Αποστολέας Θέμα: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά  (Αναγνώστηκε 9473 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« στις: Ιουλίου 25, 2008, 14:32:35 »
http://www.greenpeace.org/greece/137368/137396/138793

Φωτοβολταϊκά

Όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπουν ένα 5-17% της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική (με τη σημερινή τεχνολογία, η οποία συνεχώς βελτιώνεται). Το πόσο ακριβώς είναι αυτό το ποσοστό εξαρτάται από την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν π.χ. τα λεγόμενα μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, τα πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, και τα άμορφα. Τα τελευταία έχουν χαμηλότερη απόδοση είναι όμως φθηνότερα. Η επιλογή του είδους των φωτοβολταϊκών είναι συνάρτηση των αναγκών, του διαθέσιμου χώρου ή ακόμα και της οικονομικής ευχέρειας του χρήστη.

Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να τοποθετηθούν σε οικόπεδα, στέγες (επίπεδες και κεκλιμένες) ή και σε προσόψεις κτιρίων.

Υπάρχουν δύο τρόποι να τα χρησιμοποιήσει κανείς. Ανεξάρτητα από το δίκτυο της ΔΕΗ ή σε συνεργασία μ’ αυτό.

Μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μπορεί να αποτελεί λοιπόν ένα αυτόνομο σύστημα που να καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών ενός κτιρίου ή μιας επαγγελματικής χρήσης. Για τη συνεχή εξυπηρέτηση του καταναλωτή, η εγκατάσταση θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια μονάδα αποθήκευσης (μπαταρίες) και διαχείρισης της ενέργειας.

Εναλλακτικά, ένα σύστημα παραγωγής ηλεκτρισμού με φωτοβολταϊκά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το δίκτυο της ΔΕΗ (διασυνδεδεμένο σύστημα). Στην περίπτωση αυτή, καταναλώνει κανείς ρεύμα από το δίκτυο όταν το φωτοβολταϊκό σύστημα δεν επαρκεί (π.χ. όταν έχει συννεφιά ή κατά τη διάρκεια της νύχτας) και δίνει ενέργεια στο δίκτυο όταν η παραγωγή υπερκαλύπτει τις ανάγκες του, π.χ. τις ηλιόλουστες ημέρες ή όταν λείπει κανείς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εφεδρείας (δηλαδή ως συστήματα αδιάλειπτης παροχής – UPS). Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα είναι μεν διασυνδεδεμένο με τη ΔΕΗ, αλλά διαθέτει και μπαταρίες (συν όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά) για να αναλαμβάνει την κάλυψη των αναγκών σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος και για όσο διαρκεί αυτή.

Ένα τυπικό φωτοβολταϊκό ισχύος 1 κιλοβάτ (kW) παράγει κατά μέσο όρο 1.200-1.500 κιλοβατώρες το χρόνο (ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής) και αποτρέπει κατά μέσο όρο κάθε χρόνο την έκλυση 1.450 κιλών διοξειδίου του άνθρακα, όσο δηλαδή θα απορροφούσαν δύο στρέμματα δάσους.

Τα φωτοβολταϊκά εγγυώνται:

μηδενική ρύπανση

αθόρυβη λειτουργία

αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής (που φθάνει τα 30 χρόνια)

απεξάρτηση από την τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές

δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες

ελάχιστη συντήρηση

Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δομικά υλικά, υποκαθιστώντας άλλα παραδοσιακά υλικά (π.χ. κεραμοσκεπές ή υαλοστάσια σε προσόψεις). Κατ’ αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται χρήματα και φυσικοί πόροι. Στην περίπτωση μάλιστα των υαλοστασίων σε προσόψεις εμπορικών κτιρίων, διατίθενται σήμερα διαφανή φωτοβολταϊκά με θερμομονωτικές ιδιότητες αντίστοιχες με αυτές των υαλοστασίων χαμηλής εκπεμψιμότητας (low-e), τα οποία επιτυγχάνουν (πέραν της ηλεκτροπαραγωγής) και εξοικονόμηση ενέργειας 15-30% σε σχέση με ένα κτίριο με συμβατικά υαλοστάσια.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Διαβάστε τον Οδηγό Φωτοβολταϊκών της Greenpeace
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), www.helapco.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2008, 14:36:15 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 25, 2008, 14:54:39 »
Σχόλια:

Επειδή οι διακοπές της ΔΕΗ, έχουν φέρει πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες στην Ελληνική κοινωνία... όπως κρέατα να σαπίζουν στα ψυγεία, ηλεκτρικές συσκευές να καταστρέφονται1 και πολίτες άδικα να ταλαιπωρούνται, εξαιτίας της κακής διαχείρισης της κρατικής εταιρείας ΔΕΗ...

...ήρθε ο καιρός, εμείς, οι 'Ελληνες πολίτες να αυτονομηθούμε ενεργειακά, και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, από τον καθένα που προσπαθεί να μονοπολήσει και να εκμεταλευτεί εις βάρος μας την κύρια πηγή ενέργειας, τον ηλεκτρισμό...

Υπάρχουν πολλές λύσεις, να έχουμε Δωρέαν Καθαρή Ενέργεια, η οποία σέβεται το περιβάλλον...

όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και αιολική ενέργεια...

...αλλά δυστυχώς η Ελληνική νομοθεσία, (Nόμος 3468/2006) μας φράζει τον δρόμο, για την ιδιωτική "ενεργειακή" μας απελευθέρωση, μια και δεν έχει ρυθμίσει νομοθετικά, την οικιακή, για ιδία χρήση, παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος...
______________________________________________________________________________________
1Σε διακοπές που έκανε η ΔΕΗ, χθες, κάηκε ένας από τους υπολογιστές μας.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2008, 16:43:03 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 25, 2008, 15:40:35 »
http://iqsolarpower.com/a-oikia.htm

Σπίτι χωρίς ΔΕΗ
Οικολογικό σπίτι


Είναι ακόμη ασύμφορο να καλύψουμε ΟΛΕΣ τις ανάγκες μιας ΚΥΡΙΑΣ κατοικίας με φωτοβολταϊκά. Κι αυτό γιατί η KWh της ΔΕΗ είναι κατά πολύ φθηνότερη από αυτή που προκύπτει από το κόστος των απαιτούμενων φωτοβολταϊκών. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως καλύπτουμε όλες τις ανάγκες για ζεστό νερό με ηλιακό θερμοσίφωνα και την κουζίνα με αέριο, παραμένουν οι ανάγκες για ψύξη και θέρμανση του χώρου.

Μπορείς βέβαια να κατασκευάσεις ένα οικολογικο σπιτι που θα έχει μειωμένες ανάγκες ψύξης και θέρμανσης. Το κόστος κατασκευής για ένα οικολογικό σπίτι θα είναι αρκετά υψηλότερο, αλλά θα γίνει απόσβεση από το μειωμένο κόστος διαχείρησης σε βάθος 20ετίας.

Τι μπορεί να γίνει; Κατ' αρχήν ξεκίνησε με την εξοικονόμηση ενέργειας με λαμπτηρες οικονομίας, μόνωση κλπ:

Πολύ καλύ μόνωση στους τοίχους και τα παράθυρα (π.χ. με διπλά κρύσταλλα). Τέντες, σκίαστρα κλπ.
Λαμπτήρες οικονομίας για οικονομία στις λάμπες για φωτισμό.

Συσκευές (ψυγείο, πλυντήριο κλπ) ενεργειακού τύπου Α, όσο το δυνατόν χαμηλότερης κατανάλωσης.

Ηλιακός θερμοσίφωνας για ζεστό νερό, κουζίνα με αέριο.

Ορθολογική χρήση συσκευών, αποφυγή σπατάλης.

Μόνο τα παραπάνω, θα εξασφαλίσουν για το σπίτι σου εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 50% !!!

Μετά, υπολόγισε τις ανάγκες σου σε ηλεκτρισμό (πόσες κιλοβατώρες το μήνα θα καταναλώνεις) και αποφάσισε σε τι ποσοστό θέλεις να τις καλύπτεις από φωτοβολταϊκά.

Ένα μέσο ελληνικό σπίτι με ηλιακό θερμοσίφωνα και λαμπτήρες οικονομίας αλλά και με air condition, καυστήρα πετρελαιου και ηλεκτρική κουζίνα, καταναλώνει περίπου 350-450 KWh μήνα (κόστος περίπου 40 ευρώ). Χωρίς ηλεκτρική κουζίνα και air condition καταναλώνει περίπου 250-300 KWh.

Για να παραχθούν 250 KWh το μήνα από φωτοβολταϊκά απαιτούνται περίπου 12 πάνελ φωτοβολταϊκών των 180 watt το καθένα συν τους συσσωρευτές και τα παρελκόμενα. Μαζί με την εγκατάσταση, το κόστος φθάνει περίπου στα 17.000 έως 22.000 ευρώ, 1ανάλογα με τους συσσωρευτές που θα χρησιμοποιηθούν.

Εάν το σπίτι δεν έχει καθόλου σύνδεση με τη ΔΕΗ, πρέπει να επενδύσουμε σε μεγαλύτερο σύστημα ή σε μικτό σύστημα με ανεμογεννήτρια για να έχουμε μερικές μέρες αυτονομίας σε περίπτωση έντονης και συνεχόμενης για μέρες συννεφιάς. Χρήσιμη είναι σε αυτές τις περιπτώσεις και μια γεννήτρια καυσίμου για ακραίες περιπτώσεις.

Αν πάλι έχουμε σύνδεση με τη ΔΕΗ τότε σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μετάπτωση στο δίκτυο για ρεύμα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε συσσωρευτές οπότε το παραπάνω κόστος μιας οικιακής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης μειώνεται ως και 30%.

Η τελευταία λύση είναι και η προτεινόμενη για μια κύρια κατοικία με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Σε μια εξοχική κατοικία, θα μπορούσαμε με μερικούς απλούς συμβιβασμούς και αρκετά φθηνότερα, να αποφύγουμε τελείως τη ΔΕΗ μαζί με όλα τα πάγια και τα τέλη προς τρίτους που αυτή συνεπάγεται...

____________________________________________________________________________________________
1Οι σημερινές τιμές κυμαίνονται μεταξύ 2.500 και 10.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες της οικίας. π.χ.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=65492&page=5

1 πάνελ 50 Wp (250-350 Wh/ημέρα), καινούριο 300 ευρώ, μεταχειρισμένο 150-200 ευρώ (ebay.de).
1 charge controller 30 ευρώ.
1 μπαταρία 120 Ah περίπου 140 ευρώ.
1 μετατροπέας 12v->220 volt των 600 watt (max 1200) 50 ευρώ, 1200 watt (2500 max) 180 ευρώ.

Το παραπάνω φορητό σύστημα μου κόστισε περίπου 500 ευρώ. Σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος μπορώ να λειτουργήσω 2-3 λαμπτήρες οικονομίας (αντίστοιχους των 60 watt) για πολλές ώρες, ένα ηλεκτρικό μάτι για ζέσταμα νερού ή σύντομο τηγάνισμα (ή ένα μικρό φούρνο μικροκυμάτων), μία τηλεόραση 21", το laptop και διάφορες μικροσυσκευές (φορτιστής κινητού, ραδιόφωνο, DVD κλπ). Φυσικά όχι όλα μαζί ταυτόχρονα...

Πιστεύω ότι αναβαθμίζοντας κατά 4-5 φορές το παραπάνω σύστημα, θα μπορούσε κάποιος που θέλει ένα εξοχικό για τα σαββατοκύριακα να αποφύγει τελείως τη ΔΕΗ και τα πάγια που αλλιώς θα έτρεχαν όλο το χρόνο χωρίς λόγο (σύν το κόστος εγκατάστασης του ρολογιού ή/και της γραμμής).


« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2008, 16:06:10 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 26, 2008, 01:15:50 »
http://www.photovoltaic-energy.gr/res/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=2

Φωτοβολταϊκά σε Κατοικίες και Άλλα Κτίρια         
   
03.03.08 

Τέτοιες μικρές εφαρμογές πρακτικά είναι απαγορευτικές στην Ελλάδα γιατί θεωρούνται επιχειρηματικές δραστηριότητες και υπόκεινται στις διατάξεις του Κ.Β.&Σ., υπαγωγή στο ΤΕΒΕ κλπ. Αλλά και στην περίπτωση που κάποιος ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υπάρχει πρόβλημα όταν συνταξιοδοτηθεί, όπως επίσης στην περίπτωση αγοράς κατοικίας με φωτοβολταϊκά.

Επομένως, ουσιαστικά δεν υπάρχει αγορά φωτοβολταϊκών στον οικιακό τομέα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και οι προσπάθειες για εισπράξεις φόρων είναι μάταιες. Επιπροσθέτως, όταν η επένδυση έχει περίοδο αποπληρωμής 12 έως 15 χρόνια δεν φαίνεται ουσιαστικά να προκύπτει φορολογητέο αντικείμενο.

Σε άλλες χώρες με ξεκάθαρο όραμα και πολιτική στην ενέργεια και το περιβάλλον αυτές οι εφαρμογές θεωρούνται με μηδενικό ή μηδαμινό φορολογητέο αντικείμενο, οπότε δεν υπάρχει φορολόγηση εσόδων ενώ ο ΦΠΑ αποδίδεται απ’ ευθείας χωρίς την παρεμβολή του επενδυτή.

Για μεγιστοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού οφέλους προτεραιότητα δίδεται σε Φ/Β εφαρμογές στον οικιακό τομέα και γενικά στο αστικό περιβάλλον με ενσωμάτωση στο κέλυφος των κτιρίων ή και επί στεγών (ίδε Γερμανία το 90% των εφαρμογών, Ισπανία, Γαλλία κλπ), καθώς και στο νησιωτικό περιβάλλον. Τα Φ/Β πλαίσια θεωρούνται δομικά στοιχεία υψηλής αισθητικής στα κτίρια, που τα μετασχηματίζουν από καταναλωτή σε παραγωγό ενέργειας ενώ χαρακτηρίζονται σαν «δώρο» στην Αρχιτεκτονική. Αντίθετα, στην Ελλάδα τα φωτοβολταϊκά εξοστρακίζονται από τον οικιακό τομέα, το αστικό περιβάλλον και εν μέρει από τα νησιά.

Οι Έλληνες αγαπούν τον Ήλιο τους γιατί «ό,τι είναι ωραίο προέρχεται από τον Ήλιο, τον θεό της αλήθειας και της σύνεσης» (Όμηρος), αλλά φαίνεται ότι η νύχτα είναι μακρά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 26, 2008, 01:18:05 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

shelgenortiz

  • Μηνύματα: 1
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 23, 2009, 10:50:22 »
http://www.greenpeace.org/greece/137368/137396/138793

Φωτοβολταϊκά

Όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπουν ένα 5-17% της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική (με τη σημερινή τεχνολογία, η οποία συνεχώς βελτιώνεται). Το πόσο ακριβώς είναι αυτό το ποσοστό εξαρτάται από την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν π.χ. τα λεγόμενα μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, τα πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, και τα άμορφα. Τα τελευταία έχουν χαμηλότερη απόδοση είναι όμως φθηνότερα. Η επιλογή του είδους των φωτοβολταϊκών είναι συνάρτηση των αναγκών, του διαθέσιμου χώρου ή ακόμα και της οικονομικής ευχέρειας του χρήστη.

Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να τοποθετηθούν σε οικόπεδα, στέγες (επίπεδες και κεκλιμένες) ή και σε προσόψεις κτιρίων.

Υπάρχουν δύο τρόποι να τα χρησιμοποιήσει κανείς. Ανεξάρτητα από το δίκτυο της ΔΕΗ ή σε συνεργασία μ’ αυτό.

Μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μπορεί να αποτελεί λοιπόν ένα αυτόνομο σύστημα που να καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών ενός κτιρίου ή μιας επαγγελματικής χρήσης. Για τη συνεχή εξυπηρέτηση του καταναλωτή, η εγκατάσταση θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια μονάδα αποθήκευσης (μπαταρίες) και διαχείρισης της ενέργειας.

Εναλλακτικά, ένα σύστημα παραγωγής ηλεκτρισμού με φωτοβολταϊκά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το δίκτυο της ΔΕΗ (διασυνδεδεμένο σύστημα). Στην περίπτωση αυτή, καταναλώνει κανείς ρεύμα από το δίκτυο όταν το φωτοβολταϊκό σύστημα δεν επαρκεί (π.χ. όταν έχει συννεφιά ή κατά τη διάρκεια της νύχτας) και δίνει ενέργεια στο δίκτυο όταν η παραγωγή υπερκαλύπτει τις ανάγκες του, π.χ. τις ηλιόλουστες ημέρες ή όταν λείπει κανείς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εφεδρείας (δηλαδή ως συστήματα αδιάλειπτης παροχής – UPS). Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα είναι μεν διασυνδεδεμένο με τη ΔΕΗ, αλλά διαθέτει και μπαταρίες (συν όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά) για να αναλαμβάνει την κάλυψη των αναγκών σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος και για όσο διαρκεί αυτή.

Ένα τυπικό φωτοβολταϊκό ισχύος 1 κιλοβάτ (kW) παράγει κατά μέσο όρο 1.200-1.500 κιλοβατώρες το χρόνο (ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής) και αποτρέπει κατά μέσο όρο κάθε χρόνο την έκλυση 1.450 κιλών διοξειδίου του άνθρακα, όσο δηλαδή θα απορροφούσαν δύο στρέμματα δάσους.

Τα φωτοβολταϊκά εγγυώνται:

μηδενική ρύπανση

αθόρυβη λειτουργία

αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής (που φθάνει τα 30 χρόνια)

απεξάρτηση από την τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές

δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες

ελάχιστη συντήρηση

Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δομικά υλικά, υποκαθιστώντας άλλα παραδοσιακά υλικά (π.χ. κεραμοσκεπές ή υαλοστάσια σε προσόψεις). Κατ’ αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται χρήματα και φυσικοί πόροι. Στην περίπτωση μάλιστα των υαλοστασίων σε προσόψεις εμπορικών κτιρίων, διατίθενται σήμερα διαφανή φωτοβολταϊκά με θερμομονωτικές ιδιότητες αντίστοιχες με αυτές των υαλοστασίων χαμηλής εκπεμψιμότητας (low-e), τα οποία επιτυγχάνουν (πέραν της ηλεκτροπαραγωγής) και εξοικονόμηση ενέργειας 15-30% σε σχέση με ένα κτίριο με συμβατικά υαλοστάσια.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Διαβάστε τον Οδηγό Φωτοβολταϊκών της Greenpeace
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), www.helapco.gr


Η ηλιακή ενέργεια είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας ελεύθερη οποία είναι κατάλληλο, όπως δεν είναι ανεξάντλητος, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα που είναι πεπερασμένες. Είναι επίσης μη ρυπογόνες πηγές ενέργειας, και επισημαίνει τυχόν εκπέμπουν αέρια του θερμοκηπίου κατά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.φωτοβολταϊκά συστήματα  ομάδα ή η ηλιακή ενέργεια είναι μια ομάδα συσκευής να χρησιμοποιήσει για την παραγωγή ενέργειας και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτή η πηγή είναι το μέλλον της ενέργειας στην καθημερινή ζωή των λαών.

Αυτό δεν είναι μόνο για τη φύση, αλλά για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια σημαίνει μείωση σας λογαριασμούς ενέργειας και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Crimson King

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 14
  • Karma: 0
  • i was sleeping,not meditating..
    • Προφίλ
Απ: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 23, 2009, 11:12:41 »

Η ηλιακή ενέργεια είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας ελεύθερη οποία είναι κατάλληλο, όπως δεν είναι ανεξάντλητος, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα που είναι πεπερασμένες. Είναι επίσης μη ρυπογόνες πηγές ενέργειας, και επισημαίνει τυχόν εκπέμπουν αέρια του θερμοκηπίου κατά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.φωτοβολταϊκά συστήματα  ομάδα ή η ηλιακή ενέργεια είναι μια ομάδα συσκευής να χρησιμοποιήσει για την παραγωγή ενέργειας και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτή η πηγή είναι το μέλλον της ενέργειας στην καθημερινή ζωή των λαών.

Αυτό δεν είναι μόνο για τη φύση, αλλά για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια σημαίνει μείωση σας λογαριασμούς ενέργειας και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Ωραια,ολα αυτα,αν καταλαβαιναμε και τι λεει...προτεινω αν καποια δημοσιευση,
δεν πληρει τις στοιχειωδεις προδιαγραφες συνταξης,ορθογραφιας κλπ. να διαγραφεται απο τον διαχειριστη του forum

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 23, 2009, 14:09:12 »
Ο κ. Shelgen Ortiz πιθανότητα να έχει χρησιμοποιήσει ένα μεταφραστικό πρόγραμμα, για να επικοινωνήσει μαζί μας στα Ελληνικά και να μας παρουσιάσει την εταιρεία... http://www.martifersolar.com/gr/pg/Index2/

Μέσω του Internet μπορούν να μας βλέπουν από όλο τον κόσμο, και χρησιμοποιούν μεταφραστικά προγράμματα για να μας διαβάζουν.  Είναι η πρώτη φορά, που κάποιος ξένος έχει επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί μας, στην γλώσσα μας.  Ας καλωσορίσουμε αυτή την νέα μορφή επικοινωνίας, που μας δίνει την δυνατότητα να σπάσουμε τα όρια της γλωσσικής διαφοράς.

Αγαπητέ shelgenortiz καλωσόρισες στο φόρουμ μας, και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που κατέθεσες.
Dear shelgenortiz welcome to our forum.  Thank you for the information that you posted.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 23, 2009, 14:45:02 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Crimson King

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 14
  • Karma: 0
  • i was sleeping,not meditating..
    • Προφίλ
Απ: Καθαρές πηγές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 23, 2009, 14:22:09 »
Καλοσοριζω και εγω απο την πλευρα μου τον κο Shelgen Ortiz,και ελπιζω να μην εχει θιχτει απο την προηγουμενη δημοσιευση μου.
Σιγουρα εχει ενα ελαφρυντικο,αν δεν ειναι Ελληνας,(αλλα προφανως διαβαζει Ελληνικα.)

Προτεινω,οποτε υπαρχει καποιο προβλημα μεταφρασης,να καταθετει καποιος την αποψη του,
στα αγγλικα εστω,οπως συμβαινει σε καθε αναγκη διεθνους επικοινωνιας..

Και παλι συγνωμη,δεν υπηρχε προσωπικο θεμα,