Αποστολέας Θέμα: Το χέρι της ελπίδας  (Αναγνώστηκε 13285 φορές)

ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Το χέρι της ελπίδας
« στις: Μαΐου 15, 2007, 19:49:08 »
Πρόκειται για μία είδηση που άρχισε να μαθαίνεται από τον Νοέμβριο του 2002, δημοσιεύθηκε μάλιστα στο αμερικάνικο περιοδικό Ν.Υ. Times, και σπεύδω να σας την περιγράψω .
Αφορά την ιστορία του μικρού Samuel Armas, που έμβρυο ακόμη 21 εβδομάδων διαγνώστηκε ότι πάσχει από διχοτομημένη σπονδυλική στήλη.
 Το αγοράκι δεν είχε σχεδόν καμία πιθανότητα να ζήσει και οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί ότι η μόνη ελπίδα που υπήρχε ήταν η άμεση εγχείριση του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του!
Έτσι ο dr.Bruner ανέλαβε την λεπτότατη επέμβαση την οποία και έφερε σε πέρας με επιτυχία. Και τότε – όπως διηγείται ο ίδιος- ένιωσε το σοκ της ζωής του. Όταν το χειρουργείο έβαινε προς το τέλος του και ενώ η μήτρα της μητέρας ήταν ανοιχτή, ο γιατρός αντιλαμβάνεται εμβρόντητος ένα μικροσκοπικό αλλά πλήρως σχηματισμένο ανθρώπινο χεράκι να προβάλλει μέσα από την τομή, να αναζητά το χέρι του γιατρού και να γαντζώνεται από το ένα του δάχτυλο !
Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι άλλο : Ο διάσημος πλέον χειρούργος είπε ότι πριν καν προλάβει να συνέλθει ο νους του από το τρομερό σοκ, ένιωσε με όλο το είναι του –προσέξτε δεν σκέφτηκε,  το ένιωσε !- ότι η μικρή εκείνη αγέννητη ύπαρξη, του έδειξε την ευγνωμοσύνη της για το δώρο της ζωής που της χάρισε!
Στο λίγο χρόνο που ο γιατρός είχε μείνει κυριολεκτικά μαρμαρωμένος από την δυνατή συγκίνηση, το προσωπικό του χειρουργείου κατόρθωσε και φωτογράφισε το στιγμιότυπο.
Οι εκδότες του Ν.Υ. Times ονόμασαν την φωτογραφία « χέρι της ελπίδας ».
Από τα παραπάνω το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ευγνωμοσύνη είναι ένα συναίσθημα που φέρουμε μέσα μας , από τις  πρώτες στιγμές της ενσάρκωσης μας . Οι εκδηλώσεις της όμως είναι επίκτητες και αντιστρόφως ανάλογες της προσπάθειας του καθενός μας για αυτοβελτίωση …   

Υ.Γ Δεν μπόρεσα να επισυνάψω την φωτογραφία όσοι θέλουν να δουν το θέμα καλύτερα ας το αναζητήσουν στο διαδίκτυο με το όνομα του μικρού Samuel Armas. 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2007, 20:20:51 »
Καλοσώρισες Ανατολικώς,

στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ. Από το πρώτο σου μήνυμα κιόλας διαβλέπω το "Χέρι Ελπίδας" και είναι χαρά μας να σε έχουμε μαζί μας...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2007, 21:00:56 »
Ο φωτογράφος έχει τη φωτογραφία και την ιστορία εδώ: http://www.michaelclancy.com/story.html

Σύμφωνα με το κείμενο, ο γιατρός που έκανε την εγχείριση (Dr. Bruner), διέψευσε ότι το έμβρυο έκανε οποιαδήποτε κίνηση.  Είπε: "Το έμβρυο και η γυναίκα ήταν σε αναισθησία.  Το έμβρυο δε θα μπορούσε να έχει αίσθηση του τι συμβαίνει."
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 17, 2007, 00:03:03 »
Παρ΄ ότι τα αγγλικά μου δεν με βοηθούν να μεταφράσω με ακρίβεια το συγκεκριμένο  κείμενο που προτείνει ο συνομιλητής μας Κανένας, δέχομαι την μετάφραση του, αλλά αδυνατώ να  κατανοήσω το πως ,από την φράση: "Το έμβρυο και η γυναίκα ήταν σε αναισθησία.  Το έμβρυο δε θα μπορούσε να έχει αίσθηση του τι συμβαίνει.", προκύπτει η διάψευση.
 Επίσης καταθέτω ότι σε όσα κείμενα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελληνική γλώσσα και έχουν πέσει στην αντίληψη μου, δεν προκύπτει από πουθενά η διάψευση του καθηγητή Ιατρού.       
Στην προσπάθεια που καταβάλω για την κατανόηση του συγκεκριμένου φαινομένου, έπεσε στην αντίληψη μου μια έρευνα  και νιώθω την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας.   

Είναι ένα θέμα που έχει αναστατώσει τα τελευταία χρόνια τους κύκλους των ψυχολόγων. Μέχρι τώρα η νοημοσύνη μετριόταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο που στηριζόταν κυρίως στην «Νοημοσύνη του Νου» το γνωστό σε όλους μας IQ.
Πολλά τεστ βγήκαν ικανά να μετρήσουν άλλα με περισσότερη και άλλα με λιγότερη ακρίβεια αυτήν την ικανότητα. Σε πολλές χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στην Αμερική τα τεστ αυτά έπαιζαν και παίζουν καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή κάποιου ατόμου σε μια εργασία σε ένα πανεπιστήμιο και γενικά σε διάφορες δραστηριότητες της ζωής.
Η λογική είναι ότι έχοντας ένα άτομο υψηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ) μπορεί να πετύχει σε κάθε τομέα της ζωής του. Με τα χρόνια όμως αυτή η θεωρία που είχε ήδη εδραιωθεί γερά στο κόσμο άρχισε να φαίνεται ότι δεν ανταποκρινόταν επαρκώς στην πραγματικότητα. Υπήρχαν άτομα με υψηλό IQ, που μόνο πετυχημένα ή ευτυχισμένα δεν θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις. Τι ήταν αυτό που δεν πήγαινε καλά; Τι ήταν αυτό που το συνηθισμένο Τεστ δεν μπορούσε να προβλέψει;
Έτσι ξεκίνησαν όλα. Έγιναν πολλές κλινικές μελέτες από πλήθος επιστημών και αποδείχθηκε τελικά ότι υπάρχουν κάποιοι επιπλέον παράγοντες, από αυτούς που απαιτούσαν τα συνηθισμένα τεστ, οι οποίοι είναι συνυπαίτιοι για την επιτυχία ή την αποτυχία στην ζωή. Αυτοί οι παράγοντες διαχωρίστηκαν και έτσι έχουμε την γνωστή σε όλους μας «Συναισθηματική Νοημοσύνη» ή EQ, η Νοημοσύνη της Καρδιάς.

Από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι το IQ και το EQ δεν είναι δύο αντικρουόμενες, αλλά μάλλον δύο ξεχωριστές ικανότητες. Ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα εξάγεται από τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα, και αυτό είναι ότι είναι σχετικά σπάνιο να βρεθεί άτομο που να έχει πολύ υψηλά τον ένα δείκτη και πολύ χαμηλά τον άλλο. Συνήθως και οι δύο δείκτες είναι σε παρόμοια επίπεδα.
Είναι σημαντικό επίσης να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ένα Τεστ με μολύβι και χαρτί που να προσδιορίζει με σχετική ακρίβεια τον δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης, όπως υπάρχει για την διανοητική νοημοσύνη.
Τα τεστ αυτά που προσδιορίζουν τη συναισθηματική νοημοσύνη είναι κυρίως πρακτικά ή οπτικά ή τέτοιου τύπου. 
* Συνεχίζεται…
 
Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 17, 2007, 01:40:46 »
Είναι αδύνατο το έμβρυο να είχε συνείδηση, να έβγαλε το χέρι του να πιάσει από ευγνωμοσύνη το χέρι του γιατρού, αν ήταν σε πλήρη νάρκωση και δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα.

Η διάψευση του γιατρού είχε αποτέλεσμα ο φωτογράφος να χάσει την αξιοπιστία του και να μη μπορεί να βρει δουλειά.  Η ιστορία είναι ακόμα αμφιλεγόμενη.
........
Ένα κλασικό βιβλίο του είδους είναι το «Συναισθηματική Νοημοσύνη, γιατί το EQ είναι πιο σημαντικό από το IQ», του Daniel Goleman.

είναι σχετικά σπάνιο να βρεθεί άτομο που να έχει πολύ υψηλά τον ένα δείκτη και πολύ χαμηλά τον άλλο. Συνήθως και οι δύο δείκτες είναι σε παρόμοια επίπεδα.

Διαφωνώ.  Ο λόγος που έγινε αυτή η έρευνα είναι ακριβώς ότι :

Υπήρχαν άτομα με υψηλό IQ, που μόνο πετυχημένα ή ευτυχισμένα δεν θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις. Τι ήταν αυτό που δεν πήγαινε καλά;

Πάρε παράδειγμα τον Αϊνστάιν.  Υψηλότατο IQ, αλλά από EQ?  Οι περισσότεροι πωλητές (υψηλό EQ), γίνονται πωλητές διότι τα βρίσκουν σκούρα στις επιστήμες (που θέλουν υψηλό IQ).
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 17, 2007, 09:40:24 »
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ζεις.  Ο ένας είναι σαν να μην υπάρχουν θαύματα.  Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι θαύμα. 
Άλμπερτ Αϊνστάιν

…Συνέχεια 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Είναι ταχύτερος διότι δεν χρειάζεται να συλλογιστεί για το τι θα κάνει.
Οι πράξεις που πηγάζουν από αυτό τον εγκέφαλο διακατέχονται από μια ιδιαίτερα έντονη αίσθηση της σιγουριάς. Λίγο αργότερα μπορεί να σκεφτούμε, αυτό τώρα γιατί το έκανα, σημάδι ότι ο λογικός νους αφυπνίζεται αλλά αργεί.
Ο γρήγορος αυτός τρόπος αντίληψης θυσιάζει την ακρίβεια για την ταχύτητα, βασιζόμενος στην πρώτη εντύπωση, αντιδρώντας στο σύνολο μιας εικόνας ή στις πιο εντυπωσιακές της πλευρές. Αντιλαμβάνεται τα πράγματα με μιας, σαν σύνολο και αντιδρά προτού αφιερώσει κάποιο χρόνο για διεξοδική σκέψη και ανάλυση. Ο συγκινησιακός μας νους είναι το ραντάρ μας για τους κινδύνους, επειδή όμως λαμβάνονται γρήγορα μπορεί να είναι παραπλανητικές ή λαθεμένες. Ο χρόνος κατά τον οποίο το συναίσθημα φτάνει στο απόγειο του είναι πάρα πολύ σύντομος μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Τα συναισθήματα την στιγμή της έξαρσης τους είναι ισχυροί ρυθμιστές της δράσης και της αντίληψης μας.
Παρόλα αυτά θα περιγράψουμε τώρα πως θα ήταν ένας καθαρός τύπος Νοητικής Νοημοσύνης και ένας Συναισθηματικής Νοημοσύνης, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη βάση των δύο τύπων.

Ο καθαρός τύπος με υψηλό Δείκτη Διανοητικής Νοημοσύνης IQ (δηλαδή αυτός που παραμερίζει την νοημοσύνη της καρδιάς) είναι σχεδόν μια καρικατούρα του διανοούμενου, διανοητικά ικανότατου ατόμου , αλλά ανεπίδεκτου ως προς τον εσωτερικό του κόσμο. Τα χαρακτηριστικά διαφέρουν ελαφρά από άνδρες σε γυναίκες, για αυτό θα εξετάζουμε και τους δύο ξεχωριστά.
Συνεχίζεται…


Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2007, 14:36:37 »
…Συνέχεια 
ΑΝΔΡΕΣ:. Δεν είναι άξιο απορίας ότι ένας άνδρας με υψηλό IQ, μπορεί να προσδιοριστεί τυπικά από ένα ευρύ φάσμα πνευματικών διαφερόντων και ικανοτήτων, Είναι φιλόδοξος και παραγωγικός, προβλέψιμος και πεισματάρης, και δεν απασχολείται με ζητήματα που αφορούν τον εσωτερικό του κόσμο. Τείνει επίσης να είναι κριτικός και καταδεκτικός, λεπτολόγος και συνεσταλμένος, άβολος με τη σεξουαλικότητα και την εμπειρία των αισθήσεων, ανέκφραστος, απόμακρος και συγκινησιακά μονότονος και ψυχρός.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Οι γυναίκες με υψηλό IQ έχουν την αναμενόμενη πνευματική αυτοπεποίθηση, εύκολα εκφράζουν τις σκέψεις τους, αξιολογούν πνευματικά ζητήματα κι έχουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων του πνεύματος και της αισθητικής. Τείνουν επίσης να είναι ενδοσκοπικές , επιρρεπείς στο άγχος, τους στοχασμούς και τις ενοχές και διστάζουν να εκδηλώσουν ανοιχτά το θυμό τους (παρόλο που το κάνουν έμμεσα).

Ο καθαρός τύπος με υψηλό Δείκτη Συναισθηματικής Νοημοσύνης EQ.

ΑΝΔΡΕΣ: με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης είναι κοινωνικά ισορροπημένοι, εκδηλωτικοί και πρόσχαροι, ελεύθεροι από φοβίες και σκέψεις άγχους. Έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αφοσιώνονται σε ανθρώπους και σκοπούς, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να τηρούν μια ηθική στάση. Είναι πονετικοί και τρυφεροί στις σχέσεις τους. Η συναισθηματική ζωή τους είναι πλούσια, αλλά και ενδεδειγμένη. Νοιώθουν άνετα με τον εαυτό τους με τους άλλους και το κοινωνικό σύμπαν μέσα στο οποίο ζουν.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης, τείνουν να είναι θετικές, να εκφράζουν ευθέως τα συναισθήματα τους, και να νοιώθουν θετικά απέναντι στον εαυτό τους. Η ζωή γι αυτές έχει νόημα. Είναι εκδηλωτικές και κοινωνικές και εκφράζουν τα συναισθήματα τους κατάλληλα (όχι με ξεσπάσματα). Προσαρμόζονται καλά στο στρες. Η κοινωνική τους ισορροπία τις κάνει να κάνουν εύκολα γνωριμίες. Νοιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και είναι ευδιάθετες αυθόρμητες και ανοιχτές στην εμπειρία των αισθήσεων. Σπάνια νοιώθουν άγχος ή ενοχή, Σπάνια επίσης βυθίζονται σε περισυλλογή.

Όπως βλέπουμε και παραπάνω η Συναισθηματική Νοημοσύνη περιλαμβάνει χαρακτηριστικά μιας εντελώς διαφορετικής ευφυΐας. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη περιλαμβάνει αυτεπίγνωση και έλεγχο των παρορμήσεων, επιμονή, ζήλο και αυτοενεργοποίηση, ενσυναίσθηση και κοινωνική προσαρμοστικότητα. Αυτές είναι απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι για να διαπρέψουν στη ζωή, να οικοδομήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, να διακριθούν στο χώρο εργασίας τους κλπ. Αυτές είναι επίσης η σφραγίδα ποιότητας του χαρακτήρα και της αυτοπειθαρχίας, του αλτρουισμού και της συμπόνιας, που με τη σειρά τους είναι θεμελιώδεις δεξιότητες απαραίτητες για την πρόοδο του ανθρώπινου είδους.
 
Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 19, 2007, 14:51:14 »
Τον διανοητικό δείκτη ευφυίας τον έχουμε απο την γέννηση μας σαν ταλέντο, ενώ η συναισθηματική νοημοσύνη διδάσκεται. Το αντίθετο όμως δεν μπορεί να συμβεί.
Κατα την άποψη μου για να υπάρχει ευτυχία και ηρεμία πρέπει να είναι και τα δύο περίπου στον ίδιο βαθμό.
Αν ένας άνθρωπος ''απλά'' γνωρίζει αλλά δεν ''νιώθει'' δεν ξέρει πως να πράξει αυτά που ξέρει και αν ''αισθάνεται'' αλλά δεν ''γνωρίζει'' τότε δεν ξέρει τι να κάνει...για να τα διαχειριστεί.

Φιλικά

ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 21, 2007, 14:15:30 »
Αγαπητέ συνομιλητή try όπως ήδη έχω αναφέρει στο πρόλογο : Από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι το IQ και το EQ δεν είναι δύο αντικρουόμενες, αλλά μάλλον δύο ξεχωριστές ικανότητες. Ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα εξάγεται από τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα, και αυτό είναι ότι είναι σχετικά σπάνιο να βρεθεί άτομο που να έχει πολύ υψηλά τον ένα δείκτη και πολύ χαμηλά τον άλλο.
Έτσι λοιπόν η επιστήμη έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει αυτά που οι εσωτεριστές έλεγαν πολύ καιρό πρίν , ότι δηλαδή , αποτελεί οικονομία της Φύσεως (του Θείου σχεδίου) ο Καλόκαρδος(καλός) άνθρωπος να είναι και νοήμων(έξυπνος). Διότι εάν ίσχυε το αντίθετο τα πράγματα σήμερα θα ήταν  πολύ διαφορετικά στον πλανήτη.
 Όσο δε αφορά την  περί επίκτητων και περί εκ καταβολής λήψεως στοιχείων του χαρακτήρα των Ανθρώπων, ας μου επιτραπεί να εκβράσω μια διαφορετική άποψη , που λέει ότι τόσο η διανοητική , όσο και η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι χαρακτηριστικά εκ καταβολής και σε συνδυασμό με τις επίκτητες πληροφορίες του κάθε ατόμου, που λαμβάνει από τον οικογενειακό-κοινωνικό περίγυρο, διαμορφώνει ο καθένας μας ξεχωριστά την ατομική του πρόοδο πάντα σε απόλυτη σχέση  με τον παγκόσμιο ρυθμό .
Πολλές εσωτερικές διδασκαλίες έρχονται να επιβεβαιώσουν και να επιστεγάσουν  τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να κατατεθούν σε δημόσια θέα.
   

Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ
       

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 21, 2007, 14:46:29 »
Νομίζω πως όλοι έχουμε ακούσει το

                                            "έχει καλή καρδιά, γι' αυτό και όλοι τον εκμεταλλεύονται".


Είναι το μοντέλο του "καλοκάγαθου ανθρωπάκου".....η "ψυχούλα" αλλιώς

Ο πάντα γελαστός που είναι πανεύκολο να του φάει ένας αετονύχης το μεροκάματο, διότι δεν είναι κι απαραίτητο ότι έχει και υψηλή νοημοσύνη μαζί με την καλή καρδιά του.

Δεν νομίζω ότι συνδυάζονται οπωσδήποτε αυτά τα δύο.

************************************
ΥΓ: και είναι "η Try".... αντί του "ο Try" :)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 21, 2007, 15:10:21 »
Ο πάντα γελαστός που είναι πανεύκολο να του φάει ένας αετονύχης το μεροκάματο, διότι δεν είναι κι απαραίτητο ότι έχει και υψηλή νοημοσύνη μαζί με την καλή καρδιά του.

Avaris

Εδώ προϋποθέτεις ότι Καλός/Καλοκάγαθος σημαίνει ότι έχει υψηλό EQ.  Εγώ έχω διαφορετική γνώμη.

Το υψηλό EQ μάλλον σχετίζεται με ανεπτυγμένα τα τσάκρα Ηλιακό + Καρδιάς.  Διότι έτσι επιτυγχάνεται άνεση στην επικοινωνία και κατανόηση συναισθημάτων (δικών μας και των άλλων συνανθρώπων).  Αυτό σημαίνει κάποιο βαθμό εξέλιξης, κάπως πάνω από το μέτριο.

Ο καλοκάγαθος ανθρωπάκος δεν έχει αυτές τις ιδιότητες.  Μάλλον παίζει το ρόλο του θύματος, διότι έτσι πιστεύει ότι επιβιώνει καλύτερα.  Αυτός αδυνατεί να εκφράσει το εγώ του, να φέρει αντιρρήσεις.  Δηλαδή μη ανεπτυγμένο ή μπλοκαρισμένο Ηλιακό τσάκρα.  Αυτό δείχνει άτομο αρκετά πίσω στην εξέλιξη.
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 22, 2007, 09:35:38 »
Ο πάντα γελαστός που είναι πανεύκολο να του φάει ένας αετονύχης το μεροκάματο, διότι δεν είναι κι απαραίτητο ότι έχει και υψηλή νοημοσύνη μαζί με την καλή καρδιά του.

Kanenas said:

Avaris

Εδώ προϋποθέτεις ότι Καλός/Καλοκάγαθος σημαίνει ότι έχει υψηλό EQ.  Εγώ έχω διαφορετική γνώμη.

Το υψηλό EQ μάλλον σχετίζεται με ανεπτυγμένα τα τσάκρα Ηλιακό + Καρδιάς.  Διότι έτσι επιτυγχάνεται άνεση στην επικοινωνία και κατανόηση συναισθημάτων (δικών μας και των άλλων συνανθρώπων).  Αυτό σημαίνει κάποιο βαθμό εξέλιξης, κάπως πάνω από το μέτριο.

Ο καλοκάγαθος ανθρωπάκος δεν έχει αυτές τις ιδιότητες.  Μάλλον παίζει το ρόλο του θύματος, διότι έτσι πιστεύει ότι επιβιώνει καλύτερα.  Αυτός αδυνατεί να εκφράσει το εγώ του, να φέρει αντιρρήσεις.  Δηλαδή μη ανεπτυγμένο ή μπλοκαρισμένο Ηλιακό τσάκρα.  Αυτό δείχνει άτομο αρκετά πίσω στην εξέλιξη.


Κανένα,

δεν προϋποθέτω τίποτα.

Απλά, πήρα ως βάση συλλογισμού τον παρακάτω ισχυρισμό του/της Ανατολικώς: 

Παράθεση

Ανατολικώς said:

Έτσι λοιπόν η επιστήμη έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει αυτά που οι εσωτεριστές έλεγαν πολύ καιρό πρίν , ότι δηλαδή , αποτελεί οικονομία της Φύσεως (του Θείου σχεδίου) ο Καλόκαρδος(καλός) άνθρωπος να είναι και νοήμων(έξυπνος). Διότι εάν ίσχυε το αντίθετο τα πράγματα σήμερα θα ήταν  πολύ διαφορετικά στον πλανήτη.

Όπως βλέπεις, παραπάνω "θεωρείται δεδομένο" πως ο "Καλόκαρδος (Καλός)" άνθρωπος είναι υψηλού EQ.

Στην ίδια παράγραφο θεωρείται επίσης δεδομένο πως ο ίδιος άνθρωπος είναι ταυτόχρονα και υψηλού IQ.

Δεχόμενος λοιπόν με "σκεπτικισμό" έστω πως ο Καλόκαρδος άνθρωπος είναι υψηλού EQ , λόγω του παραπάνω σκεπτικού που εξέφρασα, θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητα και υψηλού IQ.

Και να ένας ακόμη συλλογισμός:

Φίλε/η Ανατολικώς,

λες πως

Παράθεση
αποτελεί οικονομία της Φύσεως (του Θείου σχεδίου) ο Καλόκαρδος(καλός) άνθρωπος να είναι και νοήμων(έξυπνος). Διότι εάν ίσχυε το αντίθετο τα πράγματα σήμερα θα ήταν  πολύ διαφορετικά στον πλανήτη

Δηλαδή,

εαν κατάλαβα καλά, όλοι οι "Καλοί" είναι και νοήμονες (έξυπνοι), δηλαδή, υψηλού IQ και όλοι οι "Κακοί" είναι Άνοες και χαμηλού IQ?

Αφού λοιπόν, - καθώς "είθισται να λέγεται" - κατά βάση ο άνθρωπος είναι "Καλός", τότε συνάγεται πως η πλειοψηφία της ανθρωπότητας είναι "καλοί".

Και μια μειοψηφία είναι "κακοί".

Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, οι "Καλοί" είναι και υψηλού IQ, αντιθέτως με τους "Κακούς" που είναι χαμηλού IQ.

Λοιπόν,

εαν ήταν έτσι τα πράγματα, ο πλανήτης μας θα έπρεπε να είναι παράδεισος Αγγέλων.

Γιατί άραγε δεν είναι?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2007, 09:37:31 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 22, 2007, 12:10:37 »
δεν προϋποθέτω τίποτα.
Απλά, πήρα ως βάση συλλογισμού τον παρακάτω ισχυρισμό του/της Ανατολικώς: 

Avaris, εντάξει.  Δεν είναι απαραίτητο να το πιστεύεις.  Εννοούσα το συλλογισμό, ακόμα κι αν βασιζότανε σε επιχειρήματα άλλου τα οποία δεν αποδέχεσαι.  Ήθελα να πω δηλαδή: «Ο συλλογισμός που εξέφρασες προϋποθέτει ότι ο Καλός/Καλοκάγαθος σημαίνει ότι έχει υψηλό EQ.  Εγώ έχω διαφορετική γνώμη.»

Τέλος πάντων, ελπίζω να έγινε κατανοητή η θέση μου.  Ο «Καλόκαρδος» (υψηλό EQ) που αναφέρει ο «Ανατολικώς» είναι ο εξελιγμένος που μπορεί να αγαπάει τον εαυτό του και τους άλλους.  Σαν εξελιγμένος, έχει και υψηλό IQ. 

Αντίθετα ο «Καλόκαρδος»-θύμα που ανέφερε ο Avaris, είναι άτομο με πολλά προβλήματα και πολύ πιο πίσω στην εξέλιξη.
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 22, 2007, 13:08:23 »
Παράθεση
Όσο δε αφορά την  περί επίκτητων και περί εκ καταβολής λήψεως στοιχείων του χαρακτήρα των Ανθρώπων, ας μου επιτραπεί να εκβράσω μια διαφορετική άποψη , που λέει ότι τόσο η διανοητική , όσο και η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι χαρακτηριστικά εκ καταβολής και σε συνδυασμό με τις επίκτητες πληροφορίες του κάθε ατόμου, που λαμβάνει από τον οικογενειακό-κοινωνικό περίγυρο, διαμορφώνει ο καθένας μας ξεχωριστά την ατομική του πρόοδο πάντα σε απόλυτη σχέση  με τον παγκόσμιο ρυθμό .
Πολλές εσωτερικές διδασκαλίες έρχονται να επιβεβαιώσουν και να επιστεγάσουν  τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να κατατεθούν σε δημόσια θέα

Αγαπητέ Ανατολικώς πολύ κουραστική γίνεται αυτή η άποψη περί δημόσιας θέας. Διαβαζουμε και ξαναδιαβάζουμε για μεγαλεπήβολες έννοιες κρυμμένες απο τα μάτια των ''αδαών'' και '' βέβηλων'' , έννοιες ανακαταμένες με λίγο απο φιλοσοφία, λίγο απο θεολογία, λίγο απο εσωτερισμό, λίγο απο μαθηματικά κλπ που πιάνουν όλα τα πεδία και όλο το πλήθος .....
Δεν ξέρω τι λένε τα  απόκρυφα έντυπα αλλά εγώ παρατηρώντας τον εαυτό μου και τους γύρω μου έχω αποκτήσει την αντίληψη οτι η καλωσύνη είναι επίκτητη, οπως και η αγάπη και ο αλτρουισμός κλπ. Ολα αυτά διδάσκονται και γίνονται δικά μας οταν κατανοήσουμε τον ρόλο μας στη ζωή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, βάσει των συμπαντικών νόμων.
Αλλα για να μπορέσει οποιοσδήποτε να αναρρωτηθεί, να ερευνήσει και να θελήσει να μάθει, απαραίτητο είναι ενα στοιχειώδες διανοητικό πηλίκον που ανευ τούτου << ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων>>.
Αυτό όμως το φέρουμε μαζί μας με την γέννηση μας.
Η ιστορία μας εχει δείξει οτι η εξυπνάδα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές με λάθος τρόπο....και απο λάθος άτομα...δυστυχώς και αυτό φαίνεται απο αυτά που γίνονται καθημερινά γύρω μας ανεξάρτητα αν μας αρέσουν.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2007, 13:11:07 από try »

ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το χέρι της ελπίδας
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:14:09 »

Αγαπητή try

Πραγματικά λυπάμαι αν και εγώ πρόσθεσα λίγη κούραση σε εσένα και σε κάποιους άλλους με την φράση μου περί δυσκολίας για την γνωστοποίηση σε δημόσια θέα ορισμένων διδασκαλείων.
Νοιώθω όμως την ανάγκη να σου /σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα προς αποφυγή όποιας παρεξηγήσεως η παρερμηνείας των λεγομένων μου.
 Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ, ότι όσοι δεν είχαν την δυνατότητα η την διάθεση  να ενταχθούν σε μια ομάδα μυημένων ανθρώπων, είναι άτομα  δεύτερης κατηγόριας (Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε για μεγαλεπήβολες έννοιες κρυμμένες από τα μάτια των ''αδαών'' και '' βέβηλων'').
Προϋπόθεση όμως για την επέκταση σε πολλά θέματα είναι η αποδοχή κοινών ορισμών και θέσεών των συνομιλητών. Π.χ. εάν βρεθείς σε μια παρέα που τους βλέπεις για  πρώτη φορά θα μπορούσες να τους εμπιστευτείς το κλειδί του σπιτιού σου ?
Φαντάζομαι πως όχι . Γιατί?
Έτσι λοιπόν λειτουργούν και οι ομάδες που ασχολούνται με θέματα που δεν είναι κοινής αποδοχής και δεν είναι κοινής αποδοχής αυτά τα θέματα , όχι γιατί δεν κατέχουν την αλήθεια, αλλά γιατί η λήθη (λησμονιά)  έχει επικρατήσει στον περίγυρο τους .
 Ιστορικό παράδειγμα ο Γαλιλαίος και το ότι Γη κινείται.
Είναι πραγματικά δύσκολο να καταθέτεις απόψεις σε ένα άγνωστο για σένα κοινό, γιατί το λιγότερο που θα πάθεις είναι να γίνεις η αιτία έντονων αντιπαραθέσεων και εγώ  σε διαβεβαιώνω ότι ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση δεν έχω.                           

Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ