Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αποσυμβολισμός

"Καλό και Κακό"!

<< < (4/7) > >>

Ορφέας:

--- Παράθεση ---Η τέσσερις κύριες παραδόσεις πίσω από το σύστημα μαγείας του Dragon Rouge έχουν κοινό ένα σημαντικό στοιχείο: οδηγούν τον μύστη βήμα προς βήμα βαθιά στο σκοτάδι οπού ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός. Με την είσοδο στο σκοτάδι όπως ο Όντιν ή ο ιερός σκαραβαίος και την αυτοθυσία, μπορεί κανείς να μετουσιωθεί από δημιούργημα σε δημιουργό. 

Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα "Καλό" ή "Ουμανιστικό" στον "Τρόπο εκπαίδευσης" του Ψυχισμού τους. Αντιθέτως, θεωρώ ότι προετοιμάζουν "επικίνδυνα" άτομα για "επικίνδυνη δράση"....

--- Τέλος παράθεσης ---
Avaris

Από την στιγμή που το ονομάτισες φίλε μου Avaris, Dragon Rouge, οι μηχανές αναζήτησης το βρίσκουν αμέσως,
οπότε ας δει ο καθένας και ας κρίνει μόνος του...

Να σημειώσουμε όμως ότι, ο καθένας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ελεύθερος να ακουλουθήσει όποιο δρόμο θέλει και τον εαυτούλη του να τον χειριστεί όπως επιθυμεί.
Ακόμα και αν δεν έχει ίχνος "ανθρωπισμού", είναι επιλογή του καθενός και απόλυτα φυσικά σεβαστή.

Στο κάτω κάτω, πολλές και με εκατομμύρια οπαδούς, "οργανώσεις", ωθούν τον άνθρωπο να γίνει υπερεγωιστής και να νοιάζεται ΜΟΝΟΝ για την ψυχούλα του και πως θα την σώσει, τάζοντάς του εξωτικά κληροτεμάχια σε ονειρικά θέρετρα, όπου θα βιώνει αιώνιες διακοπές. (Κάποια "ταξιδιωτικά γραφεία" βέβαια τους ξεπεράσανε σε προσφορές, τάζοντας και απεριόριστο αριθμό από φανταστικά "ουρί").

Στο βαθμό που δεν παραβαίνουν τους νόμους, άπαντες διακαιούνται να πράττουν σύμφωνα με τις επιθυμίες των.
Φυσικά δικαιούμαστε να ασκήσουμε κάθε καλοπροαίρετη κριτική και να εκφράσουμε την άποψή μας για οποιαδήποτε οργάνωση ή διδασκαλία.

Για μένα προσωπικά, ο δρόμας είναι ένας και μοναδικός και όλοι μας βρισκόμαστε ζαλισμένοι κάπου στα μισά του.
Η δύσβατη και ανηφορική ατραπός οδηγεί στην ΕΝότητα και η αντίστροφη κατωφερική λεωφόρος, στην πολλαπλότητα.
Οι μέν εργάζονται για την ολοκλήρωση, οι δε για την πλήρη διάλυση.

Και οι δύο κατευθύνσεις έχουν ένα αποτέλεσμα.
Η ανοδική την τάξη,
η καθοδική το χάος...

http://www.dragonrouge.net/greek/gr_general.htm

Avaris:
Αγαπητέ Ορφέα,

Πίστευα πως διέγραψα κάθε ονομαστική αναφορά στο εν λόγω site.

Φυσικά, γνωρίζω τις δυνατότητες των search engines.

Προφανώς εκ παραδρομής, και όχι απο αφέλεια ή απρονοησία, παρεισέφρεισε ο τίτλος τους στο post μου.

Ας κρίνει το Admin εαν είναι σκόπιμο να διαγράψει κάθε αναφορά στο όνομά τους ή όχι.

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω, είναι να εκφράσω τη λύπη μου.

Ορφέας:

--- Παράθεση από: Avaris στις Μαΐου 01, 2007, 16:17:15 ---Αγαπητέ Ορφέα,

Πίστευα πως διέγραψα κάθε ονομαστική αναφορά στο εν λόγω site.

Φυσικά, γνωρίζω τις δυνατότητες των search engines.

Προφανώς εκ παραδρομής, και όχι απο αφέλεια ή απρονοησία, παρεισέφρεισε ο τίτλος τους στο post μου.

Ας κρίνει το Admin εαν είναι σκόπιμο να διαγράψει κάθε αναφορά στο όνομά τους ή όχι.

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω, είναι να εκφράσω τη λύπη μου.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω αδελφέ μου ότι υφίσταται λόγος να λυπάσαι.
Για κάποιο λόγο δόθηκε αυτή η πληροφορία,
για μένα πολύ καλώς έπραξες...
Συμπτωματικά 4-5 μέρες πριν συζητούσαμε με την Rose_777 και με κύκλο άλλων αναζητητών για τους συγκεκριμένους, όπου παρασύρθηκα για να πώ την αλήθεια σε πολύ οξεία κριτική, οπότε, χρήσιμο για όσους ιδίοις όμμασι επιθυμούν να πληροφορηθούν...

Avaris:
Τελικά, ο πιο πολυφορεμένος τίτλος στην ιστορία θα πρέπει να είναι αυτός του "Αντίχριστου".

Αιώνες τώρα τον φοράνε ο ένας στον άλλον.

Πότε ο Πάπας, πότε ο Πατριάρχης, πότε ο Καρλομάγνος, πότε ο Ιουλιανός, πότε ο Μωάμεθ και πότε οι αρχηγοί των Βογόμιλων, πότε ο Τζέγκις Χαν και πότε ο Σαλαντίν, πότε ο Ωριγένης και πότε ο Τορκεμάδα, πότε ο Χίτλερ και πότε ο Στάλιν, πότε ο Οσάμα Μπιν Λαντεν και πότε ο Μπους.

Ο κατάλογος των "υποψήφιων Αντίχριστων" είναι ατελείωτος.

Και για να του δώσουμε και λίγο άρωμα απο Σάουρον και Τόλκιν....."πούντο, πούντο το Δαχτυλίδι?"

Avaris:
Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια, φοιτητής γαρ και ένθερμος θιασώτης της πρώιμης τότε Οικολογίας, πρωτοδιάβασα την έκφραση "οικοφασισμός".

Αυτό που εννοούσε ο επινοητής αυτής της λέξης ούτε λίγο, ούτε πολύ ήταν το εξής:

".....ή θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί, ειρηνικά για να σώσουμε τον πλανήτη, ή να περιμένουμε πως στα τελευταία της φύσης θα εμφανιστούν Ισχυρές κυβερνήσεις που με τη δύναμη των όπλων θα προσπαθήσουν να περισώσουν ότι θα έχει μείνει στον πλανήτη....

....πχ, φτωχέ νοτιοαμερικανέ τολμάς να κόβεις τα δάση του Αμαζονίου (βασικός παγκόσμιος πνεύμονας οξυγόνου) για να καλλιεργήσεις? Μαύρο φίδι που σε έφαγε. Κι αν η κυβέρνησή σου τολμήσει να σε υπερασπιστεί, τότε μαύρο φίδι που την έφαγε κι αυτή.....

Η ισχυρή λοιπόν αυτή κυβέρνηση που θα συνασπίζει προφανώς τα ισχυρότερα κράτη, προκειμένου να επιβάλλει την σωτηρία του πλανήτη με τα όπλα, θα επιδιώξει αναγκαστικά παγκόσμια στρατιωτική κυριαρχία.

Πως θα ονομαστεί ο Αρχηγός αυτής της παγκόσμιας κυβέρνησης (απο τα θύματά του φυσικά) ?

Μα φυσικά, "Αντίχριστος"......

Τελικά, είναι μια πολύ βολική έκφραση.....

Οι "προδιαγραφές" της ταιριάζουν πάντα γάντι στον ....."αντίπαλο"......

Κι άντε να βρεις μετά, ποιός είναι ο "κακός" και ποιός είναι ο "καλός"!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση