'Αρθρα Εσωτερισμού > Προτεινόμενα Βιβλία και Ταινίες από μέλη και φίλους της ΑΜΡΑ
Franz Bardon - Initiation into Hermetics
Rose:
Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο στα αγγλικά στην παρακάτω διεύθυνση.
http://www.scribd.com/doc/301820/Initiation-into-Hermetics-by-Franz-Bardon
etidorhpa:
κατεβασα και τα δυο βιβλια,και για να ειμαι ειλικρινης,διαβαζοντας το Initiation into Hermetics,εχω εντυπωσιαστει απο την απλη και πρακτικη παρουσιαση του Bardon....
Δεν παυει ομως να τριγυριζει στο μυαλο μου η απορια:
"Φτανει η στιγμη στη ζωη(ες) καθε ανθρωπου,που νοιωθει μεσα του μια βαθεια αναγκη να γνωρισει τον εαυτο του,το "θειο" που βρισκεται μεσα του και να καταλαβει το μεγεθος του και την θεση του στο συμπαν..."
Αυτη η βαθεια θρησκευτικη-φιλοσοφικη-μεταφυσικη αναγκη,κανει τους ανθρωπους να ψαχνουν για χρονια,πολλες φορες με απογοητευσεις στην πορεια,αλλα παντα με την φλογα στην ψυχη τους αναμμενη...
Και τελικα ολο αυτο ειναι ενα "τεχνικο" θεμα,οπου με μια σειρα "πνευματικων" και αναπνευστικων ασκησεων,πραγματοποιειται η επιθυμια μας αυτη?? Δεν ξερω γιατι,αλλα μου φαινεται πολυ...πεζο.
Για να σχεδιασεις ενα υπεροχο κτιριο,σιγουρα χρειαζεται να ξερεις να γραφεις,αλλα δεν ειναι το ιδιο..
Το να θελεις να ερθεις σε επαφη με τον ανωτερο εαυτο σου,μου φαινεται ισως ο πιο "ευγενης" σκοπος που μπορεις να εχεις...και ολο αυτο με μερικες ,(αρκετα δυσκολες) ασκησεις??
Δεν ξερω....
+n-
livelove:
Καλησπέρα...
Νομίζω οτι δεν είναι ακριβώς αυτό που λες.
Επειδή έριξα μια ματιά στο εν λόγω βιβλίο...
Είναι τελείως διαφορετικά πράγματά... αυτά
από τη μια αυτό για το οποίο μιλάς ...
--- Παράθεση ---"Φτανει η στιγμη στη ζωη(ες) καθε ανθρωπου,που νοιωθει μεσα του μια βαθεια αναγκη να γνωρισει τον εαυτο του,το "θειο" που βρισκεται μεσα του και να καταλαβει το μεγεθος του και την θεση του στο συμπαν..."
Αυτη η βαθεια θρησκευτικη-φιλοσοφικη-μεταφυσικη αναγκη,κανει τους ανθρωπους να ψαχνουν για χρονια,πολλες φορες με απογοητευσεις στην πορεια,αλλα παντα με την φλογα στην ψυχη τους αναμμενη...
--- Τέλος παράθεσης ---
και από την άλλη
αυτό στο οποίο αναφέρεται το βιβλίο:
η διαμόρφωση των εξωτερικών συνθηκών και η ''προλείανση του εδάφους'' και η ''φρούρησή'' του εσωτερικού μας χώρου....
ώστε... να καταστή δυνατόν -να το πώ έτσι- να συμβούν όσα εσύ αναφέρεις και κάθε άνθρωπος ελπίζει....
Ενδεχομένως να σφάλλω... ;) αλλά εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιμετώπισα το βιβλίο (και κάθε άλλο σχετικό βιβλίο)
etidorhpa:
το ιδιο λεμε...το να προετοιμασεις το εδαφος ,ειναι μεσω ασκησεων? γιατι? και πως προεκυψε??
Μου φαινεται λιγο περιεργο σαν συσχετισμος...
Θελω να πω οτι το κινητρο που μας κανει ολους να ψαχνουμε αυτα τα θεματα,ειναι αυτο που εγραψα πριν,Αυτη ειναι η φλογα..οχι το να καταφερεις να προβαλλεις για 10 λεπτα την "εικονα" που θελεις σε ενα υγρο..
(το βιβλιο μου αρεσει,παρεπιμπτοντως,και εχω πορωθει!!)
+n-
livelove:
για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω.... ;D
αλλά, νομίζω οτι μάλλον θα πρέπει να ''βάλεις κάποια πράγματα σε τάξη'' και να ''καθαρίσεις'' λίγο... και να ανανεώσεις και να ''ξεσκουριάσεις'' πράγματα που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ εντός...
Βασικά... κοίτα. Αυτό που λες ''ασκήσεις''... μπορεί να είναι απλά ''τρόπος ζωής''... (λέω εγώ τώρα).
Αλλά επειδή για μένα και για σένα πχ δεν είναι ''τρόπος ζωής'' και ουδέποτε υπήρξε... να αποτελεί ασκήσεις...
Όλα τα πράγματα που ξέρουμε και κάνουμε ως τώρα (μάλιστα ακαριαία, αντανακλαστικά) μέσω άσκησης τα κάναμε. Κάποτε, θέλω να πω, ασκήσεις, ήταν...
Επίσης, το ''κίνητρο'' και η ''άσκηση''... μάλλον πρέπει να εκληφθούν ως δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και να μην συγχέονται... εν προκειμένω...
Νομίζω...
Το κίνητρο είναι η φλόγα η ίδια. Ωραία. Χωρίς αυτήν δεν γίνεται τίποτα.
Αλλά... πώς να το πώ τώρα.. ε..
Μια φλόγα... για να λάμψει και να αγκαλιάσει τα πάντα... θέλει τον ''χώρο'' της.. για να απλωθεί και να εξωτερικευθεί και να λάμψει και να φωτίσει... (η άσκηση σχετίζεται ως προς το οτι... ''κάνει χώρο'')
Επομένως... προφανώς, όλα είναι αλληλένδετα... σώμα, ψυχή ή ό,τι άλλο μπορούμε να αναφέρουμε ανάλογο και σχετικό... και μάλλον παίζουν όλα τον ρόλο τους. Αλληλεπιδρούν, μάλλον πρέπει να πω καλλίτερα πχ το σώμα με την ψυχή κτλ (καλά οι όροι που χρησιμοποιώ τώρα είναι σχετικοί.. έτσι...)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση