Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αποσυμβολισμός
Εσωτερική Φωνή.
Avaris:
--- Παράθεση από: try στις Μαΐου 22, 2007, 12:42:25 ---
--- Παράθεση ---Τότε που ακόμη δεν υφίσταται αυτή (η Συνείδηση) ως "άγρυπνος Ηνίοχος" , τι όπλα έχει τάχα ο Νεόφυτος Ζηλωτής για να μην πέσει έρμαιο των εκατοντάδων Φωνών και Μηνυμάτων που διεκδικούν την "προσοχή" του ως Γνήσια Σοφά Μηνύματα?
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω οτι μεχρι τότε τα όπλα μας είναι η κοινή λογική που έχουμε μάθει και που μας προστατεύει, και η αποδοχή, των γενικών κοινωνικών κανόνων και νόμων της εποχής και της περιοχής που ζούμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν αρχίζει όμως η "Εσωτερική Καταβύθιση", βγάζει κάποια "ευρήματα" στην επιφάνεια που η Λογική "αδυνατεί" ενίοτε να "ερμηνεύσει"....
"Κάποια διαίσθηση" (μεθερμηνευόμενη ως Εσωτερική Φωνή) όμως σου λέει πως αυτά τα "ευρήματα" θα σου είναι "χρήσιμα" στην "Εσωτερική
σου Πορεία".....
Και πως πρέπει να δώσεις βάση σε αυτά, να πατήσεις πάνω τους και να πας παραπέρα....
Επειδή όμως αυτή η "Εσωτερική Πραγμάτωση" είναι κάτι πρωτόγνωρο ως εμπειρία, "κάτι άλλο μέσα σου" (μεθερμηνευόμενον κι αυτό ως
Φωνή) σε κάνει να "φοβάσαι" να δώσεις "βάση" στο "εύρημα" και σου λέει να "μην του δώσεις σημασία γιατί θα κινδυνεύσεις"....
Η Ψυχρή Λογική, αφού δεν έχει γνώσεις και δεδομένα για να "αναλύσει" την κατάσταση απλώς σου λέει "παράτησέ τα όλα" και μην ασχολείσαι με
τα "αφύσικα τούτα πράγματα" γιατί θα "τρελλαθείς"....
Ποιά απο τις τρεις Φωνές θα ακούσεις?
Avaris:
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Μαΐου 22, 2007, 13:33:01 ---
--- Παράθεση από: Avaris στις Μαΐου 21, 2007, 11:27:50 ---
Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως, η "Διαδικασία των Εσωτερικών Εργασιών" μπορεί να γεννήσει Σοφούς αλλά μπορεί να γεννήσει και .....Ψώνια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για κακή μας τύχη, είναι πέρα για πέρα αλήθεια....
--- Τέλος παράθεσης ---
Και πως αντιμετωπίζεται αυτή η δυσάρεστη κατάσταση?
Trithemius:
Νομίζω πως δεν αντιμετωπίζεται γιατί εξ' αρχής διαφαίνεται το τι θα φυτρώσει στο "πνευματικό χωράφ" του καθενός. Όλα εξαρτώνται από το "χωράφι".
Αν στο συγκεκριμένο πνευματικό χωράφι φυτρώνουν μόνον "ψωνόφυτα", τότε κάθε επαφή με τον εσωτερισμό θα γεννήσει ένα καθαρόαιμο ψώνιο.
Αν στο συγκεκριμένο χωράφι ζουν μόνον όσα περνάνε από ένα αυστηρότατο και στενό φίλτρο σκεπτικισμού, καχυποψίας, στείρας νοητικής επεξεργασίας τέτοιων δεδομένων κλπ, τότε είναι πολύ δύσκολο να φυτρώσει έστω κι ένα μικρό δείγμα έμπρακτου εσωτερισμού. Το μυαλό αυτό διαθέτει ένα απίστευτο "firewall" που κρατά έξω κάθε σκέψη και ιδέα σχετική με τον εσωτερισμό.
Τέλος, υπάρχει και η μέση οδός, ένα "πνευματικό χωράφι" όπου φυτρώνουν επιλεκτικά κάποια "εσωτεριστικά φυτά". Φυτρώνουν βάσει ειδικών κριτηρίων και προδιαγραφών, έτσι ώστε να μπορούν και να επιβιώσουν.
Αν θέλεις τη γνώμη μου, ψάχνω το τελευταίο από τα 3 χωράφια ;)
Avaris:
--- Παράθεση από: Trithemius στις Ιουλίου 19, 2007, 15:35:04 ---Νομίζω πως δεν αντιμετωπίζεται γιατί εξ' αρχής διαφαίνεται το τι θα φυτρώσει στο "πνευματικό χωράφ" του καθενός. Όλα εξαρτώνται από το "χωράφι".
Αν στο συγκεκριμένο πνευματικό χωράφι φυτρώνουν μόνον "ψωνόφυτα", τότε κάθε επαφή με τον εσωτερισμό θα γεννήσει ένα καθαρόαιμο ψώνιο.
Αν στο συγκεκριμένο χωράφι ζουν μόνον όσα περνάνε από ένα αυστηρότατο και στενό φίλτρο σκεπτικισμού, καχυποψίας, στείρας νοητικής επεξεργασίας τέτοιων δεδομένων κλπ, τότε είναι πολύ δύσκολο να φυτρώσει έστω κι ένα μικρό δείγμα έμπρακτου εσωτερισμού. Το μυαλό αυτό διαθέτει ένα απίστευτο "firewall" που κρατά έξω κάθε σκέψη και ιδέα σχετική με τον εσωτερισμό.
Τέλος, υπάρχει και η μέση οδός, ένα "πνευματικό χωράφι" όπου φυτρώνουν επιλεκτικά κάποια "εσωτεριστικά φυτά". Φυτρώνουν βάσει ειδικών κριτηρίων και προδιαγραφών, έτσι ώστε να μπορούν και να επιβιώσουν.
Αν θέλεις τη γνώμη μου, ψάχνω το τελευταίο από τα 3 χωράφια ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχεις κι άδικο....
Μάλλον έχω κάψει μερικές "ασφάλειες" λόγω της "υπερφόρτισης" των ημερών και δεν μπορώ για την ώρα να το δω πιο βαθιά, αλλά δείχνει πως μάλλον έχεις δίκαιο.
suida:
AVARIS.....H ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ Ε Ν Α Ν ..... Α Κ Ο Υ Σ Ε ΤΗΝ...
ΣΥΜΠΑΘΑ ΜΕ..... ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ....[/b]
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση