Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία
Φιλοσοφική Λίθος!
Trithemius:
Μην ξεχνάς όμως την πολύ σοφή φράση "απ' το αγκάθι βγαίνει ρόδο και απ' το ρόδο βγαίνει αγκάθι" ;)
Avaris:
--- Παράθεση από: Anon στις Μαΐου 29, 2007, 15:44:59 ---Μην ξεχνάς όμως την πολύ σοφή φράση "απ' το αγκάθι βγαίνει ρόδο και απ' το ρόδο βγαίνει αγκάθι" ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή, φίλε μου και αδελφέ μου Anon, περιμένεις πως ο "κουκουλοφόρος" που σπάει αυτοκίνητα και βιτρίνες για πλάκα με κάθε ευκαιρία, ή
ακόμα και οι ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι της AGB, ή το "κοινό της Σκυλο - κατινο - πρωιναδικο - τηλεπαραθυρο - μάζας" που όλοι μαζί είναι
ο "θαυμαστός Κόσμος των άσκεπτων κρωξιμάτων" που νομίζουν πως μιλάνε και σκέπτονται (σαν εκείνον τον παπαγάλο στο τραγούδι που
έμαθε να λέει καλημέρα και νόμισε πως έγινε σοφός) θα εκλέξουν μια μέρα έναν "Ικανό φιλοσοφημένο Ηγέτη" που θα καταφέρει να σύρει
την κοινωνία του απο τον βούρκο των αγκαθιών και να την βάλει στην κοιλάδα των Ρόδων?
Μα ο "Σοφός" άνθρωπος πολιτικός θα μιλήσει σε (δονητικά) ανώτερη επιχειρηματολογία που αδυνατούν να "κατανοήσουν" οι
παραπάνω "εκλογικοί πληθυσμοί".....άρα, δεν θα τον ψηφίσουν πολύ απλά....διότι δεν τους εκφράζει....
Ο Σοφός αυτός άνθρωπος θα μπορούσε να "αντηχήσει" στην ψυχή "λίγων και μόνον" συντονισμένων στα ίδια ευγενικά κίνητρα με τα δικά
του.....
Άρα, αυτό το "Ρόδο" δεν θα εκλεγεί ποτέ μα ποτέ απο την "συγκεκριμένη" κοινωνία των "αγκαθιών" καλέ μου φίλε....
Εκτός, εαν με κάποιον τρόπο καταφέρει να "μεταλλαχθεί" προς ανώτερα "εσωτερικά χαρακτηριστικά"......
Trithemius:
Ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι ::)
Αυτό που θέλω να πω με τη φράση "απ' το αγκάθι βγαίνει ρόδο και απ' το ρόδο βγαίνει αγκάθι", είναι πως πραγματικά κάθε άνθρωπος, έστω και σε έναν ελάχιστο βαθμό μπορεί να είναι χρήσιμος για την υπόλοιπη κοινωνία. Μπορεί να είναι μία λέξη που θα πει στην κατάλληλη στιγμή ή μία αυθόρμητη πράξη του σε κάτι φαινομενικά επουσιώδες. Όμως η βάση είναι μία, πως όλοι μα όλοι μας έχουμε κάτι θετικό που μπορούμε να προσφέρουμε στους υπολοίπους.
Αναφέρθηκα στην πιο πάνω φράση με αφορμή την άποψή σου πως υπάρχει μία ειδική "κατηγορία" ανθρώπων που μόνιμα και καθολικά αποτελούν πρόβλημα και κίνδυνο για την κοινωνία μας. Εγώ πάντως δεν πιστεύω πως κάποιος άνθρωπος είναι ολοκληρωτικά αρνητικός και άχρηστος, αν όχι επικίνδυνος, για την κοινωνία του.
Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τους θετικούς εκπροσώπους της κοινωνίας μας, οι οποίοι δεν γίνεται να είναι καθολικά καλοί και χρήσιμοι. Για όλους μας υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία στο προφίλ μας.
Ορφέας:
Αν ο "Σοφός" δεν έχει την ικανότητα να πείσει ούτε το "κοινό της Σκυλο - κατινο - πρωιναδικο - τηλεπαραθυρο - μάζας" , μάλλον για "μωρός" φέρνει που το "παίζει" Σοφός....
Αν ο δάσκαλος αδυνατεί να κατέλθει στο επίπεδο των παιδιών, αυτό σημαίνει ότι,
όχι μόνον δεν είναι σε ανώτερο επίπεδο,
αλλά ούτε στο ίδιο με αυτό των παιδιών, οπότε το μόνο χρήσιμο που έχει να κάνει,
είναι να βόσκει πρόβατα (και να με συγχωρούν ...τα πρόβατα !)
Avaris:
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Μαΐου 31, 2007, 19:29:52 ---Αν ο "Σοφός" δεν έχει την ικανότητα να πείσει ούτε το "κοινό της Σκυλο - κατινο - πρωιναδικο - τηλεπαραθυρο - μάζας" , μάλλον για "μωρός" φέρνει που το "παίζει" Σοφός....
Αν ο δάσκαλος αδυνατεί να κατέλθει στο επίπεδο των παιδιών, αυτό σημαίνει ότι,
όχι μόνον δεν είναι σε ανώτερο επίπεδο,
αλλά ούτε στο ίδιο με αυτό των παιδιών, οπότε το μόνο χρήσιμο που έχει να κάνει,
είναι να βόσκει πρόβατα (και να με συγχωρούν ...τα πρόβατα !)
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε ένα "ακροατήριο χούλιγκανς", ο "υποψήφιος ηγέτης" θα πρέπει να μιλήσει στην γλώσσα τους για να τον κατανοήσουν και κατόπιν να τον αποδεχτούν και να τον εκλέξουν ως βουλευτικό εκπρόσωπό τους.
Να χρησιμοποιήσει τους "συμβολισμούς" τους, να "ανυψώσει τις αρχές τους", να αποδεχτεί τον "κώδικά τους"....δηλαδή την "επαίσχυντη συμπεριφορά" τους και τρόπο σκέψης τους......ειδεμή θα είναι "εξοβελιστέος" απο αυτό το κοινό....
Σε αυτό το κοινό (και όλα τα "ανάλογα κοινά") θα πρέπει να απευθυνθεί στο "συναίσθημα"....να τους "εξιτάρει", να μιλήσει με "κορώνες", με "τσιτάτα"....κοινώς να "αερολογήσει" με φανφάρες προσπαθώντας να "φανατίσει" το "άσκεπτο" κοινό του....
Αντίστοιχα, σε ένα "κοινό διανοουμένων" θα πρέπει να μιλήσει στην δική τους γλώσσα....σε υψηλότερη κλίμακα επιχειρημάτων.....εκεί δεν θα διανοηθεί να χρησιμοποιήσει την "συναισθηματική γλώσσα" των προηγουμένων κοινών....
Εσύ φίλε μου Ορφέα μιλάς για τον "Μάγο", τον "Ύψιστο Σοφό" που έχει την ικανότητα να "μαγεύει τα λιοντάρια" με τον αυλό του ή με την φωνή του.....
Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτή την "Υψηλή Οντότητα"....δεν το πήγα τόσο μακριά.....
Αναφέρομαι σε πιο πρακτικά πράγματα....
Αναφέρομαι στους Βουλευτές μας.....και στον "επικοινωνιακό τρόπο" που εκλέγονται.....όπως και στην Ψυχοπνευματική ικανότητα των εκλεκτόρων να εκλέξουν "Βουλευτές Ρόδα" ή "Βουλευτές Αγκάθια".....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση