.  Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο κάποιος να καταφέρει να έχει συναίσθημα αγάπης ώστε να μπορέσει να στείλει συναισθηματική ενέργεια από απόσταση, ενώ έχει απαιτήσει πληρωμή για τη θεραπεία.  Μα αν τρέφει τέτοια συναισθήματα, θα το κάνει και δωρεάν, χωρίς να παζαρεύει την τιμή.  Επίσης το συναίσθημα αυξάνει πολύ την αποτελεσματικότητα της εξ’επαφής θεραπείας.

Έχω κάνει πάρα πολλά πετυχημένα θεραπευτικά, πολλά εξ’αποστάσεως.  Συνέβη ασθενής να μου πει ότι τον έπιασε τρέμουλο από την πολύ ενέργεια που τους έστειλα από απόσταση, την ώρα που διαλογιζόμουνα.  Και φυσικά μετά αισθάνθηκε πολύ καλύτερα.  Χωρίς Ρέικι.  Απλά με αυτογνωσία, μαθαίνοντας να χειρίζομαι τη δική μου ενέργεια, τις δικές μου σκέψεις και συναισθήματα.

Αν ο σκοπός είναι το κέρδος, το Ρέικι προσφέρει κάποιο εισόδημα. 

Αν ο σκοπός είναι η θεραπεία, το Ρέικι προσφέρει κάποια αποτελέσματα, αλλά φαντάζομαι ότι είναι πολύ περιορισμένα αν κάποιος χρεώνει για τις υπηρεσίες του (απλά διότι λείπει το συναίσθημα).

Αν ο σκοπός είναι η αυτογνωσία, να εξελιχθούμε και μέσα από τη δύναμή μας να βοηθάμε και τους άλλους, δε νομίζω ότι το Ρέικι το προσφέρει, είτε στον ασθενή, είτε στον «θεραπευτή».  Εδώ μπορεί να κάνω λάθος, δεν το ξέρω το Ρέικι. 

Η αλήθεια όμως είναι μία.  Αν και στο Ρέικι μιλάνε για ενεργοποίηση του υποσυνείδητου, για ενέργεια μέσα από το νευρικό μας σύστημα κτλ, τότε κανένα πρόβλημα.  Αν όμως κάνουνε προσευχές σε τίποτα γιαπονέζικα σύμβολα (όπως έχω ακούσει και ελπίζω να κάνω λάθος), τότε απλά επικαλούντε δυνάμεις που δεν κατανοούνε.  Αυτά είναι δυσυδαιμονίες, όχι γνώση.

Κινούμε σε χώρους με άτομα που ξέρουν Ρέικι.  Έχω ακούσει για κάποιες επιτυχίες τους.  Αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι αρκετά εντυπωσιακό που να με συγκινήσει, να πιστέψω ότι έχει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη ξέρω και κάνω.

Πάντως από όλες τις γνώσεις μου σε ενεργειακές θεραπείες, αν κάποιος δε θέλει να εμβαθύνει πολύ και απλά θέλει να μάθει μία γρήγορη τεχνική, εγώ συστήνω το QiGong.

Οι γνώστες του Ρέικι ας με συγχωρήσουν για την άγνοιά μου και ας με διαφωτίσουν όπου γράφω ανακρίβειες.

Έχω και μία ερώτηση:  Από που κι ως που το Ρέικι, το QiGong και οποιαδήποτε ενργειακή θεραπεία είναι ολιστική?  Για να είναι ολιστική πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη νόηση.  Αυτό πως γίνεται κι εγώ δεν το ξέρω?

giannis9:
στο ρεικι μιλανε για συμπαντικη ενεργεια οχι για ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ  ;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση