Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Κοσμογονία

Μεσσιανισμός!

<< < (3/3)

Avaris:
Ο Μεσσιανισμός δεν ανθεί μόνον σε Θρησκευτικά Σύνολα και Ομάδες.

Δυστυχώς, ανθεί και στον Εσωτερισμό.

Ακόμη και σε γκρουπούσκουλα....

Μα κυρίως σε μεγάλα Τάγματα.....

Το "Εγώ ειμί το Φως το Αληθινό" και το "όστις θέλει πίσω μου ελθείν, (ειδεμή, τι?....)" ανθούν, ζουν και βασιλεύουν επιβεβαιώνοντας τον κανόνα:

"...Μόλις αποκτήσουν την "κρίσιμη μάζα" μεγέθους, αυξάνει η "αλαζονεία" και χάνεται η αίσθηση του Ιερού Μέτρου....Η αύξηση του μεγέθους, δημιουργεί Υλική Δύναμη, εξουσία και φυσικά Ηδονή.....

Τα κατάλληλα συστατικά δηλαδή για να καλλιεργηθεί το Σύνδρομο του Μεσσία.....

Και τότε βλέπουμε τον "Ανώτερο" να κοιτάει αφ'υψηλού τον "κατώτερο" και να του λέει οργισμένος :

"....ποιός είσαι εσύ κοινέ ανόητε θνητέ που θα μου κάνεις ΕΜΕΝΑ, στην Σκέψη μου και στην Δράση μου κριτική?...."

Νάτος ο Μεσσίας......

Avaris:

Δώσε γαλόνια, βαθμούς και παράσημα σε "άρρωστους" και "ανεγκέφαλους" και μόλις δημιούργησες έναν επικίνδυνο ακόμη Μεσσία.

Trithemius:
Μα αν τον "παρασημοφορήσουν" δεν φταίει αυτός, φταίνε αυτοί που του τα έδωσαν! Εκεί να αναζητήσεις τις ευθύνες και την πηγή του κακού. Ο "μεσσίας" αυτός δεν είναι παρά το παιδί του παραλογισμού που τον έφερε στην κορυφή...

Avaris:

--- Παράθεση από: Trithemius στις Ιουλίου 19, 2007, 15:39:05 ---Μα αν τον "παρασημοφορήσουν" δεν φταίει αυτός, φταίνε αυτοί που του τα έδωσαν! Εκεί να αναζητήσεις τις ευθύνες και την πηγή του κακού. Ο "μεσσίας" αυτός δεν είναι παρά το παιδί του παραλογισμού που τον έφερε στην κορυφή...

--- Τέλος παράθεσης ---

Σίγουρα, την μεγίστη ευθύνη την έχουν οι "Μηχανισμοί απόδοσης βαθμών".

Αλλά δυστυχώς, άνθρωπος με ελεύθερη βούληση και Σκέψη είναι αυτός που φέρει το "Βαθμό" και αυτός είναι που θα κάνει "χρήση" του. Δεν τον υποχρεώνει κανείς να κάνει χρήση των Βαθμών και του "Τουπέ Ξερολίασης" που ένοιωσε να παίρνει απο αυτά.

Θα βγει και θα φέρεται κάπως έτσι:

"...Δεν είναι του Βαθμού σου να με κρίνεις νεαρέ...βγάλε το σκασμό..."

Κι όλα αυτά, γιατί συμπληρώνοντας κάποια απλά κριτήρια, έφτασε να πάρει τον χ, ψ βαθμό και κατόπιν με ύφος χιλίων καρδιναλίων περιφέρεται δεξιά αριστερά και αμολάει κορώνες εν είδη Φωτισμένων Κηρυγμάτων που δεν επιδέχονται την παραμικρή κριτική.

Ακόμη και αυτοί οι ίδιοι, τα μέλη Ταγμάτων έχουν διαπιστώσει το πρόβλημα και διατείνονται με κάθε ευκαιρία πως

"το Τάγμα δεν είναι τα μέλη του"....

Κι όμως, το Τάγμα είναι τα μέλη του.

Ο Εσωτερισμός είναι Στάση Ζωής.

Άρα, ο ενδιαφερόμενος ή/και ο μη, αυτήν ακριβώς  την Στάση Ζωής του μέλους του Τάγματος θα δει και απο αυτήν θα κρίνει τι εστί Τάγμα και Φιλοσοφία του Τάγματος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση