Πνευματική Ακαδημία του Ροδόκηπου των Φιλοσόφων > Φυσικές Επιστήμες
Σωματίδιο "χιγκς", το σωματίδιο του θεού....
Ορφέας:
--- Παράθεση από: etidorhpa στις Σεπτεμβρίου 11, 2008, 20:10:27 ---
--- Παράθεση από: tzamiank στις Σεπτεμβρίου 11, 2008, 18:40:21 ---
, το σύμπαν είναι ένας αφρός από φούσκες που εκτείνονται. Σε καθεμιά απ' αυτές επικρατούν διαφορετικοί φυσικοί νόμοι. Ελάχιστες επιτρέπουν τη δημιουργία πολύπλοκων δομών, όπως οι γαλαξίες και η ζωή. Ολο το ορατό σε μας σύμπαν είναι μια σχετικά μικρή περιοχή σε μια από αυτές τις φούσκες. (Το γαλάζιο είναι κι αυτό εσωτερικό μιας άλλης φούσκας, κ.
Εννοείς ότι ο "αφρός από φούσκες που επεκτείνονται" βρίσκεται μέσα στο δικό μας σύμπαν ή μήπως η κάθε "φούσκα του αφρού" είναι ένα ξεχωριστό, παράλληλο Σύμπαν;
Επίσης, τι είναι αυτό που καθορίζει τους διαφορετικούς φυσικούς νόμους σε κάθε "ξεχωριστή φούσκα - Σύμπαν;" Έχει σχέση με την κοσμολογική σταθερά; Τελικά έχουμε καταλήξει για τον αν υφίσταται ή όχι η κοσμολογική TELIKA TO EROTHMA EINAI.YPARXEI O MEGALOS OROLOGOPOIOS ,YPARXEI ORGANOTIKH ARXH?
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομιζω οτι το πρωτο και το δευτερο,αναλυονται στα προηγουμενα αρθρα..
Τωρα για το αν υπαρχει ο Μεγαλος Ωρολογοποιος,....εεχχμμ..καπου εχω το κινητο του.. ::)
+n-
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν θυμάμαι, σου έχω δώσει το ....κινητό μου; ;D ;D ;D ;D
Τελικά, πολύ φυσικά φτάνει το θέμα στο ερώτημα, αν υπάρχει κάποια νοήμων αρχή για την γενεση του Σύμπαντος.
Ο SERAPIS μας δίνει μια εκδοχή, ότι ο κόσμος είναι μια σκεπτομορφή της θείας ουσίας ή ακόμα ότι ο κόσμος είναι αυτοσυλλογιζόμενος, καθώς το Σύμπαν είναι ο ίδιος ο Νους της θεότητας.
Σε αντίθεση με την ιουδαιοχριστιανική πίστη, που παρουσιάζει την θεότητα ως τεχνίτη του κόσμου και τον κόσμο ως ένα δημιούργημα, άρα έχουμε την εικόνα δύο διαφορετικών οντοτήτων, για την Ελληνική σκέψη, το Παν είναι η ίδια η θεότητα, είναι ο Ηρικεπαίος Φάνης Διόνυσος, όντας ταυτόχρονα δημιουργός και δημιούργημα, ουσιαστικά μία αχρονική γένεση που πολύ όμορφα την απέδωσε ο Ιερός Λόγος του θεολόγου Ορφέα με την εικόνα της ασύληπτης λάμψης του Φάνητα που εκτοξεύεται από το εκρηγνυόμενο πρωταρχικό αργύρειο ωόν. Η αρχή όμως της γένεσης του Σύμπαντος, είναι απλά η αρχή του εκδηλωμένου κόσμου και όχι η απόλυτη αρχή. Το μεγάλο Μπαμ της γένεσης του Σύμπαντος -το γνωστό BIG BANG- έρχεται σαν συνέπεια μιας πρότερης γέννησης, αλλά ούτε εκεί εξαντλείται η αρχή για την Ελληνική κοσμογονία. Σε εύθετο καιρό θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε την Ελληνική κοσμοαντίληψη και κοσμογονία, σε συνάρτηση πάντα με την σύγχρονη κοσμολογική αντίληψη της αστροφυσικής και σε στενή συνάφεια με την κβαντική επιστήμη, επιστήμες τις οποίες γέννησε η Ελληνική σκέψη και αποκάλυψε τις μεγάλες αλήθειες τις οποίες μόλις σήμερα συμπέρανε η σύγχρονη επιστημονική σκέψη.
etidorhpa:
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 11, 2008, 22:25:45 ---
--- Παράθεση από: etidorhpa στις Σεπτεμβρίου 11, 2008, 20:10:27 ---
--- Παράθεση από: tzamiank στις Σεπτεμβρίου 11, 2008, 18:40:21 ---
, το σύμπαν είναι ένας αφρός από φούσκες που εκτείνονται. Σε καθεμιά απ' αυτές επικρατούν διαφορετικοί φυσικοί νόμοι. Ελάχιστες επιτρέπουν τη δημιουργία πολύπλοκων δομών, όπως οι γαλαξίες και η ζωή. Ολο το ορατό σε μας σύμπαν είναι μια σχετικά μικρή περιοχή σε μια από αυτές τις φούσκες. (Το γαλάζιο είναι κι αυτό εσωτερικό μιας άλλης φούσκας, κ.
Εννοείς ότι ο "αφρός από φούσκες που επεκτείνονται" βρίσκεται μέσα στο δικό μας σύμπαν ή μήπως η κάθε "φούσκα του αφρού" είναι ένα ξεχωριστό, παράλληλο Σύμπαν;
Επίσης, τι είναι αυτό που καθορίζει τους διαφορετικούς φυσικούς νόμους σε κάθε "ξεχωριστή φούσκα - Σύμπαν;" Έχει σχέση με την κοσμολογική σταθερά; Τελικά έχουμε καταλήξει για τον αν υφίσταται ή όχι η κοσμολογική TELIKA TO EROTHMA EINAI.YPARXEI O MEGALOS OROLOGOPOIOS ,YPARXEI ORGANOTIKH ARXH?
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομιζω οτι το πρωτο και το δευτερο,αναλυονται στα προηγουμενα αρθρα..
Τωρα για το αν υπαρχει ο Μεγαλος Ωρολογοποιος,....εεχχμμ..καπου εχω το κινητο του.. ::)
+n-
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν θυμάμαι, σου έχω δώσει το ....κινητό μου; ;D ;D ;D ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
Α ωστε ακομα εδω τα φτιαχνουμε ? :D :D (Τα Συμπαντα..)
Νομιζα οτι τα φερναμε και αυτα απο Κινα,για καλυτερες τιμες... ;D ;D
Ορφέας:
--- Παράθεση από: etidorhpa στις Σεπτεμβρίου 11, 2008, 22:59:01 ---
Α ωστε ακομα εδω τα φτιαχνουμε ? :D :D (Τα Συμπαντα..)
Νομιζα οτι τα φερναμε και αυτα απο Κινα,για καλυτερες τιμες... ;D ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
Μακάρι να εισάγαμε μόνον δημιουργήματα εξ ανατολών. Δυστυχώς τα τελευταία 2000 χρόνια καταντήσαμε να εισάγουμε....δημιουργούς :'(
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση