'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Θεωρίες για εξωγήινους και κούφια γη

Ποια είναι η ομάδα Ε?

<< < (12/14) > >>

Rose:

--- Παράθεση από: etidorhpa στις Αυγούστου 17, 2009, 18:27:05 ---Αν βεβαια ο κος κακογεωργιου,οπως λεει,ειδε και στο ονειρο του την θεα Αθηνα να του ζηταει να φτιαξει βωμο...μαλλον το ολο θεμα,ξεκιναει απο τις δικες του ψυχολογικες διαταραχες..
--- Τέλος παράθεσης ---

Αδελφέ μου,

δυστυχώς μία πνευματική εμπειρία, ένα κάλεσμα ψυχής, για να δράσουμε προς μία κατεύθυνση, ή να επληρώσουμε την ψυχική μας αποστολή, παρεξηγείται, και ξεπέφτει σε θρησκευτικές ερμηνείες, αν δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία.

Δυστυχώς και εγώ με την σειρά μου, είχα παρερμηνεύσει το όραμα με τον Χριστό (όχι τον Ιησού όπως μου είχε διευκρινήσει  :D) και με πήρε αρκετά χρόνια αργότερα να αποκωδικοποιήσω πλήρως εκείνη την τόσο ζωντανή αστρική εμπειρία.

Αυτές οι πνευματικές εμπειρίες, εμφανίζονται σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους κάποια στιγμή της ζωής τους, ως οράματα, ή ενύπνια, εκδηλώνοντας σαν ένα μύθο, την αποστολή κάθε ψυχής, αλλά δυστυχώς λόγω έλλειψης κατανόησης και γνώσης των αρχετύπων1 και της ψυχολογίας, καταντάμε πολλές φορές "θρήσκοι" από άγνοια.
________________________________________________________________________________________

1 Συνήθως οι άνδρες βλέπουν την Παναγία ή την Αθηνά να τους μιλά (ως ΑΝΙΜΑ), και οι γυναίκες τον Απόλλωνα ή τον Χριστό (ως ΑΝΙΜΟΥΣ), ή κάποιον αγαπήμενο θεό, θεά ή άγιο, ανάλογα τις ψυχολογικές ιδιότητες που φέρει το αρχέτυπο, ή που εκφράζει το άτομο που βιώνει την Πνευματική Εμπειρία Αφύπνισης της ψυχικής του ταυτότητας ή αποστολής.  Με άλλα λόγια είναι ένα καθαρά ψυχολογικό φαινόμενο πνευματικής αφύπνισης.

--- Παράθεση από: etidorhpa στις Αυγούστου 17, 2009, 18:53:50 ---πιστευω πως ενας συγχρονος 'Ελληνικος' ναος,που εχει ως αποστολη την αναβιωση /αναγεννηση του πραγματικου Αρχαιου ελληνικου πνευματος,
θα πρεπει:

Να 'υιοθετει' τις πιο συγχρονες επιστημονικες και φιλοσοφικες αντιληψεις.Αυτες ειναι πραγματικη συνεχεια της αρχαιας ελληνικης σκεψης.

Παραλληλα τους πιο ανησυχους και δημιουργικους καλλιτεχνες.Μουσικους,ζωγραφους,ποιητες.Αυτοι καταργουν συνορα στην Τεχνη καθημερινα και κατακτουν νεες χωρες 'αισθητικης'.

Ετσι θα γεννηθει μια νεα ελληνικη παιδεια,[οχι μονο με την στενη εννοια της 'σχολικης' παιδειας,αλλα ενος εργαστηριου,που θα διαπερνα ολη την κοινωνια].

Ετσι μονο θεωρω πως η Ελληνικη σκεψη θα μεγαλουργησει ξανα,και θα αποριψει απο μονη της τα 'ξενα' αυτα σωματα..

Ενας Ναος αφιερωμενος στο πνευμα..

+n-
--- Τέλος παράθεσης ---

Γένοιτο Αδελφέ μου!

Γι' αυτόν ακριβώς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ εργαζόμαστε, στον Ιερό της Σκέψεως και της Ιερής Πραγμάτωσης...

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
ΑΓΑΠΗΤΕ....etidorhpa....ΕΠΕΤΡΕΨΕ   ΜΟΥ....ΝΑ   ΑΝΑΦΕΡΩ   ΜΙΑ   ΕΜΠΕΙΡΙΑ....

ΑΝΑΜΝΗΣΗ    Τ Ω Ρ Α .....

--ΗΤΑΝ   ενα   ζεστο   απογευμα   του   αυγουστου....σ"ενα   παλιο   δυσκινητο   αυτοκινητο....ηταν   στοιβαγμενα...

τεσσερα   ατομα....το  ενα....ημουν   Ε Γ Ω .    Ειχαμε   ως   συνηθως....καθυστερησει....στο   ραντεβου   μας...

Ε !    και   λοιπον....    Ο   χρονος   δεν   ΜΕΤΡΑΕΙ...αν   εμεις   ΘΕΛΟΥΜΕ....

Η    κατευθυνση   ηταν   σε   μια   ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ   περιοχη   ενος   Α Κ Ρ Ω Τ Η Ρ Ι Ο Υ ...

Εκει....εμενε   ενας   ΑΠΟΣΤΡΑΤΟς   ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ   του   ΣΤΡΑΤΟΥ....

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΤΟΥ.....ηταν   συνταξιουχος.....δυο   παιδια....η  γυναικα  του   ειχε   φυγει...  για  τον   παραδεισο

υποθετω.....

ειχε....φτιαξει...μια   ΠΑΡΑΓΚΑ....απο   ελενιτ....χωρις   φως ...νερο...τηλεφωνο...

ΔΕΝ   ΥΠΗΡΧΑΝ   ΤΟΤΕ   ΤΑ    Κ Ι Ν Η Τ Α ....

Το   καλεσμα.....ως   ραντεβου....δεν   ηταν   για   μενα....αλλα .....σε   εναν   φιλο   μου   ΤΟΤΕ....

ο   φιλος   μου....αυτος   με   προσκαλεσε   για   να  Δ Ω Σ Ω ....ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ....ΣΕ   ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ.....μια   γνωμη   αν 

αυτο   ακουγεται   πιο   ΩΡΑΙΑ...  καθ"  οτι  ....ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ   ΟΝ....της   φιλοσοφικης....ειχε   μπει   σε...

ε ρ ω τ η μ α τ α .....

ΟΙ   αλλοι.....ηταν   απο   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ.....απο   σποντα    που   λεμε....ας   ειναι....

ΤΟ    σαραβαλο.....δεινοπαθησε.....στον   σκληρο   χωματοδρομο.....Σκεφτομουν.....τον   ποδαροδρομο  ....θα   ηταν..

καλλυτερα.....αλλα....πηρε   και   Ν Υ Χ Τ Ω Ν Ε ....   

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΦΘΑΣΑΜΕ....            ΤΕΡΜΑ   ΘΕΟΥ....  Το   αιγαιο....δαντελωτο   μπροστα  μας...

ΜΑΣ    περιμενε.....ορθιος....μπροστα   στην   πορτα   της   οικιας   του...  1,70   υψος....ευσωμος....πυκνα   γενια...

στολιζαν    το   παρουσιαστικο   του.....μαζι   με  ενα   χαμογελο.....

Συστασεις....καφες....ησυχια....                ΑΠΟΛΥΤΗ....

--ΤΟ   ΕΧΕΙΣ   ΕΤΟΙΜΟ   ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΣΟΥ....ηταν   η   φωνη   που  εσπασε   την   ηρεμια   του   τοπιου....

--  ΝΑΙ,     ηταν   η  απαντηση....   ναι,.....

--ΙΠΠΟΛΥΤΕ,   ακουστηκε   η   ΦΩΝΗ   του  καθηγητη....τι   ΕΣΥ   εχεις   να  πεις....   ΕΛΑ,   Μ Ι Λ Α .....

--ΑΓΑΠΗΤΕ,   ΦΙΛΕ....αρχισα....ΟΛΑ   ΑΥΤΑ....ΠΟΥ  ΕΣΥ   ΕΙΔΕΣ ....ΚΑΙ   ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ   ΓΡΑΦΕΙΣ...ΣΤΟ   ΠΟΛΥΤΙΜΟ..

ΒΙΒΛΙΟ  ΣΟΥ....ΕΙΝΑΙ   ΑΛΗΘΙΝΑ...   ΝΑΙ,   ΕΙΝΑΙ.....

βουρκωσε.....εσκυψε....σκουπισε   με  την   αναποδη   του   χεριου  του....τα   ματια  του....

συγκινηση.....απλωσε   στο   περιβαλλον.....

--οταν ,   αρχισε....ΑΡΧΙΣΑ   ΝΑ   ΒΛΕΠΩ....αυτες   τις   ΑΡΧΑΙΕΣ   ΟΠΤΑΣΙΕΣ....μου   ειπαν....ο,τι   δεν   ειμαι   καλα...

ξερεις.....εχω   ΚΑΡΚΙΝΟ....ΠΕΘΑΙΝΩ.....ΦΕΥΓΩ....

--ΗΡΘΑ....ΕΔΩ....ΚΑΘ"  ΥΠΟΔΕΙΞΗ....να   ΜΗΝ   γινω   βαρος   στα   παιδια   μου....ΑΥΤΑ...εχουν   τη   ζωη  τους...

-- βλεπω,   αρκετα   συχνα....αυτη   την   ΓΥΝΑΙΚΑ   με   την   ΑΣΠΙΔΑ   ΚΑΙ   ΤΟ   ΔΟΡΥ...   σιωπη.....

μου   λεει   ο,τι  ειναι   η   ψ υ χ η    του    εθνους....

--καθε   φορα....μου   ειναι   οικεια....την   ξερω....οχι,   με  την  αισθηση    της   καθημερινοτητας....οχι....

με   αλλη....αλλη....αν   καταλαβαινεις   τι   εννοω....        ΜΕ   ΚΟΙΤΑΞΕ   ΕΠΙΜΟΝΑ....

ΚΟΥΝΗΣΑ    ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ  ΜΟΥ....Ζ Η Λ Ε Ψ Α .....  δεν   το  εδειξα.....προσπαθησα....

κοκκινος    ο   ηλιος....χανοταν    στο   αιγαιο....  Χ Α Ν Ο Τ Α Ν .....

--ΘΥΜΑΣΕ....ΤΙ   ΣΟΥ   ΕΚΑΝΕ   ΙΣΧΥΡΗ   ΕΝΤΥΠΩΣΗ....ειπα....ως    εμπειρος   ταχαμ....

--ναι,   ολα  οσα  μου  ειπε ...και   συγκρατησα...τα   εγραψα....στο  βιβλιο   που  εδωσα   στον   ΤΑΚΗ.....

--  ΧΑΙΡΟΜΑΙ....ειπε,  που  βρεθηκε  εστω   και  ενας .....να   συμφωνησει   μαζι  μου....να  ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ...

-- ΤΑ   ΠΑΙΔΙΑ  ΜΟΥ....ΝΟΜΙΖΟΥΝ   ΟΤΙ   ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ.....ΕΙΜΑΙ   ΠΟΛΥ   κιτς   ΓΙΑ   ΑΥΤΑ....α ρ χ α ι ο ς ....

-----    ειπαμε   κι"  αλλα....   νυχτωσε   για  τα  καλα.....ΕΠΡΕΠΕ   ΝΑ   ΦΥΓΟΥΜΕ.....

ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ.....ΤΟ   ΕΝΟΙΩΣΑ.....δεν  θα  τον  ξαναβλεπα....

ας   ειναι   ελαφρυ   το   χωμα....που  τον  σκεπαζει...

ΜΑΤΩΣΑ.....

etidorhpa:
αγαπητε Ιππολυτε,καταννοω την συναισθηματικη βαρυτητα,της συναντησης που περιγραφεις...

Αν εγω ομως δω καποιο οραμα (χλωμο το βλεπω),με τον οποιοδηποτε θεο/κοσμικο διδασκαλο να μου ζηταει οτιδηποτε,δεν θα το βαφτισω 'αποστολη' και χρεος προς την κοινωνια..απλα θα το καταννοησω ως ψυχωση δικη μου,και θα προσπαθησω να 'βγαινω εξω συχνοτερα'...

+ n-

Rose:

--- Παράθεση από: etidorhpa στις Αυγούστου 17, 2009, 21:16:21 ---Αν εγω ομως δω καποιο οραμα (χλωμο το βλεπω),με τον οποιοδηποτε θεο/κοσμικο διδασκαλο να μου ζηταει οτιδηποτε,δεν θα το βαφτισω 'αποστολη' και χρεος προς την κοινωνια..απλα θα το καταννοησω ως ψυχωση δικη μου,και θα προσπαθησω να 'βγαινω εξω συχνοτερα'...
--- Τέλος παράθεσης ---

:D :D :D :D :D

--- Παράθεση από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Αυγούστου 17, 2009, 20:54:35 ---   --ΑΓΑΠΗΤΕ,   ΦΙΛΕ....αρχισα....ΟΛΑ   ΑΥΤΑ....ΠΟΥ  ΕΣΥ   ΕΙΔΕΣ ....ΚΑΙ   ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ   ΓΡΑΦΕΙΣ...ΣΤΟ   ΠΟΛΥΤΙΜΟ..

ΒΙΒΛΙΟ  ΣΟΥ....ΕΙΝΑΙ   ΑΛΗΘΙΝΑ...   ΝΑΙ,   ΕΙΝΑΙ.....

βουρκωσε.....εσκυψε....σκουπισε   με  την   αναποδη   του   χεριου  του....τα   ματια  του....

συγκινηση.....απλωσε   στο   περιβαλλον.....
--- Τέλος παράθεσης ---

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση ανάμεσα στην συναισθηματική και την νοητική νοημοσύνη... Ναι όντως αυτά που βιώνουμε ως ψυχικά οράματα είναι άκρως ΑΛΗΘΙΝΑ, και βαθιά αρχετυπικά.  Τα πιο όμορφα και αξιολάτρευτα δημιουργήματα, έχουν εκφραστεί, και έχουν γραφτεί, σε βαθιά συγκινησιακές και καλλιτεχνικές στιγμές, που οι ψυχίατροι ονομάζουν ψυχολογικές κρίσεις και ψυχώσεις...

'Ομως δεν είναι όλα τα οράματα, υγιείς εμπνεύσεις... Το Αρχέτυπο κτυπά την πόρτα, σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής μας, και δείχνει την οδό της Σωτηρίας μας... Αυτή η οδός όμως, χρειάζεται να ξεκαθαριστεί, δια του ορθολογισμού μας.

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:

ΑΔΕΛΦΕ...ETIDORHPA ....σωστα,   το   περιγραφεις....για  την  ΩΡΑ....

ΑΛΛΑ.....φιλτατε....επετρεψε  μου....να   πω....ο,τι   δεν  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ   ΓΙΑ  ΨΥΧΩΣΗ....καθ"  οτι....

η   Ψ Υ Χ Ω Σ Η ....ΕΙΝΑΙ   ΕΚ   ΤΩΝ  Ε Σ Ω .....αν  γινομαι   αποδεκτα   κατανοητος,....!?!?!

εδω....δεν   προκειται   για  κατι  ΤΕΤΟΙΟ   ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ....ΑΛΛΑ....για   ΠΑΡΟΥΣΙΑ....Ε Ξ Ω Θ Ε Ν ...

ΑΥΤΟ....ΕΧΕΙ   ΜΟΝΟ   ..... ΤΣΙΣΑ....ΔΗΛ....ΣΟΥ  ΦΕΥΓΟΥΝ....ΕΣΤΩ  ΚΙ"  ΑΝ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙΣ...

ΧΩΡΙΑ....ΟΙ  ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ....

ΑΥΤΑ....ΕΙΝΑΙ  ΣΤΙΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ   ΜΥΗΣΕΙΣ...

Η"   ΚΑΤ"  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΤΟΥΣ  ....ΠΕΡΑ   ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΝΟΗΣΗ.....ΤΗ   ΔΙΚΗ  ΜΑΣ....

ΕΧΩ   ΤΗΝ   ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ.....ΟΜΩΣ....Ο,ΤΙ   Ε Ρ Ω Τ Ρ Ο Π Ο Υ Ν     ΜΑΖΙ  ΣΟΥ....   ΛΕΣ....

ΜΕ   ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ   ΑΓΑΠΗ.....ΣΕ   ΦΙΛΩ....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση