'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Ελευθεροτεκτονισμός
Τι είναι η Μασονία?
Rose:
--- Παράθεση από: suida στις Σεπτεμβρίου 22, 2008, 23:01:24 --- ΤΟ Σ Υ Ν Ο Λ Ο ΤΩΝ Α Ρ Χ Ι Κ Ω Ν Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ω Ν .....
Β Ρ Ι Σ Κ Ε Τ Α Ι .... ΣΤΟΥΣ Μ Υ Θ Ο Υ Σ ΤΟΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μελετήσουμε την Αρχή, από όπου το Παραμύθι ξεκίνησε...
--- Παράθεση από: suida στις Σεπτεμβρίου 22, 2008, 23:01:24 --- ΕΙΘΕ.... Ο Α Ρ Χ Ε Γ Ω Ν Χ Ρ Ο Ν Ο Σ ....ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ....ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ....
ΣΤΙΣ Ψ Υ Χ Ε Σ ΜΑΣ.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Είθε αδελφέ μου.
Rose:
Ο Ελευθεροτεκτονισμός λοιπόν, βάση των ντοκουμέντων, που παρουσιάσαμε, είναι μία διεθνής κοινότητα διανοουμένων, που ιδρύθηκε στην Αγγλία του 1700, έχοντας ως κύριο στόχο, να πατάξει την θρησκευτική εγκληματικότητα του Χριστιανικού Δόγματος, και να ελευθερώσει τις Συνειδήσεις των Ανθρώπων, παρέχοντας ένα «εργαστήρι» Εσωτερικής Αλχημείας.
Παρότι ο κύριος στόχος του Ελευθεροτεκτονισμού, ήταν και είναι να προάγει την Συνειδησιακή Ελευθερία και την Χρηστότητα, δια του Θείου πυρός της Γνώσης, να αφυπνίζει μέσα στις ψυχές και στις κοινωνίες των Ανθρώπων, με ποικίλους τρόπους, τα Ανθρώπινα Δικαιώματά μας, επαναστατώντας σε καθεστώτα ολοκληρωτισμού, φασισμού, και δουλικότητας, προωθώντας το αρχαίο «Ολυμπιακό Πνεύμα» της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφότητας, ο σημερινός ‘Ελληνας Τέκτων αποφεύγει να δηλώσει την Τεκτονική του Ιδιότητα, για την οποία κανονικά θα έπρεπε να νιώθει πολύ περήφανος.
Ο λόγος είναι διπλός. Από την μια δέχεται την «λαϊκή» κατακραυγή, λόγω της «άθλιας» εκκλησιαστικής προπαγάνδας, περί παγκοσμιοποίησης, και από την άλλη, βιώνει μία «σφοδρή» απογοήτευση, από την εξάσκηση του ίδιου του Ελευθεροτεκτονισμού σήμερα.
Η σημερινή Ελεύθερη και Χρηστοήθη Συνείδηση που εισέρχεται στους κόλπους του σημερινού Ελευθεροτεκτονισμού, νιώθει κυριολεκτικά προδομένη, και εξαπατημένη.
Το διαφημιστικό της Παράδοσης του Ελευθεροτεκτονισμού, καθώς και των Μεγάλων Διανοιών και των Θεόπνευστων Έργων τους, που καλλιεργήθηκαν στους κόλπους του Τεκτ.’. Εργαστηρίου, δεν συμβαδίζει με την «Τεκτονική» πραγματικότητα που βιώνει στην Στ.’. του.
Σίγουρα δεν έχουν «προδώσει» όλες οι Στοές ή όλα τα Τεκτ.΄. Τάγματα την «Τεκτονική Ιδέα»…
Σίγουρα υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, ομάδες Ενάρετων Διανοιών, που κυριολεκτικά «εργάζονται», και συμβάλλουν δραστικά στον Διαφωτισμό, στην Απελευθέρωση και στην Εξέλιξη, της Ανθρωπότητας.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά παράπονα, ενάρετων ανθρώπων, που συμμετέχουν στο Τεκτ.΄. ‘Εργο, που εξαιτίας της υπόσχεσής τους «Το πρώτον του Τέκτονος καθήκον, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΗ», αποσιωπούν, πολλά «έκτροπα» που έχουν βιώσει στις Στοές τους.
‘Εκτροπα όπως τα παρακάτω, που βίωσα και εγώ με την σειρά μου στο προηγούμενο Τάγμα που συμμετείχα: Είδα...
1. Να καταλύεται η Δημοκρατία των Στ.΄., από τον Μεγάλο Διδ.’., που με πραξικόπημα, διέλυσε δύο Στ.’., και σύνθεσε μία νέα, θέτοντας ως Σεβ.’., τον Αντιπρόσωπό του.1
2. Τα Συμβούλια των Στ.΄. να είναι αποτέλεσμα διορισμού, από τον υπεύθυνο της Στ.΄. και όχι αποτέλεσμα δημοψηφίσματος των μελών, όπως προβλέπει, το "δημοκρατικών αρχών" σύνταγμα του Τεκτονισμού.1
3. Να χρησιμοποιείται η Στ.΄., για ταντρικές τελετές – σεξουαλικής μαγείας, και να αποκαλύπτονται τα όργια, υψηλόβαθμων αδ.’., υπευθύνων της Στ.΄., μπροστά σε όλους μας, εξαιτίας της προσωπικής διένεξης των δύο ζευγαριών.1
4. Να δίνεται το «ελεονομείο» του Τάγματος, για να χτιστεί Εκκλησία στην Αλβανία.1
5. Η πρώτη του Τέκτονος ασχολία να είναι η ακατάπαυστη ρουφιανιά, το κουτσομπολιό, οι συκοφαντίες, και ο ευτελισμός προσωπικοτήτων.1
6. Να μην εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες ο ‘Υπατος, ο οποίος είχε γίνει ισόβιος. Σύμφωνα με το Τεκτονικό σύνταγμα, ο 'Υπατος ενός Τεκτ.'. Τάγματος, δεν μπορεί να παραμείνει στην θέση του, πάνω από 9 χρόνια.1
7. Να «ψαρεύονται» πελάτες, από τον υπεύθυνο της Στ.΄., στον οποίο, αρκετοί νεοεισερχόμενοι «μαθητές», κατέληξαν να πληρώσουν, παρανόμως, μερικές χιλιάδες ευρώ ως «μύητρα για Ρέικι».1
8. Να μην ενθαρρύνεται ο ελεύθερος διάλογος ή η ελεύθερη έρευνα, προωθώντας τακτικές «αυτά δεν είναι Τεκτονικά», «δεν είναι του βαθμού σου», ή «αν συνεχίσεις έτσι δεν θα πάρεις βαθμό».1
Είναι προφανές πως ένα τέτοιο περιβάλλον προδίδει καταφάνερα την «Τεκτονική Ιδέα», και αποτελεί έναν χώρο διαστροφής, και διασυρμού κάθε Ενάρετης και Χρηστοήθους Ατομικότητας, που εμπνευσμένη από τα φωτισμένα κείμενα και έργα των Ελευθεροτεκτόνων, θα έβρισκε τον δρόμο της εκεί…
Αίσχος και ΝΤΡΟΠΗ! αποτελούν αυτά τα γεγονότα για όλους τους «Αυθεντικούς» Τέκτονες, που γινόμαστε μάρτυρες στον ευτελισμό και τον διασυρμό, του Ελευθεροτεκτονισμού, μέσω του οποίου, εργάστηκαν και αγωνίστηκαν τόσοι Ηρωϊκοί χαρακτήρες, και κοινωνικοί επαναστάτες, καθώς και τόσοι διανοούμενοι και ευεργέτες είτε στην κοινωνία μας, είτε παγκοσμίως.
‘Ηρθε ο Καιρός, να κατανοήσουμε εμείς οι ελάχιστοι εναπομείναντες «Αυθεντικοί» Εσωτεριστές, πως μας τα είπαν λάθος…
Το πρώτο του Τέκτονος Καθήκον δεν είναι η αποσιώπηση των γεγονότων, που διαδραματίζονται στις Τεκτ.΄. Στ.’., παρασύροντάς μας όλους να γίνουμε συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι σε απάτες, αλλά η Καταγγελία, όλων των έκτροπων στον Τεκτ.΄. χώρο, έναν πολύ σημαντικό χώρο, που έχουμε Καθήκον να κρατήσουμε Καθαρό, μια και εκεί εργάζεται, η Συνείδησή μας, η Ψυχή μας, πάνω σε αρχές Ελευθερίας και Αρετής, του εαυτού και της κοινωνίας μας.
Υ.Γ. 'Οταν ένα Τεκτ.'. τάγμα παραβαίνει άρθρα του Τεκτ.΄. Συντάγματος δεν αναγνωρίζεται ως Τεκτονικό, και συνταγματικά τουλάχιστον το τάγμα "Δελφοί" δεν μπορεί να "αναγνωρισθεί" ή να θεωρηθεί Τεκτονικό. Τα Τεκτ.'. τάγματα δεν μπορούν να είναι ούτε "διά βίου" Δικτακτορίες, ούτε "ισόβιες" Βασιλείες, και προπαντός να παρανομούν, απέναντι στους νόμους του Κράτους. Δεν μπορεί να είναι προαγωγοί Φασισμού και Ολοκληρωτισμού, και να δρουν ενάντια στην Δημοκρατία.
Είναι πραγματικά ξεφτίλα, να συναντάμε αντιδημοκρατικά Τεκτ.'. Τάγματα, στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τα οποία διαφημίζονται ως "χώροι" Διαφωτισμού.
Rose:
Η Δικτακτορία, ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός, ο εξουσιασμός, η κυριαρχικότητα, είναι γεννήματα της Ανθρώπινης Ανασφάλειας, η οποία είναι συνέπεια της Ανθρώπινης 'Αγνοιας.
Απεναντίας, οι Δημοκρατικές αντιλήψεις, προάγονται από ανθρώπους, με αυτοπεποίθηση, η οποία είναι συνέπεια της Γνώσης και της Κατανόησης.
Η άγνοια και η αδυναμία δημιουργεί "Φασίστες"... ενώ η Γνώση θεραπεύει την αδυναμία και προάγει τον Ανθρωπισμό.
Trithemius:
Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω πως όλες αυτές οι αρρωστημένα κυριαρχικές τάσεις δεν είναι πάντα γεννήματα της ανασφάλειάς μας αλλά και αυτοφυείς "ροπές". Πάντως, αν και δεν έχω γνωρίσει το σύστημα του Τεκτονισμού από τόσο κοντά όσο εσύ αδελφή Rose, πάραυτα θεωρώ πως το σύστημα έχει αποτέλεσμα και δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένο επειδή στους κόλπους των στοών ενοικούν "αμαρτωλά" μέλη...
Για άλλη μία φορά ο παράγοντας που ονομάζεται "εσωτερική παρόρμηση" παίζει καθοριστικό ρόλο γιατί υπάρχουν Τέκτονες που έγιναν μέλη των στοών από καθαρά εξελικτική (πνευματικά) ανάγκη και προόδευσαν αλλά υπάρχουν και τέκτονες που εντάχθηκαν σε μία στοά από καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ως αποτέλεσμα την επαύξηση του αρχικού πνευματικού προφίλ: ο καλοπροαίρετος εξελίσσεται ακόμη περισσότερο πνευματικά και ο κακοπροαίρετος καταβυθίζεται ακόμη περισσότερο στην πνευματική αστοχία (= αμαρτία).
Εδώ λοιπόν τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: τελικά ο Τεκτονισμός αποτελεί ένα σύστημα που επαυξάνει κι ενισχύει τις πνευματικές μας καταβολές (από το λίγο καλό/κακό στο πολύ καλό/κακό) ή αποτελεί ένα σύστημα που επιπρόσθετα μπορεί και να κάνει το μέλος να αλλάξει άρδην πνευματική πορεία και από "κάρβουνο" να τον μετεξελίξει σε "χρυσό"; Θεωρώ κι εύχομαι να ισχύει το δεύτερο, καθώς ο Τεκτονισμός θα αποτελεί τότε ένα άριστο σύστημα θεωρητικού εσωτερισμού με έντονες κοινωνικές επιδράσεις.
Κανένας:
Εγώ να προσθέσω, από τη μικρή πείρα που έχω από τον Τεκτονισμό.
1) Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μένουν στον Τεκτονισμό διότι έλκοντε από τα αξιώματα που τους απονέμοντε, από τα μετάλια και τις μεγάλες κορδέλες που φοράνε οι αξιωματικοί και ίσως από τα επίσημα ρούχα που φοράνε στις συναντήσεις τους.
2) Έχω θαυμάσει άτομα για τις γνώσεις τους σχετικά με αρχαία Ελλάδα, αποσυμβολισμό κτλ. Αυτοί είναι ελάχιστοι.
3) 'Εχω απορήσει με άλλους. Είναι παλιά μέλη και απλά "δε μου γεμίζουν το μάτι" για εσωτεριστές. Αναρωτιέμαι πόσο εξελίχθηκαν μέσω του Τεκτονισμού.
4) Οι γνώσεις μου στον εσωτερισμό και ειδικότερα στον αποσυμβολισμό είναι περιορισμένες. Ακόμα κι έτσι όμως, εντόπισα περιπτώσεις όπου υψηλόβαθμοι προσπάθησαν να μου μεταδώσουνε "εσωτερική γνώση", η οποία είναι αντίθετη στην κοινή λογική, άρα και εσφαλμένη. Για να είμαι και απόλυτα σίγουρος, διασταύρωσα τα επιχειρήματά τους. Τα εξέθεσα σε άλλους αξιωματικούς της ίδιας Στοάς, οι οποίοι (εν αγνοία τους) διαφώνησαν με τους αδελφούς τους.
5) Είδα Τέκτονες να είναι αντίθετοι σε διδασκαλίες Καμπάλα, να θυμόνουνε στο άκουσμά της. Να λένε ότι ο Τεκτονισμός δεν έχει καμία σχέση με την Καμπάλα. Κι εγώ ο απλός μαθητής σκέφτομαι: α) Η Καμπάλα έχει άμεση σχέση με την αστρολογία. β) Ο Τεκτονικός Ναός είναι γεμάτος από τα αστρολογικά σύμβολά. γ) Πώς είναι δυνατό η Καμπαλά να μην έχει σχέση με τον Τεκτονισμό?
6) Άρνηση εντόπισα επίσης σε θέματα ψυχολογίας/ψυχανάλυσης. Άλλο μεγάλο εσωτερικό κεφάλαιο.
Από τα (5) και (6), το μόνο που μπορώ να καταλύξω είναι η βαθιά άγνοια που έχουν κάποιοι υψηλόβαθμοι σε τόσο βασικά εσωτερικά θέματα. Έτσι προτιμούνε να κινείται η Στοά σε γνώριμα γι αυτούς θέματα, ώστε να μπορούνε να επιδυκνύουνε σε αυτά τη γνώση και υπεροχή τους. Να διατηρούνε τον έλεγχο και τα αξιώματά τους.