'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Ελευθεροτεκτονισμός
Μυήσεις - Τελετές
Ορφέας:
--- Παράθεση από: truth στις Οκτωβρίου 28, 2008, 14:48:41 ---παντως Ορφεα δεν νομιζω σημερα να μην υπαρχει ελευθερια και σε υπερβολικο βαθμο θαλεγα.Το να κρατηθει και καμμια παραδοση δεν ςιναι κακο.Αντιθετως κανει και καλο
--- Τέλος παράθεσης ---
....κι όταν δύο παραδόσεις είναι αντιμαχόμενες και αντικρουόμενες μεταξύ τους τί γίνεται;
Να κρατήσουμε τις αρχαιοελληνικές αλτρουιστικές πανθεϊστικές παραδόσεις που είναι και οι πραγματικές προγονικές μας παραδόσεις ή να κρατήσουμε τις ξενόφερτες μιας άλλης και μάλλιστα μισαλλόδοξης φυλής ιουδαιοχριστιανικές;
truth:
Eσυ το πας αλλου.Καπου διαβασα την rose να γραφει πως ανηκε σε καποιο ταγμα.Αρα τωρα εχει αλλαξει αποψεις ,εχει ξεφυγει απο τον τεκτονισμο.Το φορουμ σας ομως μιλαει για ροδοσταυρικη αδελφοτητα και οχι για αρχαιοελληνικη.Μηπως μας μπερδεψατε λιγο?
Ορφέας:
--- Παράθεση από: truth στις Οκτωβρίου 28, 2008, 15:11:54 ---Eσυ το πας αλλου.Καπου διαβασα την rose να γραφει πως ανηκε σε καποιο ταγμα.Αρα τωρα εχει αλλαξει αποψεις ,εχει ξεφυγει απο τον τεκτονισμο.Το φορουμ σας ομως μιλαει για ροδοσταυρικη αδελφοτητα και οχι για αρχαιοελληνικη.Μηπως μας μπερδεψατε λιγο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ας μην μπερδευόμαστε.... Έχουμε αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό το τι είναι Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός και ποια η σχέση του με τον αρχαιοελληνικό εσωτερισμό. Προφανέστατα ΔΕΝ είναι ο Ροδοσταυρισμός, με οποιαδήποτε οπτική και αν ειδωθεί, χριστιανογεννές ή/και χριστοκεντρικός εσωτερικός χριστιανισμός, ούτε βέβαια Αιγυπτιώτικο Σεχταριστικό Αποκύημα.... Για τον κάθε συνετό και καλοπροαίρετο αναζητητή, η αλήθεια βρίσκεται στον δρόμο της έρευνας και αναζήτησής της και αν εργάζεται με επιμέλεια δεν κινδυνεύει να μπερδευτεί....
Rose:
--- Παράθεση από: truth στις Οκτωβρίου 28, 2008, 10:49:05 ---Αλλη η ενεργεια του αρσενικου και αλλη του θηλυκου.Γωστοι μου τεκτονες μου εχου πει πως το μικτο ειναι και λιγο επικυνδυνο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ Truth,
καλό είναι να μην δεχόμαστε τις απόψεις των άλλων χωρίς να κατανοούμε το γιατί...
Είναι αλήθεια, πως ο Τεκτονισμός φέρει στοιχεία αρσενικής ενέργειας... παρά θηλυκής... μια και σχεδιάστηκε, ερμηνεύτηκε και εξασκήθηκε αποκλειστικά από 'Αντρες... αλλά όπως αναφέραμε η ανισσόροπη πνευματική ανάπτυξη είναι επιβλαβής...
Ο Μικτός Τεκτονισμός αποτελεί εξέλιξη του Αμιγούς Τεκτονισμού, όπως εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι οι Γυναίκες έχουν αποκτήσει δικαιώματα σε μία Αντροκρατούμενη κοινωνία.
Μήπως τελικά σεβόμενοι την "Παράδοση", υπηρετούμε την οπισθοδρόμηση, και τελικώς εξυπηρετούμε άλλες κρύφιες σκοπιμότητες, όπως πχ. μία προώθηση της Φαλοκρατίας?
Δηλαδή, θα έπρεπε κανονικά η κοινωνία μας, ή η πόλη μας, να χωρίζεται σε γυναικείους και αντρικούς κοιτώνες... και να φοράμε και φερετζέδες και οτιδήποτε άλλο, που θα εμποδίζει την επαφή ανάμεσα στα δύο φύλα...?
Και σε τελική ανάλυση, ποια Παράδοση θέλουμε να υπηρετούμε? Την σκοταδιστική Παράδοση του Ιουδαιοχριστιανισμού ή την Διαφωτιστική Παράδοση του Αρχαιοελληνισμού...
Μία Αυθεντική Μυητική σχολή, στοχεύει στην Πολιτισμική και Πνευματική Εξέλιξη, δεν εναντιώνεται στα Ανθρώπινα Δικαίωματα, ούτε προσβάλλει θέματα Ισότητας...
etidorhpa:
Κυριακη βραδυ..
Εφυγα οδικως,απο την στηλη του Βορρα...Το σκοταδι πυκνο......
Η φωνη ακομα αντηχουσε στο μυαλο μου..σαν να με ρωτουσε και να με προετρεπε ταυτοχρονα..
"εισαι διατεθειμενος να φτασεις μεχρι το τελος?"
Σκοταδι και Βροχη ...ετσι ειναι συνηθως ο Βορρας...
.........τα χιλιομετρα μετρουσαν αναποδα,μεχρι να φτασω το 0....
.........η φωνη με ρωτουσε...με μια γαληνια,υπνωτιστικη ομορφια,ξεστομιζε τις πιο σκληρες λεξεις:
"εισαι διατεθειμενος να φτασεις μεχρι το τελος?"..
Επρεπε να προσεξω..οι στροφες αποτομες..η βροχη "σκεπαζε" την μουσικη...
η νυχτα ηταν ακομα μπροστα μου...700...600..500..μετρα..χιλιομετρα..στροφες..
καποιοι αλλοι περναγαν διπλα μου με τρομερες ταχυτητες..αραγε ακουγαν και αυτοι την ιδια φωνη?
............προλαβαιναν να την ακουσουν?
Τα ματια μου ηταν στον δρομο,αλλα το μυαλο μου εφερνε συνεχεια την ερωτηση:
"εισαι διατεθειμενος να φτασεις μεχρι το τελος?"
ακουγεται τρομακτικο,σκεφτηκα..απειλητικο...Ποιο θα ειναι το τελος? Γιατι με ρωτας?
Η Φωνη,σαν σημα ραδιοφωνου,ενισχυμενη,αρχισε να πολλαπλασιαζεται..την ενοιωσα να βγαινει απ'το μυαλο μου και να γεμιζει το εσωτερικο του αυτοκινητου...Η ενταση τεραστια..Η φωνη παραμορφωμενη,διαπερνουσε καθε σημειο του κορμιου μου ..τα αυτια μου πονουσαν..τα χερια μου αρχισαν να σφιγγουν ιδρωμενα το τιμονι..
..τα ματια μου εκλειναν απο τον μορφασμο του πονου....δεν αντεχα αλλο..επρεπε να το σταματησω..
..εκανα στην ακρη του δρομου και βγηκα στην βροχη..
..καθισα μπροστα απο το αυτοκινητο,κρατωντας το κεφαλι μου...
Το νερο της βροχης, επεφτε επανω μου καυτο...Φευγοντας επαιρνε μαζι του οτι κοματια περισσευαν...
Θυμηθηκα ενα φιλο,που μου ειχε πει οτι ο Ποσειδωνας με "στοιχειωνει"...Ευχη και καταρα..
η φωνη....Η φωνη?
Δεν την ακουγα πια...Η βροχη ηταν ο μονος θορυβος..
Τι να συμβαινει σκεφτηκα? τελειωσε?
Πως σταματησε να ακουγεται η ερωτηση?
ειχε χαθει η φωνη?
Η η ερωτηση?
Στη σκεψη πως μπορει πραγματικα να ειχε χαθει η ερωτηση,τρομαξα...ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ?
Μηπως γιατι κατι μεσα μου ελεγε πως μαλλον θα ηθελα να φτασω ως το τελος,οσο τρομακτικο και αν ακουγεται αυτο....αλλα...... ειχε σταματησει για αυτο??
Τοτε το συνειδητοποιησα...εκει.....σαν αστραπη μεσα στο σκοταδι..
.............οτι..
ετσι και αλλοιως θα προσπαθησω να φτασω ως το τελος..
.............ομως......
εχω ηδη ξεκινησει...μεσα στη βροχη..τις στροφες.....
....μεσα στο σκοταδι της Εθνικης......
....ειμαι ηδη στο δρομο....
και.........με φωτα πορειας..... τα δικα μου...
ελπιζω να εχω φτασει ως την αυγη,μουσκεμα ως το κοκκαλο...σπονδη στον Ποσειδωνα...
+n-
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση