'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός

Δοκιμασία Σελήνης

<< < (3/14) > >>

Κανένας:
Αγαπητέ TUBALKAIN

1.   Όχι, δεν είναι απαραίτητες οι αναπνοές για να αρχίσει κάποιος να διαλογίζεται.  Από ότι θυμάμαι, το AMORC διδάσκει ότι 3 «ουδέτερες» αναπνοές βοηθούνε στην χαλάρωση, οπότε έτσι αρχίζουμε τα sanctum-διαλογισμούς.  «Ουδέτερη» αναπνοή χαρακτηρίζουμε τη χαλαρή και κάπως βαθιά εισπνοή και μετά εκπνοή.  Η μέθοδος Σίλβα συνιστούσε οι πρώτοι διαλογισμοί να γίνονται στο κρεβάτι πριν κοιμηθούμε ή το πρωί μόλις ξυπνήσουμε.  Απλά για να εκμεταλλευτούμε την ήδη  χαλαρή κατάσταση του εγκεφάλου.  Αλλά και μόνο τα μάτια να κλείσουμε, η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων πέφτει προς το ΑΛΦΑ, συχνότητα επιθυμητή για διαλογισμό (εξήγηση παρακάτω).

2.   Για να επικοινωνήσουμε με το υποσυνείδητο, είναι καλύτερα να είμαστε χαλαροί.  Επιστημονικά αυτό μεταφράζεται: να μειώσουμε τη συχνότητα του εγκεφάλου από το επίπεδο Βήτα σε ένα μίγμα από Άλφα και Θήτα. 

Πολύ συνοπτικά, οι συχνότητες του εγκεφάλου είναι:
ΒΗΤΑ : 14 – 38 Hz (Hz = κύκλοι ανά δευτερόλεπτο).  Καθημερινές δραστηριότητες.
ΑΛΦΑ : 9 – 14 Hz.  Διαλογισμός, ονειροπόληση, περισυλλογή, γέφυρα μεταξύ του συνειδητού και υποσυνείδητου.
ΘΗΤΑ :  4 - 8 Hz.  Ύπνος με όνειρα, βαθύς διαλογισμός.
ΔΕΛΤΑ: 0.5 - 4 Hz.  Βαθύς ύπνος.

Όσοι έχουν όρεξη για διάβασμα, εδώ είναι μερικές καλές πηγές αναφορικά με εγκεφαλικά κύματα και διαλογισμό:
http://www.annawise.com/the_work/the-work-content.html
http://www.causeof.org/brainwaves.htm
http://physiologyonline.physiology.org/cgi/content/full/13/3/149
http://en.wikipedia.org/wiki/Health_applications_and_clinical_studies_of_meditation
http://www.neuroacoustic.com/registry/articles/articlesleep.htm
http://www.hathayoga.gr/RAJA_YOGA.htm

Δε χρειάζεστε να αναρωτιέστε αν πετύχατε την κατάλληλη συχνότητα Αλφα/Θητα για διαλογισμό.  Αν είστε χαλαρωμένοι και συγκεντρωμένοι στο διαλογισμό, αν δε σας απασχολεί το περιβάλλον, είστε μια χαρά. 

Στην αρχή, όταν πάμε να αναβιώσουμε παλιές μνήμες, καλά είναι να πηγαίνουμε σταδιακά πίσω στην ηλικία μας.  Οπότε σε ένα συγκεκριμένο διαλογισμό μπορούμε να επισκεφτούμε τα εφηβικά μας χρόνια, μετά την ηλικία 9-12 χρονών, μετά ακόμα πιο πίσω.  Όσο όμως γινόμαστε άνετοι, τόσο μπορούμε με το που κλείνουμε τα μάτια μας, σχεδόν αμέσως να επισκεπτόμαστε τις καταστάσεις που μας απασχολούν.

3.   Όχι.  Η έξοδος δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια.  Καλά είναι να μην υποχρεώσουμε τον εγκέφαλο από τα 5 Hz να δουλέψει στα 35 Hz.  Μία πολύ καλή τεχνική είναι να φανταζόμαστε ότι ανεβαίνουμε μία σκάλα, όπου στην κορυφή υπάρχει ευεργετικό φως.  Όσο ανεβαίνουμε, τόσο το φως μας λούζει.  Ανεβήκαμε, είμαστε μέσα στο φως, νιώθουμε πλήρη ευεξία.  Ανοίγουμε τα μάτια μας.

TUBALKAIN:
Αγαπητε Κανενα

Ευχαριστω παρα πολυ και ειδικα για τα εξαιρετικα sites που παραθετης .
Ειναι αραγε απαραιτητη η παρουσια ενος εμπειρου "οδηγου" κατα την διαρκεια του διαλογισμου,τουλαχιστον σε αρχικο σταδιο?


Eleni:
Ζητώ εκ των προταίρων συγνώμη για το αφελές της ερώτησης που θα ακολουθήσει αλλά είναι καιρός που θέλω να την θέσω και όλο και ξεφυτρώνει μποστά μου.


--- Παράθεση ---Ειναι αραγε απαραιτητη η παρουσια ενος εμπειρου "οδηγου" κατα την διαρκεια του διαλογισμου,τουλαχιστον σε αρχικο σταδιο?
--- Τέλος παράθεσης ---

Διαβάζω και ακούω επανηλημένα για αυτη την ανάγκη ''οδηγού'' οσον αφορά τον διαλογισμό και μια άλλη '' συνθήκη'' που κάποιοι αποκαλούν ''κάθοδο''.
Απ οτι έχω [ αν όχι διορθώστε με] καταλάβει απο αυτά που βιώνω, στην διαδικασία του διαλογισμού, αφού ...χαλαρώσουμε και δεν αισθανόμαστε το σώμα μας ...βυθιζόμαστε σε μια περιπλάνηση στον εαυτό μας προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε μαζί του, να λάβουμε απαντήσεις κλπ
Το αποτέλεσμα εκτός των άλλων δημιουργεί και ένα συναίσθημα ευφορίας, άσχετα αν κατα την διάρκεια μπορεί να υπάρξει και κάποια θλίψη απο αυτά που μας αποκαλύπτονται και δεν μας αρέσουν η απο κάτι που μπορεί να ''δούμε''.

Αν η παραπάνω θεώρηση είναι σωστή, πως μπορεί να υπάρξει οδηγός και με ποιό τρόπο?
Πως θα μπεί κανείς ''παρέα'' με ένα άλλο στο δικό του υποσυνείδητο?

TUBALKAIN:
Αγαπητη try,

Δεν ειναι καθολου αφελης η ερωτηση σου,απεναντιας μαλιστα δινη συνεχεια σε σκεψεις ,και πιθανον λαθεμενες ,  πολλων , και μεταξυ αυτων και εμενα.
Οσον αφορα εμενα ,οι ερωτησεις προερχονται απο δυο διαφορετικους κατα το παρελθον "δρομους" που βιωσα και που μου εχουν αφηση ο καθενας τα δικα του χαρακτηριστικα.Αφ ενος λοιπον το 1991-2 ειχα την τυχη ,και μαλιστα για ενα διαστημα 2-3 ετων , να συμμετεχω και να πειραματιζομαι στη Κυβερνητικη Του Νου, ενα συστημα "ενδοσκοπησης"  που εμενα προσωπικα με εβαλε σε εναν πολυ καλο "δρομο" ,δρομο που φαινεται να ειναι παραπλησιος με το AMORC. Εκει λοιπον , στα πρωτα-πρωτα
βηματα "μιας αλλης εντελως καταστασης" για μενα τον "αμυητο" , ειχα απο διπλα μου εναν ανθρωπο ηδη "προχωρημενο" σε διαλογισμους , θεραπειες, καθορισμους στοχων κλπ,που πραγματικα με βοηθησε ,εξηγοντας ,παρεμβαινοντας και πολλες διορθωνοντας λαθη και ελλειψεις. Με αυτη την εννοια εθεσα την ερωτηση οσον αφορα τον "οδηγο".
Οσο για την "καθοδο" την χρησιμοποιω σαν ενα τεχνικο ορο για να μπορεσουμε να συνεννοηθουμε,και εκπορευεται (σαν ορος) , απο την προθεση του μαθητη να "κατεβη στο βαθος της συνειδησεως του" ,κυριο μελημα ολων των εσωτερικων ταγματων αειποτε.

   

Κανένας:

--- Παράθεση από: TUBALKAIN στις Μαρτίου 30, 2007, 10:58:40 ---Ειναι αραγε απαραιτητη η παρουσια ενος εμπειρου "οδηγου" κατα την διαρκεια του διαλογισμου,τουλαχιστον σε αρχικο σταδιο?
--- Τέλος παράθεσης ---

Στις δικές μου εμπειρίες, ποτέ δεν είχα οδηγό κατά τη διάρκεια του διαλογισμού-sanctum.  Δεν έχω υπ’ όψη μου τη μέθοδο που αναφέρεις, όπου ο οδηγός μπορεί βοηθάει.

Αφού τελειώσει ο διαλογισμός και θέλεις να τον αναλύσεις, τότε είναι χρήσιμος ο οδηγός.  Αυτός θα σου δείξει το δρόμο, θα σου δώσει πιθανές εξηγήσεις για τα οράματα που είδες, θα σε βοηθήσει στην ψυχολογική ανάλυση.

Πολύ χρήσιμη ήταν η συμμετοχή οδηγού κατά τη διάρκεια πειραμάτων προβολής ενέργειας, προβολής συναισθημάτων, ενεργοποίησης των τσάκρα.  Αλλά αυτά είναι τελείως διαφορετικά πειράματα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση