'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Γκουρτζίεφ
Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
Rose:
--- Παράθεση από: Gurdjieff στις Οκτωβρίου 28, 2009, 00:25:39 ---Άρα μόνο οι μορφωμένοι έχουν πρόσβαση στη φώτιση...?
[...]
ποιος μπορεί να σου πει με σιγουριά τι είναι φώτιση?
ποιος μπορεί να αναγνωρίσει έναν φωτισμένο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Από τις Διδασκαλίες της ΑΜΡΑ...
"Απομονωμένος στο εργαστήρι του Νου, ο μαθητευόμενος «Μάγος», αχόρταγα καταβροχθίζει αρχαία και νέα επίγνωση προγενέστερων αδελφών που άφησαν τα ίχνη τους, στο ιστορικό συνεχές της Συνείδησης.
Πεινούσε πολύ, αλλά έφτασε η στιγμή που χόρτασε. Μέσα από τα άπειρα ταξίδια του Νου, μάζεψε πολλές Ερμηνείες, και τώρα Νομίζει πως Γνωρίζει. Παγωμένος στέκει βουβός αδυνατώντας να προχωρήσει, αδυνατώντας να εισέλθει στα Άδυτα και να προσεγγίσει τα Άρρητα, αδυνατώντας να προσεγγίσει την Μία Αλήθεια.
Μάγος: Οδηγέ μου, πως μπορώ να οδηγηθώ στην Πηγή της Μιας Αλήθειας;
Οδηγός: Αδελφέ μου, στον κόσμο των Ονείρων και της Φαντασίας, οι Αλήθειες είναι πολλές. Όμως μετά το ξύπνημα η Αλήθεια είναι Μία. Για να εισέλθεις στα Άγια των Αγίων, για να βιώσεις τα Άρρητα, για να κατανοήσεις τον Λόγο, την Αναλογία που οδηγεί στην Εσωτερική Αρμονία του Πρωταρχικού Όντος, χρειάζεται να δοκιμαστείς στο Μυστήριο της Σταύρωσης.
Μάγος: Οδηγέ μου, τι είναι το Μυστήριο της Σταύρωσης;
Οδηγός: Αδελφέ μου, στο Μυστήριο της Σταύρωσης, η ιδιοτέλειά μας, θυσιάζεται στο βωμό της Ανιδιοτέλειας. Η ατομικότητά μας προσφέρεται στην υπηρεσία του Συνόλου, το εγώ θυσιάζεται για το Εμείς.
Μάγος: Οδηγέ μου, πως μπορώ να δοκιμαστώ στο Μυστήριο της Σταύρωσης;
Οδηγός: Αδελφέ μου, χρειάζεται να είσαι έτοιμος να αγωνιστείς, για την ευημερία του Συνόλου, ακόμα και αν φέρει σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή.
Μάγος: Από την αρχή του χρόνου προετοιμάστηκα για αυτήν την Άγια Ώρα.. Με μεγάλη μου τιμή, αναλαμβάνω την ευθύνη της Αποστολής μου. Με μεγάλη μου τιμή, δέχομαι να αγωνιστώ για την ευημερία του Συνόλου, προσφέροντας στην ανάγκη ακόμα και την ίδια μου την ζωή. Με μεγάλη μου τιμή, δέχομαι να υπηρετήσω την Ιερότητα της Ύπαρξης.
H σάλπιγγα ηχεί, και ο «Οδηγός» αναγγέλλει:
«Ιδού η οδός της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως, ιδού η οδός της Φωτίσεως, ιδού η οδός του Ήρωα Χριστού, η οδός του Χρισμένου Ήρωα που αναλαμβάνει την Αποστολή του για την Ευδαιμονία και την Ευημερία όλης της Ανθρωπότητας."
Rose:
--- Παράθεση από: Gurdjieff στις Οκτωβρίου 28, 2009, 00:25:39 ---Πραγματικά χαίρομαι που βλέπω να προάγεται το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και παιδεία.
ομολογώ ότι για τους Ροδοσταυρους είχα εντελώς άλλη άποψη που συνάδει πιο πολύ σε Χριστιανοσημιτικές θεωρίες.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι Χριστιανοί Ροδόσταυροι, δεν ήταν Ροδόσταυροι αλλά Χριστιανοί.
Ο Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός είναι φιλοσοφικά αντίθετος με τον Χριστιανισμό1.
______________________________________________________________________________________
1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,214.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,907.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,309.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/board,61.0.html
Rose:
--- Παράθεση από: Gurdjieff στις Οκτωβρίου 28, 2009, 00:25:39 ---
--- Παράθεση ---Ο Ιησούς Χριστός, δεν υπήρξε ποτέ, ως πραγματικό ιστορικό άτομο, γεγονός που έχει αποδείξει με πλήρη επιστημονική έρευνα, η Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν της Γερμανίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα που η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ είναι σημαντική, έτσι ώστε να γνωρίζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ.
--- Τέλος παράθεσης ---
και αυτή η πληροφόρηση που βοηθάει..?
δεν καταλαβαίνω γιατί την αναφέρεις....
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι καθηγητές της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν της Γερμανίας, κατέληξαν μετά από την Επιστημονική 'Ερευνα τους, πως Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ. Οι πρώτοι καθηγητές μάλλιστα διώχθηκαν από το Πανεπιστήμιο, όμως η Αλήθεια ήταν τόσο δυνατή, που υπερνίκησε.
Ο Αγαπητός μας Γκουρτζίεφ όμως, όπως φαίνεται παρακάτω, είναι τυπολατρικά χριστιανός.
http://209.85.229.132/search?q=cache:TPAeicCHgtEJ:www.ananeossi.gr/images/books/GNOSTO-AGNOSTO.doc+%CE%93%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%B5%CF%86+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&cd=5&hl=el&ct=clnk&gl=gr
Μια άλλη ερώτηση ήταν για το πώς να γίνει κανείς Χριστιανός, να έχει χριστιανική αγάπη. Ο Γκουρτζίεφ απάντησε:
«Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι ο Χριστιανός δεν είναι ο άνθρωπος που ονομάζει τον εαυτό του Χριστιανό ή που οι άλλοι ονομάζουν Χριστιανό. Χριστιανός είναι ο άνθρωπος που ζει σύμφωνα με τις διδαχές του Χριστού.
Εμείς έτσι όπως είμαστε τώρα δεν μπορούμε να είμαστε Χριστιανοί. Για να είμαστε Χριστιανοί θα πρέπει να μπορούμε να πράττουμε Εμείς δεν μπορούμε να πράττουμε. Με μας το κάθε τι συμβαίνει».Ο Χριστός λέει: «αγαπάτε τους εχθρούς σας». Αλλά πώς εμείς μπορούμε να αγαπάμε τους εχθρούς μας, όταν δεν μπορούμε να αγαπάμε ούτε τους φίλους μας; Μερικές φορές κάτι μέσα μας αγαπάει και άλλες φορές αυτό το κάτι δεν αγαπάει. Έτσι όπως είμαστε τώρα δεν μπορούμε ούτε να επιθυμήσουμε να είμαστε Χριστιανοί, διότι πάλι, μερικές φορές αυτό το κάτι επιθυμεί και μερικές φορές αυτό δεν επιθυμεί. Και εμείς δεν μπορούμε να επιθυμούμε ένα και το αυτό πράγμα για κάμποσο καιρό, διότι ξαφνικά, αντί να επιθυμούμε να είμαστε Χριστιανοί, θυμόμαστε ένα πολύ ακριβό δώρο, ένα πολύ ακριβό χαλί που είδαμε σε ένα κατάστημα, και αντί να επιθυμούμε να είμαστε Χριστιανοί, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να αγοράσουμε αυτό το χαλί και ξεχνάμε τα πάντα σχετικά με το Χριστιανισμό. Ή αν κάποιος άλλος δεν πιστεύει πόσο θαυμάσιος Χριστιανός είσαι εσύ, εσύ θα είσαι έτοιμος να το φας ζωντανό ή να τον ψήσεις σε αναμμένα κάρβουνα.
Για να είναι κάποιος καλός Χριστιανός πρέπει πρώτα να υπάρχει. Να υπάρχεις σημαίνει να είσαι κύριος του εαυτού σου. Αν ο άνθρωπος δεν είναι κύριος του εαυτού του, δεν έχει τίποτα, και δεν μπορεί να έχει τίποτα, και δεν μπορεί να είναι Χριστιανός. Είναι απλά και μόνο μια μηχανή, εν’αυτόματο. Μια μηχανή δεν μπορεί να είναι χριστιανός. Είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο, μια γραφομηχανή, ένα γραμμόφωνο να είναι χριστιανοί; Αυτά είναι απλώς πράγματα που ελέγχονται από την τύχη. Δεν είναι υπεύθυνα, είναι μηχανές. Να είσαι χριστιανός σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Η ευθύνη, η υπευθυνότητα έρχονται αργότερα, όταν ένας άνθρωπος παύει έστω και κατά ένα μέρος να είναι μηχανή. Και αρχίζει στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια να επιθυμεί να είναι Χριστιανός.
_________________________________________________________________________________________
Σχόλια: Μάλλον ο Γκουρτζίεφ, δεν κατανόησε ποτέ, πως κανείς Φωτισμένος και Αφυπνισμένος δεν μπορεί να είναι χριστιανός... Ο Γκουρτζίεφ όμως ήταν χριστιανός... Και εδώ έχουμε έναν κοιμισμένο, να προσπαθεί να διδάξει την Αφύπνιση... ;D
Ίσως να συνέβη αυτό γιατί αφόρισε την έρευνα και την γνώση? Δεν ήξερες, δεν ρώταγες βρε αδελφέ? Μάλλον η Γιόγκα, του ήταν πιο εύκολη... ::)
Rose:
--- Παράθεση από: Gurdjieff στις Οκτωβρίου 28, 2009, 00:25:39 ---δεν θέλω να αντιπαρατεθούμε περαιτέρω,άλλωστε διακρίνω ήδη ένταση στην κουβέντα...
μάλλον δεν πρόκειται πια για επικοδομοιτηκό διάλογο αλλά για προσπάθεια να πείσει ο ένας τον άλλον...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδελφέ μου,
απεναντίας νομίζω πως ήταν ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος, και μέσω της εργασίας μας, και της συνεργασίας μας, σίγουρα κερδίζουμε όλοι... Η διαφωνία πάντα προάγει περαιτέρω έρευνα, κατανόηση και επομένως εξέλιξη και ζωή...
"Πατήρ πάντων είναι ο Πόλεμος", έλεγαν οι Αρχαίοι Ημών Πρόγονοι, και δεν εννοούσαν φυσικά την σκληρότητα και την βιαιότητα, αλλά την πολικότητα, που προάγει τον Ολυμπισμό.
Η Ιδέα του Πνευματικού Ολυμπισμού, δεν είναι ανταγωνισμός, αλλά χτίσιμο της Συνείδησης, προσπαθώντας να αναπτύξουμε τον ορθολογισμό μας, και την κριτική μας ικανότητα. Έτσι γινόμαστε έξυπνοι, ξύπνοι, Αφυπνισμένοι, αγωνιζόμενοι για την Αλήθεια μέσω του Ορθού Λόγου.
Ο Πνευματικός Ολυμπισμός είναι η Ελληνική Οδός της Αφύπνισης.
ΣΕΡΑΠΙΣ:
Διερωτώμαι, πόσο αφώτιστοι πρέπει να ήταν τελικά οι Παστέρ, Βολτέρος, Ρουσό, Αριστοτέλης, Φρόιντ, Μοντεσκιέ, Αινστάιν, Σαίξπηρ++++........... , ήταν τελικά μόνο μορφωμένοι (αυτοί που άλαξαν με τον τρόπο τους την Ανθρωπότητα). Και πόσο πολύ, δεν άλαξαν τίποτα, όλοι οι άλλοι, οι "φωτισμένοι" οι θρησκευτές κάθε δόγματος και απόκλησης.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση