'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Ελευθεροτεκτονισμός
Μυήσεις - Τελετές
Zion:
Κατ' αρχάς να χαιρετίσω αδελφικά όλους τους συμμετέχοντες του Φόρουμ.
Σύντομα πρόκειται να μυηθώ σε Μικτό Τεκτονικό Τάγμα. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα όσον αφορά την Μύηση σαν τελετή και αν πρέπει να προσέξω κάτι.
Θα με ενδιέφερε ακόμη και αν ξέραμε επ'ακριβώς όλο το τυπικό, κυρίως για λόγους κατανόησης εκ των προτέρων όλων των βημάτων.
Τί πρέπει να προσέξω?
Τί γίνεται με τον σκοτεινό θάλαμό?
Τί παίζει με τις σωστές απαντήσεις?
Διαθήκη κάνουμε και τί πρέπει να γράψουμε εκεί?
Να διευκρινήσω ότι το Τάγμα είναι Σκωτικού Τύπου...
Επίσης να σας ενημερώσω ότι το μοναδικό στα ελληνικά τυπικό που έχω μελετήσει είναι από το βιβλίο του Leo Taxil - Τα Μυστήρια των Μασόνων. Αν γνωρίζετε όσον αφορά τον βαθμό του μαθητή, ανταποκρίνεται ο συγγραφέας στην πραγματικότητα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους εσάς που θα με βοηθήσετε έτσι ώστε να προχωρήσω πιο ασφαλής στην οικοδόμηση του εσωτερικού Ναού μου, έχοντας πάντα στο μυαλό μου την εσωτερική γαλήνη και την άνθιση του εσωτερικού μου Ρόδου.
Zion
Οσον αφορά το nickname μου, μην βιαστείτε να με κατακρίνετε, απλά το "κουβαλάω" από πιτσιρικάς όντας μεγάλος οπαδός της Reggae μουσικής και του Bob Marley ειδικώς. Παρμένο από το γνωστό άσμα "Iron, Lion, Zion".
Rose:
Αγαπητέ Zion,
καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας παρέα. Είναι πολύ ενδιαφέρον οι ερωτήσεις σου, αλλά νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να μην σου απαντηθούν τώρα, αλλά να σχολιαστούν μετά την μύησή σου. Επίσης πολλές από τις ερωτήσεις σου, αφορούν τυπικά του Τεκτονισμού, και γι΄ αυτό θα ήταν καλύτερο, να αναλυθούν μόνο μεταξύ Τεκτόνων.
Η Τεκτονική μύηση έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει την Ανθρώπινη Συνείδηση, έτσι ώστε να προβληματιστεί, για θέματα πέραν των φυσικών φαινομένων, και να επιστήσει την προσοχή του ανθρώπου, να ασχοληθεί σοβαρά, με την προσωπική του αφύπνιση αλλά και με την προσφορά του προς την ανθρωπότητα.
Η Διαθήκη, είναι η κατάθεση που κάνει ο μυούμενος ως προς το τι προσδοκά να πετύχει δια του Τεκτονισμού, ή ξεκινώντας το εσωτερικό του ταξίδι. 'Οσον αφορά για τις σωστές απαντήσεις, νομίζω πως το μόνο που χρειάζεται είναι να καταθέσει ο μυούμενος ειλικρινά την προσωπική του άποψη, και όχι τι θα ήταν κοινά αποδεκτό, μια και η μύηση έχει ως στόχο την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού του.
Επίσης ο σκοτεινός θάλαμος είναι η Πύλη, μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου, και συμβολίζει την απόφασή μας, να περάσουμε το Κατώφλι, και να ξεκινήσουμε ένα Εσωτερικό Ταξίδι, αναζητώντας τα βάθη του εαυτού μας και του σύμπαντος.
'Οσον αφορά τα σύμβολα της Μύησης και του Ναού, θα συναντήσεις διάφορες ερμηνείες, οι οποίες θα αναλυθούν και θα κατανοηθούν καθ' οδόν...
Σου ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.
Trithemius:
Καλωσορίζω κι εγώ τον φίλο Ζion στην παρέα μας και επιπρόσθετα αναφέρω πως ο Leo Taxil είναι ο πλέον ακατάλληλος για ορθή ενημέρωση γύρω από τα Τεκτονικά ζητήματα, καθώς πρόκειται για άνθρωπο που δρα ενάντια στο τάγμα αυτό και όπως και ο ίδιος δήλωσε, το βιβλίο του ήταν 100% καθοδηγούμενο. Βιβλία περί Τεκτονισμού υπάρχουν άπειρα. Θεωρώ πως μία απλή αναζήτηση θα σου δώσει πολλά αποτελέσματα.
Καλή επιτυχία στην εισδοχή σου και προ πάντων... καλή Φώτιση!
suida:
AΓΑΠΗΤΕ , ΖΙΟΝ....θαθελα να με συγχωρεσεις...να δειξης κατανοηση...στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μου αυτη...
ΣΤΗΝ προκληση της εισδοχης σου... εχω να ΠΩ....
" ΘΑΘΕΛΑ... ΝΑ ΞΕΥΡΗΣ ...Ο,ΤΙ... Η ΜΑΣΟΝΙΑ.... ΕΙΝΑΙ....( καθαρη...δικη μου ΑΠΟΨΗ)...
Σ Ω Μ Α ....
ΩΣ...ΤΕΤΟΙΟ, ΕΧΕΙ ΩΣ Ε Ρ Γ Ο ΤΟΥ....ΤΗΝ Σ Υ Γ Κ Ο Μ Ι Δ Η ....Α Ν Θ Ε Ω Ν ....
ΑΥΤΟ....γιατι, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ...ΕΙΝΑΙ ....ΝΑ Ρ Ι Χ Ν Ε Ι ....ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ....
ΣΤΟΥΣ Δ Ρ Ο Μ Ο Υ Σ .....ΟΠΟΥ ΤΑ Δ Ο Γ Μ Α Τ Α ....ΤΩΝ Θ Ρ Η Σ Κ Ε Ι Ω Ν ......
Π Α Τ Ο Ν Τ Α Σ ....Σ Τ Ε Ρ Ο Υ Ν .... ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.... ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.""
Η Φ Ω Τ Η Σ Η .....ΓΙΑ ΕΜΑΣ... ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.....ΚΑΙ Π Α Λ Η Σ ....
ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ....ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ....
truth:
Καλημερα .Ζιον και εγω τις ιδιες ερωτησεις εχω καθως και εγω θα μυηθω σε ενα ταγμα μη μικτο ομως.Καλυτερα να μην μυηθεις σε μικτο ταγμα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση