Αγαπητή Rose γράφεις:
η συμπεριφορά της αστυνομία έχει αλλάξει... και προωθούνται φασιστικές συμπεριφορές, όπως έχει καταγγείλει και ο Καρβέλας με την Ανίτα. Αν αποτελούσε μεμονωμένο περιστατικό, δεν θα είχε ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα.
Η περίπτωση του Καρβέλα και της Πάνια ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα βγούμε εκτός θέματος αλλά η όλη τους συμπεριφορά καταδεικνύει πως εκμεταλλεύτηκαν ΑΡΙΣΤΑ το περιστατικό. Πραγματικά οι απαντήσεις, οι εντυπώσεις και το όλο κλίμα ψευτοτρομοκρατίας που δημιούργησαν τους εξέθεσε. Ξαφνικά από hard-core ανατρεπτικά άτομα που δεν μασάνε τίποτα γίνανε τρομαγμένα κοτοπουλάκια μετά το περιστατικό. Δεν πείθουν κανέναν!
Πως αποδεικνύεις ότι
προωθούνται φασιστικές συμπεριφορές; Έχεις κάποιο έγγραφο, δήλωση ή κάτι σχετικό που αναφέρει πως το προφίλ της ελληνικής αστυνομίας αλλάζει και αποκτά φασιστικές προεκτάσεις; Να το δούμε. Ξαναλέω πως η πράξη του αστυνομικού είναι ΑΣΧΕΤΗ με το πως έχει οριστεί να δρα η αστυνομία. Και η ελλάδα ξεσηκώθηκε μεν αλλά οι περισσότεροι μάλλον δεν ξέρουν το γιατί. Εδώ και 2-3 μέρες τα κανάλια διαμορφώνουν απόψεις και ο Έλληνας που τόσο αρέσκεται στη μασημένη τροφή, ασχολείται μόνον με την όντως κατάπτυστη συμπεριφορά του αστυνομικού και ξεχνά (πάλι) την τρομοκρατική συμπεριφορά των (και καλά) αντιεξουσιαστών της κακιάς ώρας...
Ας μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα... Πολλοί δημοσιογράφοι σήμερα είναι ΗΡΩΕΣ, που ξεσκεπάζουν συνεχώς κακώς κείμενα
Ναι δεν αντιλέγω, άλλωστε το ανέφερα κι εγώ πιο πριν αλλά, το παιχνίδι των αποκαλύψεων έχει (και εδώ) δύο όψεις. Ξέρουμε πως δημοσιογράφοι όπως ο Μάκης ή και άλλοι που ασχολούνται με βαρύγδουπες αποκαλύψεις, μας αποκαλύπτουν ΟΛΑ όσα τύχει να γνωρίζουν ή μήπως κρατάνε πάντα κρυφούς άσσους για να προστατευτούν όταν δυσκολέψουν τα πράγματα; Μήπως η αποκάλυψη των ειδήσεων γίνεται επιλεκτικά και βάσει κριτηρίων; Λέω μήπως... Οπότε για τέτοιους ήρωες δημοσιογράφους μιλάμε; Τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει έστω έναν που κάνει μεν σημαντικές αποκαλύψεις αλλά δεν φιλτράρει τις πληροφορίες του...
Μάλλον δεν αντιλαμβανόμαστε ότι προωθείται μία νέα μορφή φασισμού, μέσω της αστυνομοκρατίας, και οι νέοι μας αντιδρούν σήμερα όπως και τότε, την εποχή του Πολυτεχνείου.
Γεννήθηκα λίγες μόλιες ημέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, και σίγουρα είμαι από τους τελευταίους που μπορώ να εκφέρω γνώμη ως σύγκριση με το παρελθόν αλλά ξέρω το εξής: τότε τα παιδιά του πολυτεχνείου ΠΟΤΕ δεν έκρυβαν τα πρόσωπά τους με κράνη και μαντήλια, ΠΟΤΕ δεν προέβησαν σε πράξεις βίας και καταστροφής, ΠΟΤΕ δεν έχασαν την αξιοπρέπειά τους στη δράση τους, ΠΟΤΕ δεν έβαλαν εναντίον της ηθικής, ΠΟΤΕ δεν ξέχασαν την Ελληνική τους καταγωγή και ΠΑΝΤΟΤΕ θα είναι πρότυπα από πολλές απόψεις. Οι σημερινοί ψευτοαντιδραστικοί τύποι που καταστρέφουν ως άλλοι Ούνοι όλη την Ελλάδα ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τα παληκάρια που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για ένα ιδεώδες! Οι σημερινοί τραμπούκοι είναι θρασύδειλοι και κρύβονται πίσω από ένα μαντίλι, ένα κράνος και (το χειρότερο όλων) πίσω από το ίδιο το Πολυτεχνείο, δρώντας κυριολεκτικά ως ιερόσυλοι σε σχέση με τα γεγονότα του '73!
'Οσο οι "ώριμοι" ενήλικες φοβισμένοι σιωπούν, μπροστά στα "κακώς κείμενα", οι νέοι μας ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και πάλι, εκφράζοντας την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...
Λυπάμαι αλλά δεν θα συμφωνήσω! Ποιοί είναι "οι νέοι μας" που αντιδρούν έτσι;;; Θα πρέπει να αποδεχτούμε ως υγιής κοινωνία το πρότυπο αντίδρασης που προωθούν αυτά τα άτομα; Είναι αυτοί το νέο μας πρότυπο ενάντια στα κακώς κείμενα του κράτους; Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, "οι νέοι μας", έχουν πυρπολήσει ένα πυροσβεστικό όχημα και χορεύουν επάνω του, ενώ για άλλη μία φορά, στη Λάρισα έκαψαν την Ελληνική σημαία τα παληκαράκια αυτά! Σήμερα είδα ένα παιδί 13-14 χρονών να περπατά στο δρόμο με το κασκόλ του τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του σε στύλ αναρχικού, κρύβοντας το πρόσωπό του μέχρι τη μύτη! Σημειωτέον πως δεν είχε κρύο και δεν φορούσε καν μπουφάν (για να μην νομίζετε πως το φορούσε επειδή κρύωνε...) Αυτά είναι τα πρότυπα που προωθούν οι νέοι μας; Αυτοί εκπροσωπούν την αντίδραση που φοβούνται να εκδηλώσουν οι ώριμοι ενήλικες; Τα μικρά παιδιά είναι σφουγγάρια πληροφοριών και μπορούν να γίνουν άριστοι μιμητές των όσων παρακολουθούν. Μέσα από αυτά τα παιδιά, όσο δέχονται τέτοιου είδους πληροφορίες για το πως είναι η καθώς πρέπει αντίδραση σε ένα γεγονός, θα δημιουργηθούν οι μελλοντικοί αναρχικοί!
Οπότε Rose, αφού επικροτείς τις πράξεις τους, τι προτείνεις; Να βγούμε όλοι στους δρόμους και να ισοπεδώσουμε κάθε πόλη και χωριό; Γιατί οι τύποι αυτοί αν αφεθούν σε πλήρη ελευθερία, να είσαι σίγουρη πως θα φτάσουν μέχρι το σπίτι σου και θα το καταστρέψουν και αυτό! Αν μέχρι τα 18 τους αυτά τα άτομα ήταν θύματα ενός αναρχικού παραλογισμού και παρασύρθηκαν σε πράξεις παράνομες και ανήθικες, στα 25-30 τους πλέον δεν δικαιολογούνται να κρύβονται πίσω από το νεαρό της ηλικίας τους! Αφού έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν, αυτόματα αποκτούν τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις με τους ενήλικες! Και αφού ισχυρίζονται πως φέρουν και εκφράζουν μία ιδεολογία, σημαίνει πως κατέληξαν σε αυτή βάσει ενδελεχούς μελέτης, βάσει ώριμης σκέψης και κατέληξαν πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν για την πατρίδα τους είναι το να την καταστρέψουν!
Και τέλος, αν μιλάμε για το τι και ποιούς εκφράζουν, εγώ προσωπικά ΑΡΝΟΥΜΑΙ να με εκφράσουν τέτοιου είδους άτομα που είναι στεγνοί από ιδεολογία, ώριμες απόψεις και ουσιαστικές θέσεις για την οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα. Δεν επιδιώκουν την παραγωγική δράση αλλά την καταστροφική αντίδραση και όσο έχουν την παραίσθηση πως εκφράζουν τον λαό, τόσο θα ντρέπομαι για λογαριασμό τους! Ξαναρωτάω λοιπόν, αν πράγματι η συμπεριφορά τους δεν είναι παραβατική, αν πράγματι εκφράζουν τον ελληνικό λαό, αν πράγματι είναι αυτοί οι τύποι οι σημερινοί ΗΡΩΕΣ, τότε γιατί κρύβουν τα πρόσωπά τους;;; Εγώ ποτέ μου δεν έχω δει θρασύδειλους ήρωες! Οι πραγματικοί ήρωες, και από αυτούς εκείνοι που διαλέγουν τον δρόμο της έντονης και ριζοσπαστικής (πλην όμως σύννομης) αντίδρασης, πράττουν το καθήκον τους χωρίς να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και χωρίς να τρέχουν να κρυφτούν στο Πολυτεχνείο για να μην συλληφθούν! Είναι υπερήφανοι για αυτό που κάνουν και ο λαός επίσης υπερήφανος για εκείνους! Αλλά αυτά τα άτομα ξαναλέω πως ουδεμία σχέση έχουν με ιδεολογίες και πραγματικό ενδιαφέρον για την πατρίδα τους!
Είναι σαφές πως ο εν λόγω αστυνομικός ντρόπιασε το σώμα με τις πράξεις του αλλά είναι επίσης σαφές πως και η αντίδραση που παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις είναι επίσης ντροπή για τον πολιτισμό που διδάξαμε, για τη χώρα στην οποία ζούμε! Τα κανάλια έχουν γεμίσει από τίτλους περί οργής για τον θάνατο του παιδιού και πολύ ορθά πράττουν! Οργή για τη συμπεριφορά αυτών των θρασύδειλων γιατί δεν βάζουν κανέναν τίτλο; Δεν υπάρχει λαϊκή οργή για τις καταστροφές και την αναρχία που επιθυμούν να εγκαθιδρύσουν κάποιοι; Πότε θα γίνει αναφορά σε αυτά;