'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Ελευθεροτεκτονισμός
Μυήσεις - Τελετές
Ορφέας:
--- Παράθεση από: truth στις Οκτωβρίου 26, 2008, 10:57:51 ---Καλημερα .Ζιον και εγω τις ιδιες ερωτησεις εχω καθως και εγω θα μυηθω σε ενα ταγμα μη μικτο ομως.Καλυτερα να μην μυηθεις σε μικτο ταγμα
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να ειπεισέρχομαι στις επιλογές σου τις οποίες σέβομαι, επειδή όμως μετέχω σε μικτό τεκτονικό τάγμα, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας το σκεπτικό που σε οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το αμιγές είναι καλύτερο; Μην εκλάβεις την θέση μου ως επιθετική, καθότι, μπορεί να έχεις εσύ δίκαιο όταν υποστηρίζεις πως είναι καλύτερα να μυηθείς σε αμιγές και όχι σε μικτό, μπορεί όμως και όχι.
Rose:
--- Παράθεση από: truth στις Οκτωβρίου 26, 2008, 10:57:51 ---εγω θα μυηθω σε ενα ταγμα μη μικτο ομως.Καλυτερα να μην μυηθεις σε μικτο ταγμα
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ Truth,
καλωσόρισες στην αδελφότητά μας. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς το αν είναι καλύτερα να μυηθεί και να συμμετέχει κάποιος στον Αμιγές Τεκτονισμό αντί στο Μικτό...
Ιδεολογίες, όπως ο Αμιγές Τεκτονισμός και το 'Αγιο 'Ορος που προσβάλλουν την θηλυκή ενέργεια, προσβάλλουν την Ισότητα των δύο φύλων, και επομένως τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Ανθρωπισμό... δεν είναι χώροι φωτός, αλλά χώροι ανισόρροπης ανάπτυξης, και δυσαρμονίας...
Κανονικά ο Μικτός Τεκτονισμός δεν θα πρέπει να αναγνωρίζει τον Αμιγές, μια και δίχως την παρουσία της Ισότητας των δύο φύλων, δίχως την εναρμόνιση της Αρσενικής και της Θηλυκής Αρχής δεν μπορεί να τελεστεί το Αλχημιστικό Μυστήριο της Μεταστοιχείωσης και επομένως της Πνευματικής Φωτίσεως κάθε ανθρώπου.
Οι κοινωνίες της Δύσης έχουν πάψει να είναι "Κοινωνίες των Αρσενικών", και επομένως μυητικοί χώροι που προσβάλλουν την Γυναίκα, είναι οπισθοδρομικοί και καταστροφικοί για την πολιτιστική και πνευματική μας εξέλιξη.
'Αλλωστε αυτό που κραυγάζει ο Αμιγές Τεκτονισμός είναι "Ουζέ - Ουζέ - Ουζέ" το οποίο σημαίνει "Ισχύς - Ισχύς - Ισχύς", σε αντιδιαστολή με το "Ελευθερία - Ισότης - Αδελφότης" του Μικτού Τεκτονισμού.
Δια της Ισχύος λοιπόν, η Αρσενική Δύναμη μέσω της Αλαζονικής της Βασιλείας, έχει φέρει την Ανθρωπότητα σε ένα καταστροφικό αδιέξοδο, που όλοι μας γίναμε μάρτυρες τα τελευταία 2000 χρόνια...
Αρκετά... υπέφερε ο άνθρωπος, αρκετά υπέφερε η Ανθρωπότητα από την Κυριαρχία του Αρσενικού...
'Ηρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και στην Αρμονία μέσα μας, στην Αρμονία του Ερμαφρόδιτου...
για να Σωθεί... και ο Εσωτερικός αλλά και ο Εξωτερικός μας Κόσμος...
truth:
καλημερα απο οτι γνωριζω το συγκεκριμενο ταγμα που σας λεω εχει και γυναικειο .Δευτερον απο οτι εχω ακουσει ο παραδοσιακος τεκτονισμος δεν ειναι μικτος.Αλλη η ενεργεια του αρσενικου και αλλη του θηλυκου.Γωστοι μου τεκτονες μου εχου πει πως το μικτο ειναι και λιγο επικυνδυνο.
Ορφέας:
--- Παράθεση από: truth στις Οκτωβρίου 28, 2008, 10:49:05 ---καλημερα απο οτι γνωριζω το συγκεκριμενο ταγμα που σας λεω εχει και γυναικειο .Δευτερον απο οτι εχω ακουσει ο παραδοσιακος τεκτονισμος δεν ειναι μικτος.Αλλη η ενεργεια του αρσενικου και αλλη του θηλυκου.Γωστοι μου τεκτονες μου εχου πει πως το μικτο ειναι και λιγο επικυνδυνο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Τεκτονισμός ήρθε ως απλοποίηση του Αλχημιστικού Ροδοσταυρισμού και ο Ροδοσταυρισμός ΔΕΝ απέκλειε τις γυναίκες από τα εσωτερικά μυστήρια. (Άλλωστε πως θα μπορούσε, την στιγμή που επιζητεί την ένωση αρσενικού - θηλυκού στην ολοκληρωμένη ενότητα "Ερμαφρόδιτο;")
Η Αλχημεία που είναι ένα από τα βασικά θεμέλια κάθε σοβαρής έκφρασης του Δυτικού Εσωτερισμού, έχει την αφετηρία της στον Ζώσιμο τον Πανωπολίτη και στην Ελληνιστικής παιδείας Μαρία την προφήτισα, γνωστή και ως Μαρία η Εβραία. Απορώ σε πια σοβαρή παράδοση αναφέρονται οι κ.κ. του αμιγούς τεκτονισμού. Μήπως στην παράδοση ότι τα κοινοβούλια και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι μέχρι πρόσφατα ήταν αποκλειστικά προνόμιο των ανδρών; Μια τέτοια στρεβλή παράδοση αλήθεια, οφείλουμε να διαιωνίζουμε; Μήπως κακώς έχουμε Γυναίκες στα κοινοβούλια "αδελφοί κανονικοί", υποτίθεται, "τέκτονες"; Μήπως και κάθε τέτοια παράδοση - όπως την "παράδοση" να καταστρέφουν την Αθήνα οι "χούλιγκαν" σε κάθε αγώνα των αιωνίων αντιπάλων - οφείλουμε να την τηρούμε ευλαβικά και να την διαιωνίζουμε;
Κι άντε οι πορωμένοι μαθουσάλες της προ-προηγούμενης γενιάς που κρατάν τα ηνία του αμιγούς τεκτονισμού, έμειναν κολημμένοι - αδυνατώντες να αλλάξουν - σε τέτοιες μεσαιωνικές νοοτροπίες, όμως να παραμένουν και οι σημερινοί νέοι; Δικαιολογούνται άραγε να επαναλαμβάνουν τέτοιες ακοινώνητες και απάνθρωπες νοοτροπίες; Δικαιολογούνται να παπαγαλίζουν απρονοησίες που έρχονται σε ολοκληρωτική αντίθεση με τις στοιχειώδεις αρχές του εσωτερισμού;
Θα περιμένουμε όμως τον φίληο truth να αποκτήσει την εμπειρία πρώτα της συμμετοχής σε αμιγή Στοά και στη συνέχεια θα αναμένουμε γνώμες, εντυπώσεις και απόψεις.
Υ.Γ.: Λέγεται ότι, το μεγάλο ποσοστό των Άγγλων που αρέσκονται να ενδύονται με εσώρουχα του άλλου φύλου και να παρεκλίνουν σωρηδόν ως προς τον προσδιορισμό φύλου, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παιδεία τους των ΑΜΙΓΩΝ κολεγίων....
truth:
παντως Ορφεα δεν νομιζω σημερα να μην υπαρχει ελευθερια και σε υπερβολικο βαθμο θαλεγα.Το να κρατηθει και καμμια παραδοση δεν ςιναι κακο.Αντιθετως κανει και καλο
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση