Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού
Βιώνω Vs Μαθαίνω
Avaris:
Βίωση
Συνειδητοποίηση
(Υπερ)αισθαντικότητα Πραγμάτωση
Avaris:
Βίωση
Συνειδητοποίηση
Σόκ Εμπέδωση
Avaris:
Βίωση
Συνειδητοποίηση
Σοκ Εμπέδωση
Τελετουργικά
Δρώμενα (Υπερ)αισθαντικότητα Μύηση
Trithemius:
--- Παράθεση από: Avaris στις Μαΐου 07, 2007, 15:10:16 ---Πολύς κόσμος είναι Εγκυκλοπαιδιστές. Μπορεί να στέκονται ώρες και να λένε απίστευτες λεπτομέρειες απο πράγματα που έχουν διαβάσει.
Και όντως.....το Διάβασμα και οι Ακροάσεις, μπορούν να μας προσφέρουν πληθώρα γνώσεων....
Μπορούν όμως να μας προσφέρουν "Την Γνώση"?
Τι είναι "Βίωση" άραγε?
Και ποιά η διαφορά του απο το "Μαθαίνω"?
Που τελειώνει το "Μανθάνω" και που αρχίζει το "Βιώνω"?
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην ουσία το "βιώνω" αποτελεί υλοποίηση του "μαθαίνω". Δεν θεωρώ πως κάποτε το "μαθαίνω" μας εγκαταλείπει. Μια ζωή μαθητές θα είμαστε. Η διαφορά που προκύπτει από την έμπρακτη πλέον απόδοση της μάθησης λέγεται βίωμα.
Και ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ...
LordPayens:
Σήμερα καθάριζα την πίπα μου και όπως έξυνα το εσωτερικό της μ'έναν σουγιά εκ δεξιών προς τ'αριστερά, έδειξα υπερβολικό ζήλο κι έκοψα το χέρι μου. Από εδώ και πέρα λοιπόν θα ξύνω την πίπα μου από τ'αριστερά προς τα δεξιά και θα βάζω την δύναμη που αναλογεί για την επίτευξη του έργου, χωρίς να κάνω υπερπροσπάθεια. Πρώτον διότι δεν βιάζομαι πια και δεύτερον γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει(ή κόβει το χέρι του).
Φυσικά όλα αυτά θα μπορούσα να τα είχα σκεφτεί από πριν και να μην πληγωθώ, αλλά για τον λόγο ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την φύση του, πρώτα έπαθα και μετά έμαθα.
Φιλικά,
LordPayens
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση