'Αρθρα Εσωτερισμού > Αλχημεία

Ερωτικά (σωματικά) Ελιξίρια

<< < (2/5) > >>

Κανένας:

--- Παράθεση από: Rose_777 στις Νοεμβρίου 05, 2008, 01:09:56 ---τελείται συνουσία των δύο αρχηγών των Στοών, (του Ιεροφάντη και της Ιέρειας), σε παρουσία όλων των μελών...[/color]
--- Τέλος παράθεσης ---

Και αν του Ιεροφάντη δεν του........, δηλαδή δεν τον ενθουσιάζει και πολύ η Ιέρεια, τι γίνεται?  Έχουνε καμία αναπληρωματική παρθένα για θυσία?

Κανένας:
Αγαπητέ Frater Immortal

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.  Τα βλέπω όμως άσχετα (για να μην πω αντίθετα) με τον υγιή εσωτερισμό.  Κατά τη γνώμη μου ο υγιής εσωτερισμός αποσκοπεί στην ανύψωση της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου και είναι σύμφωνος με τους φυσικούς νόμους.

Αυτά που γράφεις ίσως πράγματι αναζωογονούνε το σώμα και επιμηκύνουνε τη ζωή.  Με πιο τρόπο όμως συμβάλουνε στην ανύψωση του πνεύματος?  Με την παράταση της ζωής?  Κι αυτό είναι άσχετο.  Διότι και ένας δολοφόνος αν του παρατείνουμε τη ζωή, θα έχει την ευκαιρία να προξενήσει περισσότερο κακό στην ανθρωπότητα.

Όσο για τους φυσικούς νόμους?  Εγώ είμαι υπέρ της υγιεινής διατροφής και γυμναστικής.  Πιστεύω ότι αυτά είναι σύμφωνα με τη φύση.  Το να πίνω όμως αντρικό σπέρμα και αίμα από έμμηνο ρύση?  Γιατί δεν αναφέρεις και το αίμα από σφαγμένο βρέφος?  Από ότι ξέρω αυτό έχει την υψηλότερη ενέργεια.

Rose:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Νοεμβρίου 05, 2008, 19:44:51 ---Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.  Τα βλέπω όμως άσχετα (για να μην πω αντίθετα) με τον υγιή εσωτερισμό. 

--- Τέλος παράθεσης ---

Χαρακτηριστικό του υγιούς εσωτερισμού, είναι η Ελεύθερη και Ανεμπόδιστη 'Εκφραση...

Στον Κανονισμό του Ροδοσταυρικού μας φόρουμ διαβάζουμε...

...Βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ύπαρξη δυνατότητας ελεύθερης έκφρασης για την καθεμία και τον καθένα, έκφρασης ανεμπόδιστης από οποιονδήποτε περιορισμό, φραγμό ή αναστολή, κάθε άποψης, θέσης ή γνώμης, άσχετα από την υποκειμενική ή αντικειμενική ακρότητα που θα την χαρακτηρίζει, με μόνη υποχρέωση τον σεβασμό στα δικαιώματα των μελών, φίλων και επισκεπτριών-ών της κοινότητάς μας....

Ορφέας:
    Σχετικά με τις παραπάνω απόψεις, ας θυμόμαστε πάντα τα λόγια του Βολτέρου, "μπορεί να μην συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να τα λες ελεύθερα".

Είναι πράγματι ένα μεγάλο ζήτημα η διαφορετική προσέγγιση και η διαφορετικότητα γενικά που χαρακτηρίζει κάποιους συνανθρώπους μας, σε σχέση με τις κοινά αποδεκτές κατεστημένες αντιλήψεις και συμπεριφορές. Τα τελευταία χρόνια οι πολιτισμένες κοινωνίες προωθούν την αλλαγή οπτικής της διαφορετικότητας, καθιστώντας ανεκτικότερες τις παραδοσιακές κατεστημένες νοοτροπίες. Η ανοχή όμως που καλλιεργείται απέναντι στην διαφορετικότητα, είναι το ίδιο απαράδεκτη με την αντίδραση απέναντι στο διαφορετικό. Η ανοχή στην διαφορετικότητα, είναι η υποκριτική στάση η οποία όμως ουσιαστικά περιθωριοποιεί το διαφορετικό το ίδιο όπως και η απόρριψη λόγω αντίδρασης.

Η Α.Μ.Ρ.Α. δεν προάγει την υποκρισία της ανοχής, αλλά αγωνίζεται για μια ουσιαστική στάση απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα, αγωνίζεται για την καθιέρωση της αποδοχής.

Ας γίνει όμως αντιληπτό ότι, η αποδοχή έχει να κάνει με τον άνθρωπο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τον αληθινό αδελφό μας, ανεξάρτητα από το τι πρεσβεύει, προάγει και υποστηρίζει. Η ολοκληρωτική αποδοχή όμως της διαφορετικότητας του συνανθρώπου μας, δεν συνεπάγεται αυτόματα και τον ενστερνισμό των όσων προάγει, ούτε φυσικά καθίσταται άλοθι για την μη άσκηση κριτικής στα όσα υποστηρίζει.

Η φιλαλληλία και η φιλοξενία που είχαν φτάσει σε ζηλευτά ύψη και είχαν επιφέρει τον εξευγενισμό των ανθρώπων της κλασσικής αρχαιοελληνικής πολιτείας, ήρθε και ανέτρεψε το μισαλλόδοξο δόγμα, γεννώντας την ξενοφοβία, την αντιπαλότητα και αντίδραση στην διαφορετικότητα, την μισαλοδοξία του τυφλού και απάνθρωπου δογματισμού και το τραγελαφικό είναι, ότι το έπραξε στο όνομα του "αγαπάτε αλλήλους"!!!!

Frater Immortal:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Νοεμβρίου 05, 2008, 19:44:51 ---Αγαπητέ Frater Immortal

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.  Τα βλέπω όμως άσχετα (για να μην πω αντίθετα) με τον υγιή εσωτερισμό.  Κατά τη γνώμη μου ο υγιής εσωτερισμός αποσκοπεί στην ανύψωση της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου και είναι σύμφωνος με τους φυσικούς νόμους.

Αυτά που γράφεις ίσως πράγματι αναζωογονούνε το σώμα και επιμηκύνουνε τη ζωή.  Με πιο τρόπο όμως συμβάλουνε στην ανύψωση του πνεύματος?  Με την παράταση της ζωής?  Κι αυτό είναι άσχετο.  Διότι και ένας δολοφόνος αν του παρατείνουμε τη ζωή, θα έχει την ευκαιρία να προξενήσει περισσότερο κακό στην ανθρωπότητα.

Όσο για τους φυσικούς νόμους?  Εγώ είμαι υπέρ της υγιεινής διατροφής και γυμναστικής.  Πιστεύω ότι αυτά είναι σύμφωνα με τη φύση.  Το να πίνω όμως αντρικό σπέρμα και αίμα από έμμηνο ρύση?  Γιατί δεν αναφέρεις και το αίμα από σφαγμένο βρέφος?  Από ότι ξέρω αυτό έχει την υψηλότερη ενέργεια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν θα απαντήσω στα άλλα που γράφεις αγαπητέ αδελφέ και φίλε, αλλά πιστεύω η παράταση της ζωής, μας κάνει να γίνουμε σοφότεροι μαζεύοντας εμπειρίες, και φυσικά αν ασχολούμαστε με την ανέλιξη μας έχουμε την δυνατότητα να ανελιχτούμε και ίσως καταφέρουμε να δομήσουμε ένα Σώμα Φωτός και να υπερβούμε τον θάνατο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση