'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός
Δοκιμασία Σελήνης
Κυβέλη:
Επιτρέψτε μου Φράτερς μου να κάνω και εγώ μια ερώτηση:
Όταν ξεκινήσατε τον διαλογισμό πως μπορέσατε να σταματήσετε τις άσχετες σκέψεις να εμφανίζονται? ???
Σε μένα ξεπηδάνε από παντού και δυσκολεύομαι να τις ελέγξω :(
Κανένας:
--- Παράθεση από: Κυβέλη στις Ιουνίου 08, 2007, 03:16:17 ---Όταν ξεκινήσατε τον διαλογισμό πως μπορέσατε να σταματήσετε τις άσχετες σκέψεις να εμφανίζονται? ???
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό το πρόβλημα το έχουν συνήθως οι αρχάριοι. Δεν ξέρω πόσο ασχολήθηκες.
Αν θυμάμαι καλά, στην αρχή κάνεις ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Πχ σκέφτεσαι ένα μήλο. Το περιεργάζεσαι, προσπαθείς να δεις όλα τα χρώματα, τη γεύση, το άρωμα κτλ. Μπορείς να ξαναεπισκευτείς νοητικά ένα μέρος που πήγες διακοπές. Πολλές και διασκεδαστικές ασκήσεις.
Όταν θα προχωρήσεις, αυτές οι «άσχετες» σκέψεις θα γίνουνε εμπνεύσεις, δημιουργικές ιδέες και απαντήσεις σε ερωτήματα που σε βασανίζουνε.
Trithemius:
--- Παράθεση από: Κυβέλη στις Ιουνίου 08, 2007, 03:16:17 ---Επιτρέψτε μου Φράτερς μου να κάνω και εγώ μια ερώτηση:
Όταν ξεκινήσατε τον διαλογισμό πως μπορέσατε να σταματήσετε τις άσχετες σκέψεις να εμφανίζονται? ???
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε εμένα, η προσήλωση σε μία εικόνα/όραμα είναι η καλύτερη λύση. Αν και μερικές φορές υπάρχουν ξένες εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό, η παρουσία τους είναι προσωρινή, δεν διαρκεί πάνω από 3-4 λεπτά κατά την έναρξη του διαλογισμού.
Κυβέλη:
Θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου Fr. Anon. Ελπίζω σύντομα να έχω καλύτερα αποτελέσματα
Trithemius:
Η εικόνα, στη δική μου περίπτωση, είναι κάτι που μου είναι πολύ αγαπητό να βλέπω, πολύ οικείο ή αν θέλεις ένα τοπίο, ένα αντικείμενο, ένα σύμβολο, ότι τέλος πάντων μπορεί να έχει τόσο δυνατή παρουσία που να με ελκύει αρκετά, έτσι ώστε να μην έχω ενδιαφέρον για κάτι άλλο.
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου και να θυμάσαι πως όλοι μας θέλουμε έναν τρόπο για να εκφραστούμε. Δεν υπάρχει άνθρωπος και δη αδελφός που να μην είναι άξιος διαλογισμού :)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση