Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία

Φιλοσοφική Λίθος!

<< < (12/13) > >>

Avaris:
Φίλε Κανένα,

αυτό που κατασκεύασαν οι παραπάνω "δήθεν αλχημιστές" δεν ήταν τίποτα παραπάνω απο μια "ουσία" (χημική εν προκειμένω) που εμπίπτει στην κατηγορία των ευρέως λεγόμενων "ενθεογενών" ή αλλιώς "παραισθησιογόνων".

Τα ίδια έκαναν και στα '60' 70' s, με ουσίες τύπου LSD, μεσκαλίνη, πεγιότ, ντάτουρα (αυτό το τελευταίο ευδοκιμεί και στην ελληνική ύπαιθρο), τα οποία οδήγησαν στα μεθέπειτα ekstasi, krak για να φτάσουμε σήμερα στους άπειρους συνδυασμούς που μπορεί να βγάλει το κάθε καθίκι που διαθέτει ένα mini χημικό εργαστήριο και έχει ως συνεργάτη άλλο ένα καθίκι βιολόγο ή φαρμακοποιό ή γιατρό ή χημικό ή όλους μαζί συνήθως.

Τέτοιες Ομάδες "Εσωτερισμού" που χρησιμοποιούν  "ουσίες" για να προκαλούν "μεταβολές Συνειδητότητας" δυστυχώς ευδοκιμούν παντού, ακόμη και στην Ελλάδα δυστυχώς.

Στηρίζονται στο ότι οι ουσίες αυτές επιδρούν στην  "βαλβίδα επιλογής συνειδητότητας".....κι εδώ είναι ο κίνδυνος....

Ο Νεόφυτος, χωρίς να είναι "έτοιμος" ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με "άγνωστες δονήσεις" και "φαινόμενα", με άγνωστες "ισχυρές ενέργειες" (πχ Κουνταλίνι) και .....ο Θεός βοηθός εκεί πλέον....

Ο τρόπος που οι παραπάνω κύριοι επεξεργάστηκαν το "υλικό" τους, θυμίζει έντονα τους Σαμανικούς τρόπους επεξεργασίας διαφόρων τοξικών υλικών που στο τέλος δημιουργούν ένα "μείγμα" με "ψυχότροπες προδιαγραφές".....

Rose:
Αγαπητοί φίλοι,

καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Frater Immortal, που μας κατέθεσε αυτήν την σπάνια βιωματική γνώση, και του έχω ζητήσει ήδη περισσότερες πληροφορίες επί αυτού, μια και θα ήταν ένα πολύτιμο πείραμα κάποια μέρα να διαδραματιστεί στο χώρο μας.

Ο Frater Immortal, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Amorc στην Ελλάδα, είναι μαζί μας από το 1980, και είμαστε πολύ τυχεροί που μας κάνει την τιμή να είναι μαζί μας, μια και κατέχει μία εμπειρία πολλών ετών πάνω σε μεταφυσικά πειράματα. Επίσης έχει δημοσιεύσει βιβλία περί Αθανάτων και μακροζωίας.

Το πείραμα που περιέγραψε ο Frater Immortal, είναι όντως το Αλχημικό πείραμα, που ανέφερα.  Είναι ουσιαστικά Θειούχος Υδράργυρος, και είναι άκρως τοξικό. Όντως μπορεί να είναι και παραισθησιογόνο, και έχει ακουστεί πως αλχημιστές έχουν πεθάνει δοκιμάζοντας πέρα από την ελάχιστη ποσότητα που περιέγραψε ο Φράτερ.

Δυστυχώς στον χώρο του εσωτερισμού, υπάρχει και το κυνήγι της Δύναμης, της "άμεσης φώτισης", χωρίς αναγκαστικά να "κοπιάσει" ο άνθρωπος μέσω της έρευνας, και της αυτογνωσίας.  Από προσωπική εμπειρία, μια και υπήρξα παλιά κυνηγός της Δύναμης και της υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων, αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί στην Σοφία αλλά στην πλάνη και στην κάθοδο. Η ψυχική δύναμη, η υπέρμετρη αύξηση της κουνταλίνης, είναι ένα επικίνδυνο εργαλείο, στα χέρια μιας ανώριμης συνείδησης που δεν έχει πειθαρχήσει τα πάθη της.

Η Φώτιση στην πραγματικότητα δεν είναι Κυριαρχία του Εγώ αλλά Υπηρεσία στο Εμείς.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη

Frater Immortal:
Eυχαριτώ πολύ την soror Rose 777, για όλα όσα μου έγγραψε. Είμαι απλά ένας μικρός και ασήμαντος αναζητητής της αλήθειας και τιποτα περισσότερο. Θελώ απλά να καταθέσω την άποψή μου και τίποτα περισσότερο.
Όσο για το AMORC, είναι το Τάγμα που του ωφείλω σχεδόν τα πάντα, όσ΄ αναφορά την όποια ανέλιξη μου επάνω στο δύσκολο μονοπάτι που βαδίζουμε όλοι μας.
Ειλικρινά χαιρομαι που σας βρήκα και χαίρομαι που υπάρχετε

Frater Immortal:
http://www.levity.com/alchemy/johnreid.html
Σε αυτο το σάϊτ γραφει για την κατασκευή τησ Φιλοσοφικής Λίθου, δυστυχώς δεν γνωρίζω αγγλικά αν κάποια -ος θέλει μπορεί να βρεί αυτό το σημείο και να το μεταφράσει

Κανένας:

--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 16, 2007, 13:06:31 ---http://www.levity.com/alchemy/johnreid.html
Σε αυτο το σάϊτ γραφει για την κατασκευή τησ Φιλοσοφικής Λίθου, δυστυχώς δεν γνωρίζω αγγλικά αν κάποια -ος θέλει μπορεί να βρεί αυτό το σημείο και να το μεταφράσει

--- Τέλος παράθεσης ---
Έριξα μια ματιά.  Τα κείμενα είναι πολλές σελίδες.

Εγώ νομίζω ότι αν πράγματι η παρασκευή που περιγράφουνε ήταν χρήσιμη, θα είχε βγεί σε βιομηχανική παραγωγή.

Τελικά ο Avaris έχει δίκιο για εκείνο το ζευγάρι που απλά έφαγε μικρή ποσότητα από μία χρυσαφί ουσία?  Είδες εσύ τίποτα υπερφυσικό πάνω τους που να δικαιολογεί να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση