Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού

Το χέρι της ελπίδας

<< < (3/4) > >>

Κανένας:

--- Παράθεση από: Avaris στις Μαΐου 21, 2007, 14:46:29 ---Ο πάντα γελαστός που είναι πανεύκολο να του φάει ένας αετονύχης το μεροκάματο, διότι δεν είναι κι απαραίτητο ότι έχει και υψηλή νοημοσύνη μαζί με την καλή καρδιά του.

--- Τέλος παράθεσης ---

Avaris

Εδώ προϋποθέτεις ότι Καλός/Καλοκάγαθος σημαίνει ότι έχει υψηλό EQ.  Εγώ έχω διαφορετική γνώμη.

Το υψηλό EQ μάλλον σχετίζεται με ανεπτυγμένα τα τσάκρα Ηλιακό + Καρδιάς.  Διότι έτσι επιτυγχάνεται άνεση στην επικοινωνία και κατανόηση συναισθημάτων (δικών μας και των άλλων συνανθρώπων).  Αυτό σημαίνει κάποιο βαθμό εξέλιξης, κάπως πάνω από το μέτριο.

Ο καλοκάγαθος ανθρωπάκος δεν έχει αυτές τις ιδιότητες.  Μάλλον παίζει το ρόλο του θύματος, διότι έτσι πιστεύει ότι επιβιώνει καλύτερα.  Αυτός αδυνατεί να εκφράσει το εγώ του, να φέρει αντιρρήσεις.  Δηλαδή μη ανεπτυγμένο ή μπλοκαρισμένο Ηλιακό τσάκρα.  Αυτό δείχνει άτομο αρκετά πίσω στην εξέλιξη.

Avaris:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Μαΐου 21, 2007, 15:10:21 ---
--- Παράθεση από: Avaris στις Μαΐου 21, 2007, 14:46:29 ---Ο πάντα γελαστός που είναι πανεύκολο να του φάει ένας αετονύχης το μεροκάματο, διότι δεν είναι κι απαραίτητο ότι έχει και υψηλή νοημοσύνη μαζί με την καλή καρδιά του.

--- Τέλος παράθεσης ---

Kanenas said:

Avaris

Εδώ προϋποθέτεις ότι Καλός/Καλοκάγαθος σημαίνει ότι έχει υψηλό EQ.  Εγώ έχω διαφορετική γνώμη.

Το υψηλό EQ μάλλον σχετίζεται με ανεπτυγμένα τα τσάκρα Ηλιακό + Καρδιάς.  Διότι έτσι επιτυγχάνεται άνεση στην επικοινωνία και κατανόηση συναισθημάτων (δικών μας και των άλλων συνανθρώπων).  Αυτό σημαίνει κάποιο βαθμό εξέλιξης, κάπως πάνω από το μέτριο.

Ο καλοκάγαθος ανθρωπάκος δεν έχει αυτές τις ιδιότητες.  Μάλλον παίζει το ρόλο του θύματος, διότι έτσι πιστεύει ότι επιβιώνει καλύτερα.  Αυτός αδυνατεί να εκφράσει το εγώ του, να φέρει αντιρρήσεις.  Δηλαδή μη ανεπτυγμένο ή μπλοκαρισμένο Ηλιακό τσάκρα.  Αυτό δείχνει άτομο αρκετά πίσω στην εξέλιξη.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κανένα,

δεν προϋποθέτω τίποτα.

Απλά, πήρα ως βάση συλλογισμού τον παρακάτω ισχυρισμό του/της Ανατολικώς: 

--- Παράθεση ---
Ανατολικώς said:

Έτσι λοιπόν η επιστήμη έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει αυτά που οι εσωτεριστές έλεγαν πολύ καιρό πρίν , ότι δηλαδή , αποτελεί οικονομία της Φύσεως (του Θείου σχεδίου) ο Καλόκαρδος(καλός) άνθρωπος να είναι και νοήμων(έξυπνος). Διότι εάν ίσχυε το αντίθετο τα πράγματα σήμερα θα ήταν  πολύ διαφορετικά στον πλανήτη.
--- Τέλος παράθεσης ---

Όπως βλέπεις, παραπάνω "θεωρείται δεδομένο" πως ο "Καλόκαρδος (Καλός)" άνθρωπος είναι υψηλού EQ.

Στην ίδια παράγραφο θεωρείται επίσης δεδομένο πως ο ίδιος άνθρωπος είναι ταυτόχρονα και υψηλού IQ.

Δεχόμενος λοιπόν με "σκεπτικισμό" έστω πως ο Καλόκαρδος άνθρωπος είναι υψηλού EQ , λόγω του παραπάνω σκεπτικού που εξέφρασα, θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητα και υψηλού IQ.

Και να ένας ακόμη συλλογισμός:

Φίλε/η Ανατολικώς,

λες πως

--- Παράθεση ---αποτελεί οικονομία της Φύσεως (του Θείου σχεδίου) ο Καλόκαρδος(καλός) άνθρωπος να είναι και νοήμων(έξυπνος). Διότι εάν ίσχυε το αντίθετο τα πράγματα σήμερα θα ήταν  πολύ διαφορετικά στον πλανήτη
--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή,

εαν κατάλαβα καλά, όλοι οι "Καλοί" είναι και νοήμονες (έξυπνοι), δηλαδή, υψηλού IQ και όλοι οι "Κακοί" είναι Άνοες και χαμηλού IQ?

Αφού λοιπόν, - καθώς "είθισται να λέγεται" - κατά βάση ο άνθρωπος είναι "Καλός", τότε συνάγεται πως η πλειοψηφία της ανθρωπότητας είναι "καλοί".

Και μια μειοψηφία είναι "κακοί".

Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, οι "Καλοί" είναι και υψηλού IQ, αντιθέτως με τους "Κακούς" που είναι χαμηλού IQ.

Λοιπόν,

εαν ήταν έτσι τα πράγματα, ο πλανήτης μας θα έπρεπε να είναι παράδεισος Αγγέλων.

Γιατί άραγε δεν είναι?

Κανένας:

--- Παράθεση από: Avaris στις Μαΐου 22, 2007, 09:35:38 ---δεν προϋποθέτω τίποτα.
Απλά, πήρα ως βάση συλλογισμού τον παρακάτω ισχυρισμό του/της Ανατολικώς: 

--- Τέλος παράθεσης ---

Avaris, εντάξει.  Δεν είναι απαραίτητο να το πιστεύεις.  Εννοούσα το συλλογισμό, ακόμα κι αν βασιζότανε σε επιχειρήματα άλλου τα οποία δεν αποδέχεσαι.  Ήθελα να πω δηλαδή: «Ο συλλογισμός που εξέφρασες προϋποθέτει ότι ο Καλός/Καλοκάγαθος σημαίνει ότι έχει υψηλό EQ.  Εγώ έχω διαφορετική γνώμη.»

Τέλος πάντων, ελπίζω να έγινε κατανοητή η θέση μου.  Ο «Καλόκαρδος» (υψηλό EQ) που αναφέρει ο «Ανατολικώς» είναι ο εξελιγμένος που μπορεί να αγαπάει τον εαυτό του και τους άλλους.  Σαν εξελιγμένος, έχει και υψηλό IQ. 

Αντίθετα ο «Καλόκαρδος»-θύμα που ανέφερε ο Avaris, είναι άτομο με πολλά προβλήματα και πολύ πιο πίσω στην εξέλιξη.

Eleni:

--- Παράθεση ---Όσο δε αφορά την  περί επίκτητων και περί εκ καταβολής λήψεως στοιχείων του χαρακτήρα των Ανθρώπων, ας μου επιτραπεί να εκβράσω μια διαφορετική άποψη , που λέει ότι τόσο η διανοητική , όσο και η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι χαρακτηριστικά εκ καταβολής και σε συνδυασμό με τις επίκτητες πληροφορίες του κάθε ατόμου, που λαμβάνει από τον οικογενειακό-κοινωνικό περίγυρο, διαμορφώνει ο καθένας μας ξεχωριστά την ατομική του πρόοδο πάντα σε απόλυτη σχέση  με τον παγκόσμιο ρυθμό .
Πολλές εσωτερικές διδασκαλίες έρχονται να επιβεβαιώσουν και να επιστεγάσουν  τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να κατατεθούν σε δημόσια θέα
--- Τέλος παράθεσης ---

Αγαπητέ Ανατολικώς πολύ κουραστική γίνεται αυτή η άποψη περί δημόσιας θέας. Διαβαζουμε και ξαναδιαβάζουμε για μεγαλεπήβολες έννοιες κρυμμένες απο τα μάτια των ''αδαών'' και '' βέβηλων'' , έννοιες ανακαταμένες με λίγο απο φιλοσοφία, λίγο απο θεολογία, λίγο απο εσωτερισμό, λίγο απο μαθηματικά κλπ που πιάνουν όλα τα πεδία και όλο το πλήθος .....
Δεν ξέρω τι λένε τα  απόκρυφα έντυπα αλλά εγώ παρατηρώντας τον εαυτό μου και τους γύρω μου έχω αποκτήσει την αντίληψη οτι η καλωσύνη είναι επίκτητη, οπως και η αγάπη και ο αλτρουισμός κλπ. Ολα αυτά διδάσκονται και γίνονται δικά μας οταν κατανοήσουμε τον ρόλο μας στη ζωή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, βάσει των συμπαντικών νόμων.
Αλλα για να μπορέσει οποιοσδήποτε να αναρρωτηθεί, να ερευνήσει και να θελήσει να μάθει, απαραίτητο είναι ενα στοιχειώδες διανοητικό πηλίκον που ανευ τούτου << ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων>>.
Αυτό όμως το φέρουμε μαζί μας με την γέννηση μας.
Η ιστορία μας εχει δείξει οτι η εξυπνάδα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές με λάθος τρόπο....και απο λάθος άτομα...δυστυχώς και αυτό φαίνεται απο αυτά που γίνονται καθημερινά γύρω μας ανεξάρτητα αν μας αρέσουν.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ:

Αγαπητή try

Πραγματικά λυπάμαι αν και εγώ πρόσθεσα λίγη κούραση σε εσένα και σε κάποιους άλλους με την φράση μου περί δυσκολίας για την γνωστοποίηση σε δημόσια θέα ορισμένων διδασκαλείων.
Νοιώθω όμως την ανάγκη να σου /σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα προς αποφυγή όποιας παρεξηγήσεως η παρερμηνείας των λεγομένων μου.
 Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ, ότι όσοι δεν είχαν την δυνατότητα η την διάθεση  να ενταχθούν σε μια ομάδα μυημένων ανθρώπων, είναι άτομα  δεύτερης κατηγόριας (Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε για μεγαλεπήβολες έννοιες κρυμμένες από τα μάτια των ''αδαών'' και '' βέβηλων'').
Προϋπόθεση όμως για την επέκταση σε πολλά θέματα είναι η αποδοχή κοινών ορισμών και θέσεών των συνομιλητών. Π.χ. εάν βρεθείς σε μια παρέα που τους βλέπεις για  πρώτη φορά θα μπορούσες να τους εμπιστευτείς το κλειδί του σπιτιού σου ?
Φαντάζομαι πως όχι . Γιατί?
Έτσι λοιπόν λειτουργούν και οι ομάδες που ασχολούνται με θέματα που δεν είναι κοινής αποδοχής και δεν είναι κοινής αποδοχής αυτά τα θέματα , όχι γιατί δεν κατέχουν την αλήθεια, αλλά γιατί η λήθη (λησμονιά)  έχει επικρατήσει στον περίγυρο τους .
 Ιστορικό παράδειγμα ο Γαλιλαίος και το ότι Γη κινείται.
Είναι πραγματικά δύσκολο να καταθέτεις απόψεις σε ένα άγνωστο για σένα κοινό, γιατί το λιγότερο που θα πάθεις είναι να γίνεις η αιτία έντονων αντιπαραθέσεων και εγώ  σε διαβεβαιώνω ότι ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση δεν έχω.                           

Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση