Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Μυστικισμός - Αποκρυφισμός

Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός

(1/3) > >>

Κανένας:
Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός?

Σύμφωνα με άρθρο στη Wikipedia, ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι διδάσκει τον «Υπερβατικό Διαλογισμό» ο οποίος είναι :
«Ο Υπερβατικός Διαλογισμός ασκείται για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά δύο φορές καθημερινά ενώ κάποιος κάθεται άνετα με τα μάτια κλειστά. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής, ο Νους και το σώμα κατασταλάζουν για να δοκιμάσουν μια μοναδική κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης. Δεδομένου ότι ο Νους έχει την εμπειρία πλήρους σιγής, το σώμα αποκτά βαθιά ξεκούραση. Σε αυτή την πιο πάγια κατάσταση της συνειδητοποίησης του Εαυτού, ο Νους ξεπερνά όλη τη διανοητική δραστηριότητα για να δοκιμάσει την απλούστερη μορφή συνειδητοποίησης, την Υπερβατική Συνείδηση.»

Τα οφέλη του διαλογισμού στο νευρικό σύστημα, λόγω της βαθιάς χαλάρωσης και ξεκούρασης είναι αυτονόητα.  Τώρα αν έρχεσαι σε επαφή με κάποια Υπερβατική Συνείδηση, δεν ξέρω.  Εσείς έχετε παρόμοιες εμπειρίες?

Πρόσφατα βρέθηκα σε «Σεμηνάριο Εσωτερικής Επιστήμης», όπου μίλησε κάποιος υψηλόβαθμος τέκτονας και αναφέρθηκε στον «Υπερβατικό Διαλογισμό».  Είπε λοιπόν τα εξής:
1)   Ο «Υπερβατικός Διαλογισμός» χρησιμεύει για να κάνουμε ερωτήσεις και να λάβουμε απαντήσεις για γνώσεις «καινούριες».
2)   Η τεχνική απαιτεί τρία βήματα:
Α) Να καθορίσουμε το λόγο για τον οποίο ζητάμε τη πληροφορία.  Πως θα χρησιμοποιήσουμε την πληροφορία αυτή.  Και φυσικά να είμαστε συνεπής αργότερα (να μη τη χρησιμοποιήσουμε για άλλους σκοπούς).
Β) Να καθορίσουμε προς τα που απευθύνεται η ερώτηση. (πχ προς τον εαυτό μας)
Γ) Να γίνει σωστή διατύπωση της ερώτησης (να είναι συγκεκριμένη και όχι γενική)

Αυτοί οι δύο ορισμοί όμως δεν έχουνε σχέση.  Άλλα λέει ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι και άλλα ο υψηλόβαθμος τέκτονας. 

Και εγώ τώρα έμεινα με την απορία.  Έχω κάνει χιλιάδες διαλογισμούς.  Έχω φτάσει να κάνω μέχρι και έξι διαλογισμούς σε μία ημέρα, συνολικής διάρκειας τριών ωρών.  Έχω πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα πάσης φύσεως, μέχρι και μαθηματικής φύσεως προβλήματα για τη δουλειά μου.  Έχω δει σε οράματα τη μισή μυθολογία.  Έχω θεραπεύσει στον εαυτό μου ψυχολογικά τραύματα και ασθένειες (από απλά κρυολογήματα μέχρι αλλεργίες).  Έχω πετύχει τηλεπαθητική επαφή με άλλα άτομα.  Έχω κάνει θεραπευτικά εξ’ επαφής αλλά και εξ’αποστάσεως. 

Τελικά αυτός ο «Υπερβατικός Διαλογισμός» είναι κάτι παραπάνω?  Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη κάνω?  Είναι κάτι που χρειάζομαι? 

ΣΕΡΑΠΙΣ:
ΟΧΙ, να εμπιστευεσαι αυτο που ήδη είσαι

Zion:
Συμφωνώ με τον SERAPIS.

Rose:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Μαρτίου 15, 2009, 17:41:01 ---Πρόσφατα βρέθηκα σε «Σεμηνάριο Εσωτερικής Επιστήμης», όπου μίλησε κάποιος υψηλόβαθμος τέκτονας και αναφέρθηκε στον «Υπερβατικό Διαλογισμό».
--- Τέλος παράθεσης ---

Πρόκειται για 'Υ-πατο Μικτού Τεκτονικού, ο οποίος δυστυχώς ζήτησε και έλαβε αμοιβή 40 ευρώ, από τον κάθε παρευρισκόμενο, για αυτήν του την διάλεξη, και με αυτό τον τρόπο, πρόδωσε τον όρκο της πρώτης κιόλας μύησης του διασκεπτηρίου, όπου αναγράφεται ρητά, πως οι Τέκτονες δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την μυητική γνώση, την εσωτερική γνώση, για ίδιον όφελος...

'Οσο για τις γνώσεις που κατέχει ο «κύριος» αυτός, πάνω στον εσωτερισμό, κατά την άποψή μου, καλό θα ήταν να γίνει μαθητής από την αρχή, παρά να παίρνει και άλλους αφελείς στο λαιμό του, μια και δεν κατέχει το αντικείμενο επαρκώς. 

Για ακόμα μια φορά ο Τεκτονισμός δέχεται το πλήγμα να προδίδεται από μέσα, καθώς αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του, προτιμούν το ζεστό χρήμα, από την διεκπεραίωση του Καθήκοντος, και την υπηρεσία προς τους συνανθρώπους τους. 

Για ακόμα μια φορά, ντροπιάζουν τέτοιες ενέργειες τους Αυθεντικούς Τέκτονες, τους Αυθεντικούς Εσωτεριστές, όταν υπεύθυνοι Μεγάλων Στοών και Ταγμάτων ξεπουλάνε την αξιοπρέπεια τους, για την επιβίωσή τους.

Περισσότερες πληροφορίες επί του συγκεκριμένου θέματος θα δημοσιοποιηθούν στις επόμενες μέρες.

Υ.Γ. Το γελοιότερο της όλης ιστορίας, είναι πως συνεχίζουν να ψωνίζουν πελάτες μέσα από τα τάγματά τους για καλοπληρωμένες μυήσεις Ρέικι, μια από τις μεγαλύτερες απάτες που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια και σε χώρους αρκετών αφελών και εσωτεριστικά αμόρφωτων Τεκτόνων.

ΣΕΡΑΠΙΣ:
Και ένας οδηγός χρήσης

Αν μπορείς να κρατάς τα λογικά σου οταν όλοι γύρω σου χάνουν τα δικά τους και ρίχνουν το φταίξιμο σ' εσένα.
Αν μπορείς να εμπιστευθείς τον εαυτό σου οταν όλοι αμφιβάλουν για σένα, αλλά τους συγχωρείς και την αμφιβολία τους.
Αν μπορείς να περιμένεις και να μην σε κουράζει η αναμονή, ή οταν λένε ψέματα για σένα να μην ανακατεύεσαι με τα ψέματα ή οταν σε μισούν μην αφήνεις να περάσει το μίσος και μ΄όλα αυτά, να μην δείχνεις υπερβολίκα καλός ούτε τον έξυπνο να κάνεις.
Αν μπορείς να ονειρεύεσαι και να μην κάνεις αφέντη σου τα όνειρα.
Αν μπορείς να σκέφτεσαι και να μην κάνεις αφέντη και στόχους τις σκέψεις σου.
Αν συναντήσεις τον θρίαμβο και την καταστροφή και μπορέσεις να φερθείς στους δυο απατεώνες με τον ίδιο τρόπο.
Αν μπορείς ν' αντέξεις την αλήθεια των λόγων σου διαστρεβλωμένη απο απατεώνες για να την κάνουν παιγχνίδι και παγίδα για χαζούς,
ή να βλέπεις σε όσα έδωσες τη ζωή σου σπασμένα και να σκύψεις να τα ξαναχτίσεις με φθαρμένα εργαλεία.
Αν μπορείς να κάνεις ενα σωρό απ' όλα σου τα κέρδη και να τα ρισκάρεις μ' ένα "κορόνα-γράμματα" και΄χάσεις και ξαναρχίσεις πάλι απ' την αρχή και να μην πείς ούτε μια λέξη γι' αυτά που έχασες.
Αν μπορείς να επιβάλλεις στη καρδία, το θάρρος και τα νεύρα σου να σε υπηρετούν πολύ μετά, αφότου έχουν φύγει και ετσι να κρατιούνται, οταν δεν υπάρχει τίποτε
άλλο μέσα σου εκτός απο τη θέληση σου που τους λέει: "ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ"
Αν μπορείς να μιλάς με το πλήθος και να κρατάς την αρετή σου ή να περπατάς
με βασιλιάδες χωρίς να χάνεις την ταπεινή επαφή σου.
Αν ούτε οι εχθροί σου ούτε οι αγαπητοί φίλοι σου μπορούν να σε πονέσουν.
Αν όλοι μετράνε για σένα, αλλά κανένας πιο πολύ απ' όσο πρέπει.
Αν μπορείς να γεμίσεις το άτεγκτο λεπτό με τρέξιμο αξίας εξήντα δευτερολέπτων.
Δικιά σου είναι η Γή και ότι έχει επάνω της και- το σημαντικότερο-θα γίνεις άντρας γιέ μου. ( Ράντγιαρντ Κίπλινγκ ) 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση